Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.692
Нели е малку шизорено да имаш таква профилна слика а да ги нарекуваш бугарите татари?
Си читал историја? имаш предок во ВМРО? ако не, не поставувај глупави прашања.

Туку денес национална телевизија тв 21 побара од организаторите на славење на албанската азбука да постават незаконски албанско знаме во битола, ме интересира дали полицијата ќе реагира или можеби ќе се запре финансирање на таа телевизија.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.452
Поени од реакции
24.677
Пратејќи ги татарскиве медиуми многу ми е интересно што никој кај нас не ја објави оваа вест за Грујо и дека бил изваден во Унгарија од бугарските служби.
da de i isus e bugarin i tesla isto taka abe sto se nema cues od 2 cherveni nacijata.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.692
За разлика од тебе, да.
Океј се гледа, сум ја прочитал и цела бугарска пропаганда на сајтот струмски од прва до последна страница сите книги, уште од тинејџерски години, но немам време да се расправам со некој што до вчера самиот ги нарекуваше татари а јас не, додека нешто треба да добие од нив и да се лижи, сега за него они се луѓе за почит, епа извини сега и јас ги нарекувам татари затоа што сами си го бараат, денес сум на работа, добра ноќ на сите Македонци а не предавници.
Автоматски споено мислење:

da de i isus e bugarin i tesla isto taka abe sto se nema cues od 2 cherveni nacijata.
Да но ниту еден медиум да не објави ваква вест кога се работи за поранешен премиер, нема ни на едно порталче, што е чудно.

@Ернесто ЧЕ Гевара со полни гради да ја пееш химната :kuracc:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.452
Поени од реакции
24.677
Океј се гледа, сум ја прочитал и цела бугарска пропаганда на сајтот струмски од прва до последна страница сите книги, уште од тинејџерски години, но немам време да се расправам со некој што до вчера самиот ги нарекуваше татари а јас не, додека нешто треба да добие од нив и да се лижи, сега за него они се луѓе за почит, епа извини сега и јас ги нарекувам татари затоа што сами си го бараат, денес сум на работа, добра ноќ на сите Македонци а не предавници.

Да но ниту еден медиум да не објави ваква вест кога се работи за поранешен премиер, нема ни на едно порталче, што е чудно.

zatoa sto site znaeme deka ne e taka. kazano e veke nekolku pati kako toa e izvrseno imas potvrda i od site drzavi sto ucestvuvale vo tranzitot i kako se bilo napraveno.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.692
zatoa sto site znaeme deka ne e taka. kazano e veke nekolku pati kako toa e izvrseno imas potvrda i od site drzavi sto ucestvuvale vo tranzitot i kako se bilo napraveno.
Ако не е така треба тоа лице(историчар) да се стави на тапет за исмевање.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987

да не те вработија од партија :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.452
Поени од реакции
24.677
Ако не е така треба тоа лице(историчар) да се стави на тапет за исмевање.
covek nie 2 cherveni nacija gi vikame, evropa gi smeta za toalet use li da gi ismevame? mene zal mi paga za niv, ima i megu niv dobri luge ama dzabe e koga nekoja vakva budala ke lupne nesto.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
Мојата партија е Македонија твојата партија ја знаат сите со два грама мозок.
Арно Викат постарите Тито уште ко фати ногата да го боли требаше бегање оттука :)

Eve kaj mecka tie sho izbegaja stranstvo od vmro imat i da donirat na strim

1732328359521.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.674
Поени од реакции
42.246
Овие од инфомакс се посебен случај. Нон стоп ми искачаат рилови од нивните емисии, све што ќе се деси и најпозитивно, они ќе најдат негативност. И ако се информираш кај нив и да ги сфаќаш за озбилно, реално си ебан у мозок.

Последно уредено од модератор:
Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.760
Поени од реакции
5.692
Арно Викат постарите Тито уште ко фати ногата да го боли требаше бегање оттука :)

Eve kaj mecka tie sho izbegaja stranstvo od vmro imat i da donirat na strim

Прегледај го приврзокот 436125
Ваква донација кон инфомакс со ваква пишана поезија, може да даде само некој избугарен.
Го заменија чичин со филипчо, уште васко им фали и правец бардовци.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.496
Поени од реакции
987
Овие од инфомакс се посебен случај. Нон стоп ми искачаат рилови од нивните емисии, све што ќе се деси и најпозитивно, они ќе најдат негативност. И ако се информираш кај нив и да ги сфаќаш за озбилно, реално си ебан у мозок.
ги избркаја од штаб .фатија мијалков груевски крило,не се прешалтаја совреме и сеа карат врнат по мицковски и дпнме .

гимат земено плус ордановски и бојран јовановски политиканти од кај нив стримат, предтходната емисиа се фалеа дека биле поголеми патриоти од вмровците дека имале по 4 деца , како јазовец и еж се изглеа толку нема појке пари од шарената се бара нов медиум.

@брмбрм денес да си македонец или бугарин било шо албанец србин балканец не е многу нешто голема привилегија во светот .не емногу за фалење.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
841
Поени од реакции
1.332
Единствено можи да има промена само ако се смени геополитиката, т.е. Америка да се повлечи од балканот, или пак со поддршка на Русија, Кина, Турција да се донесат нивни луѓе на власт па така да се сменат политиките во МК.

Жално е како Хрватска без јазик и некоја посебна историја влезе во ЕУ, додека МК ја растурија, и е во план на поделба.

IMG_20241124_164954_057.jpg

Член од
9 август 2014
Мислења
497
Поени од реакции
1.608
Единствено можи да има промена само ако се смени геополитиката, т.е. Америка да се повлечи од балканот, или пак со поддршка на Русија, Кина, Турција да се донесат нивни луѓе на власт па така да се сменат политиките во МК.

Жално е како Хрватска без јазик и некоја посебна историја влезе во ЕУ, додека МК ја растурија, и е во план на поделба.

Прегледај го приврзокот 436234
За да влезеш во ЕУ треба да имаш добар ,, спонзор држава" која што ќе лобира и ќе пресече за тебе. За Хрватска, Бугарија и Романија пресече Германија. Е сега ти види овие три на чија страна беа за време на војната 1939-1945.

Kajgana Shop

На врв Bottom