Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.429
Поени од реакции
2.432
dace@mkd,

Постирај некоја вебстрана од Америките само за Инфинити модел ФХ 30,35,40,45? најдов нешто ама I'm not satisfied

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.513
Греачи треба да сменам. Која марка се најдобри најквалитетни. За Вектра ц 1.9 120кс. Исто и бришачи сум за земање тапа сум за бришачи која марка се најдобри. имам едни гумени цели ги зедов пред 3 години од панаѓур многу убо бришеа ама му дојде крајот.

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Греачи треба да сменам. Која марка се најдобри најквалитетни. За Вектра ц 1.9 120кс. Исто и бришачи сум за земање тапа сум за бришачи која марка се најдобри. имам едни гумени цели ги зедов пред 3 години од панаѓур многу убо бришеа ама му дојде крајот.
Za greaci nema dilema: NGK, Denso pa Bosch, makar sto ima i drugi kvalitetni koi kaj nas poretko se naodjaat. E za greacite, ako na test site 3-4 pokazuvaat deka ne se vo red, poverojatno e deka ne e vo red kontrolerot (relejot) koj znae da bide dosta skap, ama prvo toj se menuva pa posle se gledaat greacite, so ogled da nema sansi site greaci odednas da otkazat.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.321
Поени од реакции
5.349
Да си ја пробам среќата и тука. Може сум прашувал ама не ми текнува.

Имам Меган 4 2016 и си имам мака со десно дневно лед светло, цело време трепка. Го сменив модулот ама пак е истото. Бев до Виталеда во Маџари што е и ми вика без да ја види колата дека цел фар треба да се мења, еден фар 2300 евра.
Знам дека не е до фарот, светлината ја дава модулот, фарот е само естетика кога е во прашање дневното светло.
Сумњам на кабелчето или на нешто софтверски ама не можам да најдам човек што би проверил без да речат еј нов фар мора. И јас знам да купам фар и да го сменам, ама фарот не е.

Ако знаете некој кој би ми помогнал да си го решам проблемот би ви бил благодарен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.590
Поени од реакции
42.109

Имам Меган 4 2016 и си имам мака со десно дневно лед светло, цело време трепка. Го сменив модулот ама пак е истото. Бев до Виталеда во Маџари што е и ми вика без да ја види колата дека цел фар треба да се мења, еден фар 2300 евра.
Знам дека не е до фарот, светлината ја дава модулот, фарот е само естетика кога е во прашање дневното светло.
Сумњам на кабелчето или на нешто софтверски ама не можам да најдам човек што би проверил без да речат еј нов фар мора. И јас знам да купам фар и да го сменам, ама фарот не е.

Ако знаете некој кој би ми помогнал да си го решам проблемот би ви бил благодарен.
можда жиците или конекторот не се добри и прави прекин. Не е лошо да се видат и тие да не е некоја оштетена. Со унимер тоа се гледа, појди на авто електричар.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.213
бидејќи ладново веќе тропна на врата ај ако некој се сеќава како беше препораката со што и како да се премачкаат кедерите да не замрзнуваат а со тоа и да не се оштетат при отварање ( ми се врти низ глава нешто како вазелин, силиконски спреј... ама не сум баш сигурен), ако има некој што знае пишете

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.127
Многу зависи од типот на колата. На некој коли што и да мачкаш мрзнат кедерите ако на нив остане вода а најчесто останува во зима. На некој и да не мачкаш ништо не се лепат.

Инаку за средство било кое за одржување на гуми врши работа. Кедерите се гума а овие средствата имаат силикон во нив сите.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.391
бидејќи ладново веќе тропна на врата ај ако некој се сеќава како беше препораката со што и како да се премачкаат кедерите да не замрзнуваат а со тоа и да не се оштетат при отварање ( ми се врти низ глава нешто како вазелин, силиконски спреј... ама не сум баш сигурен), ако има некој што знае пишете
Кај мене се залепуваа на топло време, а и замрзнуваа на ладно. Со силиконски гел ги поминав прво, ама се растечи надолу. Потоа ги избришав и поново со една крпа нашприцана со силиконски спреј ги поминав и проблемот се реши.
Автоматски споено мислење:

Многу без везе тие лед светлата. Цел нов фар да се мења за една ламбичка а фарот кошта колку голф 4ка

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Јас кедерите ги мачкам со крпа и.....глицерин за кочници. Докажано е дека не ги оштетува гумиците
Автоматски споено мислење:

Petok mu e majkata.....

Screenshot_20241119_202857_Instagram.jpg

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2022
Мислења
360
Поени од реакции
607
Јас кедерите ги мачкам со крпа и.....глицерин за кочници. Докажано е дека не ги оштетува гумиците
Isto i jas ,,cel zivot,, stara skhola sme nie hehehehe. Nikogas nemalo ,,maka,, zimo kolku i da e ladno. Sneg, mraz ako imalo dosta, prvo ,,so raka kje potckunam,, agolno kaj vratite pred da gi otvoram //da pukne ledot na ivicite//, kedarite sekogas mi bile vo ,,odlicna kondicija,,.
Samo shto vekje ,,nema zimo,, kaj nas. Mislam na pravo zimo kako pred ,,ajde de,, dosta mnogu godini : )

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
60
Препорака за андроид радио за корса д.
Најдобро е да барам од мк пример Контиго или да одам преку Али Експрес. Некој предлог...

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.513
Најдобро е да барам од мк пример Контиго или да одам преку Али Експрес. Некој предлог...
3082451__69876.jpg Stavisi vakvo,zvuk odlicen bez sum,ubav bass. 5 vida na bass,podesuvanje na visoki niski i sredni zvuci. Aux,usb, Bluetooth,CD,Ipod,izlezi za pojacalo i red drugi raboti. Go zedov 6000 so popust od Zec electronic eve 3ta godina radioto e perfekt. Nestavaj od tie kineskite,12,000 go plativ poslednoto uzas se. Zvuk katastrofa.
IMG_20241011_230324.jpg moeto e drugiot model,eve kako izgleda vnatre vo. Vectra c.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Jas sum vo faza na kupuvanje na Cd radio za vo kola, prvo bev zagrean za Android, no posle mnogu čitanje na tuđi iskustva uvidov deka kineskite Android radia ne davaat dobar zvuk.
Ova pogore Kemwood-ot i slični se super osven toa što nemaat sopstvena memorija, pa mora da se koristi USB.
A koga veke koristam USB..podobro da zemam 1 din radio koe dava najdobar zvuk, bidejki toa mu e namenata.
Razlikata na 1 din i 2 din CD radio e samo.goleminata na displejot.....a toj mene ne mi treba
Maska za 1 din radio kupiv...ušte radio da kupam i sve e završeno

PS.kupiv od Niš radio...ama nemam način da go donesam tuka...baram nesto avtobusi blnoa noa

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.127

Немој од Алиекспресс, по 3 - 4 месеци се чека последно. Поштата кај нас е во распад особено последниве неколку месеци а и кинезите почнаа да заебаваат, ако не им платиш испорака со DHL или ФедЕкс ќе чекаш со месеци. Инаку квалитетот на кинеските е колку пари толку музика, има и подобри ама не им е цената ниска.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom