Сатанизам

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Оф леле..... тој ќе ми помогнел.
Ти пишуваш така како што ти кажале/излажале (знаеш кој).
Тоа ако не се сложувам со твоето мислење (уствари не е ни твое) не значи дека не те разбирам. Од тебе тродупло ништо.
Момак...

Ти укажувам на 2 работи.....веќе кажани, ама еве ги пак, оти не разбираш „од прва„:
- не разбираш што самиот пишуваш. Велиш дека има „металци„ кои се сатанисти и кои не се сатанисти, а не знаеш да разликуваш зашто некои „се„ а некои „не се„, иако самиот тоа го велиш.
- ти посочив со конкретни примери што е сатанизам, ама и тоа не го разбираш, ниту препознаваш.

Цел клинички центар не може да ти помогне не пак јас...:icon_lol:

Ајде сега, по стотти пат, препрашај кои се мерилата за утврдување нечиј сатанизам...

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Момак...

Ти укажувам на 2 работи.....веќе кажани, ама еве ги пак, оти не разбираш „од прва„:
- не разбираш што самиот пишуваш. Велиш дека има „металци„ кои се сатанисти и кои не се сатанисти, а не знаеш да разликуваш зашто некои „се„ а некои „не се„, иако самиот тоа го велиш.
- ти посочив со конкретни примери што е сатанизам, ама и тоа не го разбираш, ниту препознаваш.

Цел клинички центар не може да ти помогне не пак јас...:icon_lol:

Ајде сега, по стотти пат, препрашај кои се мерилата за утврдување нечиј сатанизам...
Море да се чуди човек на твојов неписменлак, тебе ни 6 клинички центри не ти помагаат. ЈАС тебе те прашав КАКО ТИ ГИ препознаваш што е станистичко, што не и очигледно тоа не го знаеш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.975
Поени од реакции
6.452
Дечишта!!!
Не се „млади сатанисти“ туку дечишта тинејџери кои од игра направиле плачка, упропастиле не едно туку неколку семејства завиткани во црно и сега си го одработуваат стореното! Битно е многу кога ќе реши некој да има деца - дека мора децата да му се во прв план, се друго заминува во втор! Ама... понекогаш родителот не е тоа што треба да биде! И имаме лудости од деца!

И добиле богатсво и слава иако изведувале сатанистички ритуали? Баш како Slayer слава?
НЕ!

Значи деца, не правете глупости вакви бидејќи гледате - сатанистичките ритуали немаат врска со реалноста и може само да пострадате и да си го упропастите животот! И вам и на сите околу вас... затоа, мирни и гледајте си раатот.
Од друга страна - никој не ве повикува на нечија волја за живот вие да и застанете на патот - од тоа следува болка!

Учете... сатанизмот е во страстни прегратки со старите религии - не дозволувајте да бидете занесени по патот наречен живот!

П.С.
Го тужеле Slayer? Што не го тужеле Iron Maiden? Или како денес што креваат врева околу едни Behemoth... :) Oh mon dieu, се враќаат 90-те again :)

Ова ме потсетува на христијанските амерички мајки кога се кренаа против Twisted Sister во 80-те. Ги „отепа“ во судница со говорот фронтменот на бендот... исто и Judas Priest... текстовите биле антихристијански :) So fucking what? Светот не е христијански, ниту бил ниту пак ќе биде... треба да се одмори малку.
Требало овие што тужат бенд да го разгледале ова „рочиште“ и да се подготвиле подобро околу овие нешта. :coffee:
Ми текнуе, беа во судницата и Френк Запа и Џон Денвер.
Не може делата на теистичките сатанисти да се сведуваат на детска забганост, на инфантилизам, на незрелост. Овие во случајот биле малолетни но тоа е прилично ретко, најчесто сатанистите убијци се 30+ фино израстени, вакцинирани и ментално развиени лица.

Она што ги прави фасцинантни, тоа е нивната опсесија со злото која им ја симболизира паднатиот ангел.
Како е можно чоековата психа да забега до таа точка? Доброволно оддавање на злото? Немам одговор но сепак треба да се знаат нивните дела.

