Феминизам!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Ако бебето се родело машко немало да е убиено, ако фетусот бил машки немало да се абортира. Ова со абортусов го има и кај нас и во Косово меѓу албанската популација, не е таму некаде.

Па и да е таму некаде, неколку пати напоменавте дека "не ни е гајле" за таму некаде. Секако дека ми е, само за мене најрелевантна е средината во која живеам.
Феминизмот е против абортус?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.663
Поени од реакции
8.703
Феминизмот е против абортус?
Не е.

Зошто дефлектираш?
Што е убивање на женски бебиња оти се женски?
Во Косово викаш ради феминизам абортираат женски фетуси?

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Не е.

Зошто дефлектираш?
Што е убивање на женски бебиња оти се женски?
Во Косово викаш ради феминизам абортираат женски фетуси?
Епа ајде да банираме абортус, средена работа.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Кое дефлектирање :D
Кај што нема абортус убиваат живородени бебиња, тешко дека е тоа решението.
Се намести сама со прашањата што ги прашуваше. Феминизмот главен пропонент беше на абортус, сега ми плачиш за оти абортирале женски.

Не е дефлектирање. Ти сама рече дека ова постои во регионот, ајде ќе го решиме со банирање на абортус, па после оди Индија.

Убивање живородено се вика убиство, веќе е дефинирано во закон.

Последно уредено:
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.663
Поени од реакции
8.703
Се намести сама со прашањата што ги прашуваше. Феминизмот главен пропонент беше на абортус, сега ми плачиш за оти абортирале женски.

Не е дефлектирање. Ти сама рече дека ова постои во регионот, ајде ќе го решиме со банирање на абортус, па после оди Индија.

Убивање живородено се вика убиство, веќе е дефинирано во закон.
Не, туку ти дефлектираш и пробуваш да ги искривиш фактите.

Викаш, само убиство е на живородено дете? Не бараме мотив за убиството?

Ако не најдеме мотив, не можеме да делуваме на превенција што е најзначајна.

Не е секаде легален абортусот, па се абортира и ќе се абортира, кога е легален барем жените не се доведуваат во опасност.

Нашите прабаби и нивните мајки неброено многу пати абортирале, штета што повеќе се приказни од колено на колено и во тајност раскажани, затоа не сте свесни. Многу често и на барање на мажот абортирале, а не зошто биле феминистки, немале избор во прашањето. Со сила се правиш слеп :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.054
Не, туку ти дефлектираш и пробуваш да ги искривиш фактите.

Викаш, само убиство е на живородено дете? Не бараме мотив за убиството?

Ако не најдеме мотив, не можеме да делуваме на превенција што е најзначајна.

Не е секаде легален абортусот, па се абортира и ќе се абортира, кога е легален барем жените не се доведуваат во опасност.

Нашите прабаби и нивните мајки неброено многу пати абортирале, штета што повеќе се приказни од колено на колено и во тајност раскажани, затоа не сте свесни. Многу често и на барање на мажот абортирале, а не зошто биле феминистки, немале избор во прашањето. Со сила се правиш слеп :)
Тебе ти треба професионална помош. Кој се разбрал со феминист па јас ќе се разберам.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.428
Поени од реакции
87.079
Мислам дури и да сум била дел од некоја нво било кога, каква врска има тоа со дебатава?
Има врска, една асална особа нема излезено од тоа сектите кои се под лупа на Мила Царовска, Ирена Цветковиќ, Уранија Пировска, Румена Бужаровска, Катерина Колозова итн да не ги набројувам, ќе ми се расипе тастатурава...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.663
Поени од реакции
8.703
Тебе ти треба професионална помош. Кој се разбрал со феминист па јас ќе се разберам.
Да, тоа е тој "аргумент". Поздравче :)
Автоматски споено мислење:

Има врска, една асална особа нема излезено од тоа сектите кои се под лупа на Мила Царовска, Ирена Цветковиќ, Уранија Пировска, Румена Бужаровска, Катерина Колозова итн да не ги набројувам, ќе ми се расипе тастатурава...
Не сум била во ниту една нво, на младост членував во вемеро.
Немам потреба да бидам, ни во нво, ни во партија, ни во црква. :)

Од сите овие, само за Румена имам добро мислење.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.072
Поени од реакции
30.113
Океј, требаше да се потрудиш со разно-разни: цигани, ш)иптари, курви, ороспии, радодајки, педери итн.

Вака не е доволно :)

Лол форумов ме цензурира :D
Не сум доволно политчки коректна да разберам каква врска има користење на Република Македонија со сељачизам, но доколку тоа е критериум како што изгледа дека е, ќе си го додадам и тој епитет во низата, не ми е срам.

