Сатанизам

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Да си ти толку паметен колку се замишљаш, до сега ќе најдеше миљон текстови по „Нетов„ кои јасно укажуваат на сатанизмот во метал, хард-рок и рок музиката.

Верувам дека ти е претешко да читаш...

Но ти гледај се во огледалото, а тоа нека ти вели дека си убав и паметен...
Што ти е момче младо? Не знаеш да читаш или дислексија те мачи? Еве уште еднаш со големи букви: КОЈ Е КРИТЕРИУМОТ ПО КОЈ ОДРЕДУВАШ ШТО Е САТАНСКА МУЗИКА ШТО НЕ Е. Има и групи кои се можеби „сатанисти“, но Блек Сабат сигурно не се, ниту па секоја метал музика е сатанска.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Што ти е момче младо? Не знаеш да читаш или дислексија те мачи? Еве уште еднаш со големи букви: КОЈ Е КРИТЕРИУМОТ ПО КОЈ ОДРЕДУВАШ ШТО Е САТАНСКА МУЗИКА ШТО НЕ Е. Има и групи кои се можеби „сатанисти“, но Блек Сабат сигурно не се, ниту па секоја метал музика е сатанска.
Од кај па ти разликуваш која е а која не е сатанска музика?...
Така ти текна?...
Еве ти прашање од кое можеш да почнеш да размишљаш...

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Од кај па ти разликуваш која е а која не е сатанска музика?...
Така ти текна?...
Еве ти прашање од кое можеш да почнеш да размишљаш...
Ти не ни размишљаш. Тоа е проблремот, тебе ти е забрането. Па уште ќе го бидело.... :pos: Уште за 100 живота нема да те биде. Имаш одговор на прашањето или не? Кажи, биди искрен дека појма немаш.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.975
Поени од реакции
6.452
Не, не грешам, ти си оној кој е постојано во грешка на темава.
Каде тоа јас сум се изјаснил како статанист? Те молам да ми наведеш каде тоа сум рекол. Освен ако сите атеисти ги сметаш за сатанисти.

Ти благодарам за ништо кажаното. Очигледно појма немаш за сатанизмот а за христијанството уште помалку.

Кај виде клеветење? Од твоја страна? Да клеветиш и тоа многу.
Реномирана новинарска куќа е „ало.рс“???? Смешки живи. За Ричард Рамирез не даде никаков линк, а и да си дал небитно, верба во поп, новинар и адвокат никако. Поголеми лажови и да бараш нема да најдеш.

Јас како љубител на Блек Сабат а и на метал музиката воопшто немам сретнато просатански текст во песните од Сабат, Има дел кои можеби се анти-христијански или пак сомневње во бог, но сатански нема, напротив имам сретнато христијански мотиви.

Еве ти пример една:
After Forever

Have you ever thought about your soul can it be saved?
Or perhaps you think that when you're dead you just stay in your grave
Is God just a thought within your head or is he a part of you?
Is Christ just a name that you read in a book when you were in school?
When you think about death do you lose your breath or do you keep your cool?
Would you like to see the Pope on the end of a rope do you think he's a fool?
Well I have seen the truth, yes I've seen the light and I've changed my ways
And I'll be prepared when you're lonely and scared at the end of our days
Could it be you're afraid of what your friends might say
If they knew you believe in God above?
They should realize before they criticize
That God is the only way to love
Is your mind so small that you have to fall
In with the pack wherever they run
Will you still sneer when death is near
And say they may as well worship the sun?
I think it was true it was people like you that crucified Christ
I think it is sad the opinion you had was the only one voiced
Will you be so sure when your day is near, say you don't believe?
You had the chance but you turned it down, now you can't retrieve
Perhaps you'll think before you say that God is dead and gone
Open your eyes, just realize that he's the one
The only one who can save you now from all this sin and hate
Or will you still jeer at all you hear, yes I think it's too late

Кои црни факти. Ни Факти ни бутур, реков и претходно, за Ричард Рамирез (ака Најт стокер) нема никакви сознанија дека бил сатанист.
Не мразам јас никого, понајмалку христијани. Мразам идеи како твоиве, да се оцрнува и сатанизира се што не е христијанско.

Успеа да најдеш некој кој бил некаков си сатанист. И не ги оправдувам. Ама ништто помалку не оправдувам ни христијани сериски убијци ни муслимани сериски убијци ни будисти сериски убијци па ни атеисти сериски убијци. Ама твоиве написи овде се од типот. Аха овој бил сериски убиец мора да бил сатанист. Не е така.

Јас не лажам, јас само пренесувам инфо. На другите е да проценат кој е во право.
Имаш мал милион линкови кои кажуваат за сатанизмот на Рамирез. Има и славни фотки каде ги покажува дланките на судење на кои се исртани пентаграми!
Рамирез правел окултни ритуали со телата на жртвите. Покрај сериски убица тој бил и сериски силовател и сериски провалник, три во едно.
Рамирез како доајен на теистичкиот сатанизам е прилично интересен пример.

