Исчезнати лица

Член од
13 април 2021
Мислења
3.423
Поени од реакции
11.247
Ова е само беден изговор кој доаѓа од неспособноста на оние кои требаа да спроведат истрага и оние кои го уништија судскиот процес со именување на виновници без ниеден материјален доказ.

Истрагата е одамна завршена, секој повик на некаква тајност е повик да се покрие институционална неспособност.
Не знам, најблиску до криминиластика ми е how to get away with murder, breaking bad и peaky blinders, па и Агата Кристи. Амааа, мислам дека доколку се објават чувствителни информации, тоа потенцијално може да ги компромитира идните истраги, да ги наруши правата на приватност на луѓето или да влијае на угледот на инволвираните. Како што веќе еднаш беше кажано од страна на нашиот екс министер дека се овие ликови монструми, па сите го осудивте министерот за непрофесионалност.

Јас не бранам никого, да не ме сфстите погрешно, ама не смее да има пристрасност никаква ако веќе се фаќаме за влакно во јајцето и сакаме професионализам. Деликатна е рамнотежата меѓу потребата за транспарентност и дискреција.

Член од
30 август 2024
Мислења
55
Поени од реакции
243
Многу луѓе го отпишаа таткото а човекот очигледно знае/знаел нешто пред другите во истрагата.

Ако пораката во групата е вистина („кажете само колку пари треба“), изјавите на полицајците и дел од фамилија дека он знаел дека е убиена џабе барале, изјавите низ текот на истрагата кога кажува дека „тука џабе трошиме време, не е тука“ итн итн итн., тогаш мора да биде маж и да каже што е мотивот.

Како пичка седи во судница, капка живот нема во него, ќе умре на столица. Дете му утепаа, нема бекнато.

Ако сведочи и не каже ништо или се брани со некакви одговори издресиран од адвокат, ондак гробот да му го ебам.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.182
Од прв ден давал обесхрабрувачки изјави од типот “џабе ја бараме, гарант е киднапирана и убиена”. Просто неверојатно како може родител уште прв ден од исчезнување на дете да го каже тоа. Абе луѓе со години не се помируваат, овој уште прв ден.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
8
Поени од реакции
4
Се повеќе мислам дека идиотиве грабнале погрешно дете. Во ниеден момент не го спомнале татково по име, само кажале дека таткото кажал на Палчо кога ќе излезе.

Ја собрале, однеле таму и Палчо ја видел, сфатил дека утнале и ја убил.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.708
Се повеќе мислам дека идиотиве грабнале погрешно дете. Во ниеден момент не го спомнале татково по име, само кажале дека таткото кажал на Палчо кога ќе излезе.

Ја собрале, однеле таму и Палчо ја видел, сфатил дека утнале и ја убил.
Оти не ја ослободиле едноставно, некаде во некоја пустелија. Тие спремни биле со радиостаници, претходно ископани дупки, со све, туку така ќе киднапираат погрешно дете, гарант е следена Вања подолго време, нели изјавија дека имале еден неуспешен обид ако не се лажам.

Член од
7 јуни 2013
Мислења
8
Поени од реакции
4
Оти не ја ослободиле едноставно, некаде во некоја пустелија. Тие спремни биле со радиостаници, претходно ископани дупки, со све, туку така ќе киднапираат погрешно дете, гарант е следена Вања подолго време, нели изјавија дека имале еден неуспешен обид ако не се лажам.
Па веќе ги видела сите, не верувам дека туку така би ја пуштиле да си оди. Тие идиотите не ни знаеле како изгледа детево.

не знам можеби не е логично, ништо не е јасно со целиов случај

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.381
Поени од реакции
3.567
Mnogu od vas go spomnuvate Tufedzik i se prasuvate kako Aleksandar moze da si dozvoli tolku poznat advokat.

Obicno koga javnosta e zainteresirana za nekoe sudenje, advokatite se redat vo redica za sansa da ucestvuvaat i da bidat videni na rochishtata, isklucivo radi publicitet.

Ne veruvam deka Tufedzik mu pobaral eden denar na Aleksandar za zastapuvanje.

Aleksandar e autsajder na sudenjeto, javnosta e na negova strana, posle sekoe rochishte advokatite davaat izjavi pred kameri. Sekoj advokat bi ubil za takva prilika, a ne pa pari da bara.
Автоматски споено мислење:

Ако Палчо и таткото до крај негираат, обвинителство да не подаде ни еден материјален доказ. Дали само врз база на изјавите на тројцата, Палчо и Александар можат да бидат осудени? Не сум правник, прашувам некој ако знае.
Sudijata moze da dosudi sto saka. Sekako predmetot ke odi na apelacija posle predudata od krivicen.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.450
Поени од реакции
18.708
Се е во игра, ништо не ме чуди.
Мене само не ми е јасно зошто досега се одржаа толку рочишта а обвинетите кешишовци не се испрашани, фокусот е повеќе ставен на Палчо и неговото апсење и бегство
Испрашани се сведоци и од тие прашања ништо ново не дознавме.

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.826
Поени од реакции
6.530
јавноста била на негова страна :kafence:
Ја би рекол дека секој "навива" тактото да е невин, пошо ако не е.....

Можам да замислам на другото девојче и на мајката како ќе им е, да испадне дека ради него го изггубиле детето.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.150
Ја би рекол дека секој "навива" тактото да е невин, пошо ако не е.....

Можам да замислам на другото девојче и на мајката како ќе им е, да испадне дека ради него го изггубиле детето.
у оваа влашка претстава никој не е невин.

Член од
12 август 2024
Мислења
178
Поени од реакции
440
Интуитивно се зближила со Штерјо. Интуитивно знаеле кои фирми ќе пропаднат, кои ќе успеат. Интуитивно се вклучила во градежен бизнис со Азманов. И слично.
Потоа интуитивно Мијалков и Камчев и собраа акциите по барање на Штерјо(кој потоа му ги наплатија ептен поскапо) и и тропаа извршители да и ги одземат становите.

Инаку за пораката што ја избришал таткото од таа вибер група, го гледав овој Туфекџиќ каде изјавуваше зашто не е повикан некој од тие родители што го рекле тоа за да сведочи и да го видиме контекстот цел на разговорот. МВР се збирштина на аматери, но за овој народ беа херои кога мунгосот Спасовски најаматерски излезе на телевизија и рече еве ги убијците ги фативме без 2 грама мозок да размисли што му е фукнција и дек тоа е тотално непрофесионално, а можеби и незаконски. Тука требаше да биде јасно кои се грижи за безбедноста.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.981
Поени од реакции
7.628
Потоа интуитивно Мијалков и Камчев и собраа акциите по барање на Штерјо(кој потоа му ги наплатија ептен поскапо) и и тропаа извршители да и ги одземат становите.

Инаку за пораката што ја избришал таткото од таа вибер група, го гледав овој Туфекџиќ каде изјавуваше зашто не е повикан некој од тие родители што го рекле тоа за да сведочи и да го видиме контекстот цел на разговорот. МВР се збирштина на аматери, но за овој народ беа херои кога мунгосот Спасовски најаматерски излезе на телевизија и рече еве ги убијците ги фативме без 2 грама мозок да размисли што му е фукнција и дек тоа е тотално непрофесионално, а можеби и незаконски. Тука требаше да биде јасно кои се грижи за безбедноста.
Prochitaj po vesnici shto pishuva i ce ti stani jasno sto e 80% od MVR.

Kajgana Shop

На врв Bottom