Slayer не се сатанисти. Ни Мерилин Менсон не е, патем. Има праено глупости и е ексцентрик ама не е до толку.

Адам Дарски, on the other hand... :D Со кинење библија на сцена, со све. На судење беше дури ако не грешам. Генијалец у секој случај.

Да им се фатат пуританците со нивните обвинувања.

Callejon, ѕирни ги и Ghost хаха. Нормално, од Шведска е Тобијас.
Ќе ѕирнам, интересно е да се слушнат просатански и сатански стихови од антрополошка гледна точка.
Чудно но оној симболот познат како рогови со подигнати показалец и мал прст први го направиле баш Ковен и пејачката Џинкси.

Не можеш ни себеси да си помогнеш, мене ќе ми помогнел :pos: Де кажи ти како ги Разликуваш? По името? :pos::pos::pos:. Антихристијанство не е сатанизам. Да тој израз за свештенството го користам и ќе го користам оти е многу поблага форма од она што навистина го мислам за нив. Значи кој не верува во Христос е сатанист? Браво, само потврди тоа што цело време го зборувам.

Секоја религија е подложна на критика, вклучително и христијанството. Имам многу што да го критикувам и сатанизмот, меѓутоа да се прави сатанизам од се што е и не е, не оди.
Секако, но на темава на тапет е сатанизмот. Глеам првите страни, па рандом одбрана страна и секаде се пишувало за атеистички сатанизам, никаде за теистички, некој сатанист со ник Ипсимус пропагирал атеистички сатанизам на форумов. Имаше и други некој Девил кинг и слично, членови со сатански намери. Штета што одамна ги нема па да имавме културна дебата со асли сатанисти.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Море да се чуди човек на твојов неписменлак, тебе ни 6 клинички центри не ти помагаат. ЈАС тебе те прашав КАКО ТИ ГИ препознаваш што е станистичко, што не и очигледно тоа не го знаеш.
Иди слушај „Моторхед„....тие не се сатанисти...:icon_lol:

Јас го препознавам сатанизмот во музиката на начин на кој ти не можеш, дури и кога е очигледен...
Автоматски споено мислење:

Ми текнуе, беа во судницата и Френк Запа и Џон Денвер.
Не може делата на теистичките сатанисти да се сведуваат на детска забганост, на инфантилизам, на незрелост. Овие во случајот биле малолетни но тоа е прилично ретко, најчесто сатанистите убијци се 30+ фино израстени, вакцинирани и ментално развиени лица.

Она што ги прави фасцинантни, тоа е нивната опсесија со злото која им ја симболизира паднатиот ангел.
Како е можно чоековата психа да забега до таа точка? Доброволно оддавање на злото? Немам одговор но сепак треба да се знаат нивните дела.

Ќе ѕирнам, интересно е да се слушнат просатански и сатански стихови од антрополошка гледна точка.
Чудно но оној симболот познат како рогови со подигнати показалец и мал прст први го направиле баш Ковен и пејачката Џинкси.

Секако, но на темава на тапет е сатанизмот. Глеам првите страни, па рандом одбрана страна и секаде се пишувало за атеистички сатанизам, никаде за теистички, некој сатанист со ник Ипсимус пропагирал атеистички сатанизам на форумов. Имаше и други некој Девил кинг и слично, членови со сатански намери. Штета што одамна ги нема па да имавме културна дебата со асли сатанисти.
Зарем очекуваш некој од нив апла да се изјасни за поклоник на Сатаната, без да се крие зад некоја новокомпонирана псевдо-философија?...

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Иди слушај „Моторхед„....тие не се сатанисти...:icon_lol:

Јас го препознавам сатанизмот во музиката на начин на кој ти не можеш, дури и кога е очигледен...
Што се правиш недоветен. Беше прашан и не одговори, или не знаеш или не сакаш да одговориш.

На тапет е сатанизам, а не жолт печат за убиства наравени, наводно од сатанисти. Во сатанизам спаѓаат и таканаречениот атеистички сатанизам како The Satanic Temple и Church of Satan. Значи твојота почетна намера беше да го претставиш целиот сатанизам како некое си најголемо зло на планетава. Сега малку ретерираш/ Она кое не допира до твоите уши (или очи во случајов), новинарски сензационализам, штом е некој сериски убиец МОРА да е/бил сатанист. На тоа регирам а не дека некој си самопрогласен сатанист извршил некакви злодела. Тоа и јас ќе го осудам.