Напротив, многу добро знам што е сатанизам а релативно солидно знам што е Христијанство.
Ти си оној кој е шокиран, си дошол на форум уверен дека постои само атеистички сатанизам а.к.а. Ла Веј и Акино а тука некаков си Каљехон пишува за белосветски масакри кои ги починиле теистичките сатанисти за кои не си знаел ни дека постојат. Зарем не знаеше?
Критиката кон сатанизмот како да те погаѓа на личен план, којзнае зошто.
Што имаш ти врска со теистичкиот сатанизам ако не си сатанист како што велиш? Мислиш дека не постои такво нешто? Лица кои веруваат во ѓаволот и верно му служат? Ако негираш дека си сатанин слуга јас немам друга опција од таа да ти верувам на збор пошто мојата претпоставка може да биде сосема погрешна, сите грешиме и сите сме грешници.

Најсатанистички бенд е Ковен, иако на прв поглед тие не се нешто кловнови како Кис или Алис Купер па и Сабат, тие се прави теистички сатанисти. Прашање е колку тој бенд бил влијателен во свое време.
Јас сум тука да ги известам луѓето за постоењето на теистичкиот сатанизам и злото кое неометано ровари по светот.

Па дури и на вики има артикл за ова. Зарем не знаеше?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Ти не ни размишљаш. Тоа е проблремот, тебе ти е забрането. Па уште ќе го бидело.... :pos: Уште за 100 живота нема да те биде. Имаш одговор на прашањето или не? Кажи, биди искрен дека појма немаш.
Искрен сум-немаш појма.

Ајде да ти помогнам, оти гледам дека самиот не можеш да си помогнеш.

Најнaпред, не можеш да ги расудиш своите (!!!) ставови, а ми велиш сум немал појма...:icon_lol:

Не знаеш како се одвојува сатанска од несатанска музика, а велиш дека некои „металци„ се, а некои не се сатанисти...:icon_lol:...

Што ти значат имињата на бендовите како „Блек сабат„ или „Џудас прист„? На изведувачи на класична музика?...:icon_lol:

Го користиш изразот „црномантијаши„ за свештенството, ама ти не си сатанист...:icon_lol:

Не веруваш дека Христос постоел, ама не си сатанист...:icon_lol:

Ако почнам да пребарувам по твоиве дописи, веруј ми на збор дека ќе си помислам дека не си сатанист...:icon_lol:

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.975
Поени од реакции
6.452
Искрен сум-немаш појма.

Најнaпред, не можеш да ги расудиш своите (!!!) ставови, а ми велиш сум немал појма...:icon_lol:

Не знаеш како се одвојува сатанска од несатанска музика, а велиш дека некои „металци„ се, а некои не се сатанисти...:icon_lol:...

Што ти значат имињата на бендовите како „Блек сабат„ или „Џудас прист„? На изведувачи на класична музика?...:icon_lol:

Го користиш изразот „црномантијаши„ за свештенството, ама ти не си сатанист...:icon_lol:

Ако почнам да пребарувам по твоиве дописи, веруј ми на збор дека ќе си помислам дека не си сатанист...:icon_lol:
Немам забележано негов пост надвор од овој подфорум и тоа само напади врз христијанството и поддршка кон сатанизмот.

Кога сме на темава, одиме понатаму со делата по кои сатанистите се препознаваат.

[/QUOTE]
Casey, Delashmutt, and Fiorella lured Elyse Pahler to a remote location and stabbed her to death as a sacrifice to Satan.[2] The trio had planned the act for months, believing that murdering Pahler would "enhance their death metal playing."[2] They were each sentenced to 25 and 26 years to life in prison.[2][/QUOTE]

Тројца млади сатанисти со месеци се подготвувале за да извршат злочин во име на Луцифер. Кога означениот ден осамнал тие ја киднпирале 15-годишната Елиза и ја однеле на однапред определено место далеку од очите на намерниците.
Таму ја искасапиле врз соодветен олтар во очекување ѓаволот да ги напраи богати и славни како нивните идоли од бендот Слејер.
Подоцна родителите на девојката го тужеле бендот бидејќи сметале дека нивните текстови биле влијанието кое било присутно кај тројцата сатанисти но судот не ја прифатил тужбата.
Не сум упатен во Слејер но на нет наидов на многу писанија дека биле сатанисти. Сепак тоа беа нереномирани извори па така не би ги цитирал овде.
Тажно но вистинито, оваа убава девојка покрај тоа што била задавена и искасапена била и сквернавена пост-мортем во склад со сатанската склоност кон некрофилија.
Сите тројца уште од апсењето во 1995 се на робија. И покрај тоа што основната казна прошла, тие се одбиени за помилување па вероватно ќе излезат од робија со нозете напред.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.132
Поени од реакции
12.109
Дечишта!!!
Не се „млади сатанисти“ туку дечишта тинејџери кои од игра направиле плачка, упропастиле не едно туку неколку семејства завиткани во црно и сега си го одработуваат стореното! Битно е многу кога ќе реши некој да има деца - дека мора децата да му се во прв план, се друго заминува во втор! Ама... понекогаш родителот не е тоа што треба да биде! И имаме лудости од деца!