Ние сељаците сме лоши, знаеме многу лоши страшни зборови.

Самоубиство на маж поради жена, излудување на маж поради жена се сметаат како рандом настани. Башка пишува ли таму каде што читаш кои биле предусловите за тие 19 жени да бидат убиени ?
Колку биле убиени од чиста мира а колку психички и емотивно го изеле мажот за да мора тој да постапи така ?
Чекај чекај, успори малку.
Самоубиствата не се сметаат како рандом настани, многу често во земјите со добра полиција се води истрага. Самоубиството е секогаш вина на самата жртва, освен ако има принуда. Што правиме во оние ситуации кога се самоубиваат поради тоа што некоја жена не сака да биде со нив во врска, не може да биде жената крива за тоа.
Од истиве причини горе доле наместо самоубиство, некои гневот го истураат врз жената. Само разликата е која ментална болест ја имаат.

Ич не би генерализирала убиства, во секое има мотив.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.794
Поени од реакции
23.131
Секако дека не. Укажав дека гледам драстична разлика меѓу мажите на форумов и во реалниот живот.
Мислам дека во реалниот живот и овие не се однесуваат баш вака, но, не би можела да знам.
Tek pak kolku ke se iznenadis koga ke ja voocis drasticnata razlika pomegju zenite na forumot i zenite vo realniot zivot :sneaky: .

Ela sestre sedni do mene :D

Член од
13 април 2021
Мислења
3.396
Поени од реакции
11.209
@PurplePuma доаѓа овде и збори за некои изолирани случаи кои ги претставува како секојдневие да се на сите жени што постојат на светот, а во исто време глуми слепа и збор нема гукнато за жените во исламските држави и нивните тамошни права. Феминистке, дали си запознаена дека девојчињата во Афганистан немаат право на образование?
Па јас кога почнав да зборам за девојчињата и жените во Афганистан и другите исламски држави ми рековте дека тоа се забаталени и уназадени држави кои немаат допирна точка со животот на жените во Европа. :unsure:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.794
Поени од реакции
23.131
Па јас кога почнав да зборам за девојчињата и жените во Афганистан и другите исламски држави ми рековте дека тоа се забаталени и уназадени држави кои немаат допирна точка со животот на жените во Европа. :unsure:
So Japonija kako stoime, se znae nesto za tamu :cautious:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.072
Поени од реакции
30.113
So Japonija kako stoime, se znae nesto za tamu :cautious:
Таму ко шо има секс играчки и угостителство, сме далеку, ама со кајгана шоп и нептун секс шоп се приближуваме од ден на ден (y)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.663
Поени од реакции
8.703
Не сум доволно политчки коректна да разберам каква врска има користење на Република Македонија со сељачизам, но доколку тоа е критериум како што изгледа дека е, ќе си го додадам и тој епитет во низата, не ми е срам.

Чекај чекај, успори малку.
Самоубиствата не се сметаат како рандом настани, многу често во земјите со добра полиција се води истрага. Самоубиството е секогаш вина на самата жртва, освен ако има принуда. Што правиме во оние ситуации кога се самоубиваат поради тоа што некоја жена не сака да биде со нив во врска, не може да биде жената крива за тоа.
Од истиве причини горе доле наместо самоубиство, некои гневот го истураат врз жената. Само разликата е која ментална болест ја имаат.

Ич не би генерализирала убиства, во секое има мотив.
Ама ич не е убаво да си измислуваш работи ;) Самата користам Македонија во цело мое пишување, освен кога цитирам конкретни записи, а тоа е името на државата, без оглед што ние мислиме. Тоа ти стои во лична карта, возачка, пасош, на такви документи се потпишуваш секаде, така што да не бидеме лицемерни. Да сакаш да пријавиш научен труд со импакт фактор, ќе селектираш Северна Македонија, затоа што немаш друг избор.
Е сега, да си се курчиме вака меѓусебно колку сме патриоти е друга работа, тоа можеме.

Не сум политички коректна, туку тоа е името на државата, додека не го променат како што ветија... освен што сега викаат дека немало да го мењаат.

Многу е јасно на што алудирам со сељачизми, ако тебе ти е океј да си се обраќаме со курва, ороспија, неебана - нека ти биде, мене не ми е.

Tek pak kolku ke se iznenadis koga ke ja voocis drasticnata razlika pomegju zenite na forumot i zenite vo realniot zivot :sneaky: .

Ela sestre sedni do mene :D
Сите 5? Сте ги набркале низ годиниве Владе, дигнале раце. Мала група педера на форумов...

Make it make sense :D

Kajgana Shop

На врв Bottom