Друга работа што ги спомна бендови како сатанистички а не се. Дури ни Ајрон Мејден во песната „Number of the beast“ e христијанска, цитира стих од библијата (Откровение 13:18).
Патем Ипсисимус беше телемит не сатанист, барем додека беше присутен на форумов.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Што се правиш недоветен. Беше прашан и не одговори, или не знаеш или не сакаш да одговориш.
Одговорено ти е, ама толку ти е умот...ај види какво е времето надвор. Веројатно барем тоа можеш да го препознаеш.

Друга работа што ги спомна бендови како сатанистички а не се. Дури ни Ајрон Мејден во песната „Number of the beast“ e христијанска, цитира стих од библијата (Откровение 13:18).
И Сатана цитира стихови, што не значи дека станал христијанин...:icon_lol:

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Одговорено ти е, ама толку ти е умот...ај види какво е времето надвор. Веројатно барем тоа можеш да го препознаеш.
Не јади бурек жити се. Ни си одговорил ниту па некогаш ќе одговориш. Не лажи, каде е одговорот?
И Сатана цитира стихови, што не значи дека станал христијанин...:icon_lol:
И ти цитираш стихови, и тоа не значи дека ти си христијанин, кој те знае може си сатанист.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Не јади бурек жити се. Ни си одговорил ниту па некогаш ќе одговориш. Не лажи, каде е одговорот?
Е ај јади бурек и види што веќе сум ти напишал...

И ти цитираш стихови, и тоа не значи дека ти си христијанин, кој те знае може си сатанист.
А бе убо‘ ти велам...не разликуваш „лева„ од „десна„ а не некои посложени нешта...

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Е ај јади бурек и види што веќе сум ти напишал...
Видов, никаде не си напишал, лажеш бетер него црномантијашите.
А бе убо‘ ти велам...не разликуваш „лева„ од „десна„ а не некои посложени нешта...
Ти велиш, и лажеш. Ти си тој што не разликува.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.132
Поени од реакции
12.110
Ајде не се препукувајте без врска.
Зборувајте за темава и ако не сака некој да одговори ок...
Што сега, муабети на лична основа ти вака ти така... За тоа во пп... Темата замина у ПМ...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999

Нит‘ гледаш што ти е напишано, нит‘ си напишал некаква вистина...нит‘ разликуваш „лева„ од „десна„, нит‘ разликуваш „ден„ од „ноќ„.

Проблемот е твој...и не го барај кај други.

Ајде да ти помогнам...знаеш да читаш, нели?...

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Нит‘ гледаш што ти е напишано, нит‘ си напишал некаква вистина...нит‘ разликуваш „лева„ од „десна„, нит‘ разликуваш „ден„ од „ноќ„.

Проблемот е твој...и не го барај кај други.

Ајде да ти помогнам...знаеш да читаш, нели?...

http://www.pravoslavni-odgovor.com?????? Сериозно? Ок завршив со тебе.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
http://www.pravoslavni-odgovor.com?????? Сериозно? Ок завршив со тебе.
Бараше одговор-доби одговор.

Молам...

Збогум...

@Херман,

стискај „смешковци„ до својата смрт...се гледа дека не си дораснат за темава (а и шире...).

Ајде сега иди на „Мегадет„...слободно слушај ги...и тие не се сатанисти...:pos:

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Бараше одговор-доби одговор.

Молам...

Збогум...

@Херман,

стискај „смешковци„ до својата смрт...се гледа дека не си дораснат за темава (а и шире...).

Ајде сега иди на „Мегадет„...слободно слушај ги...и тие не се сатанисти...:pos:
Ми се смачи и богами и згади од твоето елементарно непознавање на религиите а понајмалку познавањето на христијанстото, оди слушај безопасен џез.

• Ми се допаѓа
Reactions: 831

Kajgana Shop

На врв Bottom