И добиле богатсво и слава иако изведувале сатанистички ритуали? Баш како Slayer слава?
НЕ!

Значи деца, не правете глупости вакви бидејќи гледате - сатанистичките ритуали немаат врска со реалноста и може само да пострадате и да си го упропастите животот! И вам и на сите околу вас... затоа, мирни и гледајте си раатот.
Од друга страна - никој не ве повикува на нечија волја за живот вие да и застанете на патот - од тоа следува болка!

Учете... сатанизмот е во страстни прегратки со старите религии - не дозволувајте да бидете занесени по патот наречен живот!

П.С.
Го тужеле Slayer? Што не го тужеле Iron Maiden? Или како денес што креваат врева околу едни Behemoth... :) Oh mon dieu, се враќаат 90-те again :)

Ова ме потсетува на христијанските амерички мајки кога се кренаа против Twisted Sister во 80-те. Ги „отепа“ во судница со говорот фронтменот на бендот... исто и Judas Priest... текстовите биле антихристијански :) So fucking what? Светот не е христијански, ниту бил ниту пак ќе биде... треба да се одмори малку.
Требало овие што тужат бенд да го разгледале ова „рочиште“ и да се подготвиле подобро околу овие нешта. :coffee:

Последно уредено:

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Slayer не се сатанисти. Ни Мерилин Менсон не е, патем. Има праено глупости и е ексцентрик ама не е до толку.

Адам Дарски, on the other hand... :D Со кинење библија на сцена, со све. На судење беше дури ако не грешам. Генијалец у секој случај.

Да им се фатат пуританците со нивните обвинувања.

Callejon, ѕирни ги и Ghost хаха. Нормално, од Шведска е Тобијас.

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Искрен сум-немаш појма.

Не можеш ни себеси да си помогнеш, мене ќе ми помогнел :pos: Де кажи ти како ги Разликуваш? По името? :pos::pos::pos:. Антихристијанство не е сатанизам. Да тој израз за свештенството го користам и ќе го користам оти е многу поблага форма од она што навистина го мислам за нив. Значи кој не верува во Христос е сатанист? Браво, само потврди тоа што цело време го зборувам.

Немам забележано негов пост надвор од овој подфорум и тоа само напади врз христијанството и поддршка кон сатанизмот.
Секоја религија е подложна на критика, вклучително и христијанството. Имам многу што да го критикувам и сатанизмот, меѓутоа да се прави сатанизам од се што е и не е, не оди.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Антихристијанство не е сатанизам.
...:facepalm:...

Не бе, не е...ренесанса е.

А како разликуваш „лево„ од „десно„...:icon_lol:
Ој земи малку школо па дој на темава...

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
...:facepalm:...

Не бе, не е...ренесанса е.

А како разликуваш „лево„ од „десно„...:icon_lol:
Ој земи малку школо па дој на темава...
Школо што ти го немаш? Не фала, сум го поминал тоа одамна. Патем не знаев дека си сатанист.

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Дал‘ да плачам ил‘ се смеам...:lolzz:

Јако ти е школото...а твојава „логика„ е уште појака...соодветна на твоето школо.
Можеш да плачеш, затоа што ништо не знаеш. Цело „школо“ што го имаш ти е од црномантијашкине мафијаши. Земи книга прочитај.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Можеш да плачеш, затоа што ништо не знаеш. Цело „школо“ што го имаш ти е од црномантијашкине мафијаши. Земи книга прочитај.
Ај пак да ти помогнам:
1. Не разбираш што самиот пишуваш,
2. Не разбираш што јас ти пишувам.

„Дупло голо„...:icon_lol:

Член од
2 октомври 2012
Мислења
270
Поени од реакции
204
Ај пак да ти помогнам:
1. Не разбираш што самиот пишуваш,
2. Не разбираш што јас ти пишувам.

„Дупло голо„...:icon_lol:
Оф леле..... тој ќе ми помогнел.
Ти пишуваш така како што ти кажале/излажале (знаеш кој).
Тоа ако не се сложувам со твоето мислење (уствари не е ни твое) не значи дека не те разбирам. Од тебе тродупло ништо.

Kajgana Shop

На врв Bottom