Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

Член од
22 јуни 2019
Мислења
923
Поени од реакции
1.420
Умре мултиетничка Швајцарија на балканите со Ванчо Вампир Михајлов, Македонија на Македонците.
.Iako banirate me vo temata politički slučuvanja sprotivno na ramkovnoto pravo ama dobro vo red...Inaku ne e umrena multietička makedonska švajcarija. Naprotiv se realizira. Ubavo pišuva vo lična kara"Citizen of North Macedonia" nema poveće nacionalnost makedonec. Site sme sega ednakvi multietički. A makedonski narod normalno ke postoe kako i porano što e bilo regionalno. Sekoj kje ima pravo što saka da bide...Se isto kako vo švajcarija...Sekoj ke ima prava bez razlika što e....Sega ti primer ako si zemal bugarski pasoš i ako si potpišal deka si bugarin vo dokument toa e sosema vo red ke imame soživot so vas bugarite i toa e toa...21vek sme ne sme komunizam..Site prava treba da gi počituvame...Koga ke vlezeme vo EU ke imame sorabotka so bugarite kako vistinska evropska državata.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.674
Поени од реакции
5.597
.Iako banirate me vo temata politički slučuvanja sprotivno na ramkovnoto pravo ama dobro vo red...Inaku ne e umrena multietička makedonska švajcarija. Naprotiv se realizira. Ubavo pišuva vo lična kara"Citizen of North Macedonia" nema poveće nacionalnost makedonec. Site sme sega ednakvi multietički. A makedonski narod normalno ke postoe kako i porano što e bilo regionalno. Sekoj kje ima pravo što saka da bide...Se isto kako vo švajcarija...Sekoj ke ima prava bez razlika što e....Sega ti primer ako si zemal bugarski pasoš i ako si potpišal deka si bugarin vo dokument toa e sosema vo red ke imame soživot so vas bugarite i toa e toa...21vek sme ne sme komunizam..Site prava treba da gi počituvame...Koga ke vlezeme vo EU ke imame sorabotka so bugarite kako vistinska evropska državata.
Не си ја читал убаво ти твојата лична карта, ти си граѓанинот јас не.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.832
Поени од реакции
4.955
1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика.

Бенџамин Дизраели...

Ајде биди попрецизен и наведи ни во што се состои зголемениот БДП во Б‘лгарија...само да не биде во „претурање од шупливо во празно„ (читај-зголемен број од транспортни фирми, зголемен број од разнесувачи на пица од пицерија до влезната врата и томе слично).

Член од
12 јануари 2022
Мислења
636
Поени од реакции
1.298
1. Лага.
2. Голема лага.
3. Статистика.

Бенџамин Дизраели...

Ајде биди попрецизен и наведи ни во што се состои зголемениот БДП во Б‘лгарија...само да не биде во „претурање од шупливо во празно„ (читај-зголемен број од транспортни фирми, зголемен број од разнесувачи на пица од пицерија до влезната врата и томе слично).
Немам намера да коментирам. Ова се официјални податоци. Ако имаш други, слободно објавете ги

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.832
Поени од реакции
4.955
Немам намера да коментирам. Ова се официјални податоци. Ако имаш други, слободно објавете ги
„Официјални податоци„ за што?

Која економска структура ја покажуваат тие податоци?

Зголемување на бројот на вработени разнесувачи на пица низ Пловдив?...

Посочи ни, исто така, како овие податоци те засегаат тебе лично (покачена плата, покачен животен стандард, подобрени јавни услуги...).

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.608
Поени од реакции
697
Тоа е став на официјална владина институција?
Зошто тоа мора да биде став на официјална владина институција за да постои?

Дали е ова говор на омраза?

Прегледај го приврзокот 434651

Каде и да поминале, во Македонија и во Србија, Бугарите ограбувале и палеле; но, за секој што патувал низ Тимок по нивниот поход, се чини дека војската на генерал Кутинчев имала само една цел во Србија, грабеж.

Нејзинот премин низ Кадибогаз и Свети Никола, на брегот на Тимок, кон Заeчар, кај Књажевац и околу овој град бил обележан со толкаво целосно опустошување на земјата што се чини дека човек сонува и се прашува дали сме во Дваесеттиот век или во времето на Атила и Хуните.

Вистински татарски орди, Бугарите ограбувале, палеле, масакрирале сè, силувале млади девојки, старици, дури и немоќни!

Чии се овие зборови? На сериозен историчар и истражувач или на воен дописник од штабот на српската војска? Ова не е говор на омраза, туку воена пропаганда - нешто нормално во време на војна.
Автоматски споено мислење:

„Официјални податоци„ за што?

Која економска структура ја покажуваат тие податоци?

Зголемување на бројот на вработени разнесувачи на пица низ Пловдив?...

Посочи ни, исто така, како овие податоци те засегаат тебе лично (покачена плата, покачен животен стандард, подобрени јавни услуги...).
Населението во Бугарија е намалено од 9 а 6 милиони, но бројот на доставувачи на пици се зголемил? Кој ја јаде оваа пица? :)

Сега сериозно... Зголемениот БДП се должи на растот на извозот на стоки и услуги, странските инвестиции, развојот на ИТ секторот, зголемувањето на домашната потрошувачка.

1731310155692.png
1731310174518.png
1731310270912.png
1731310132417.png
1731310198913.png
1731310226341.png
1731310302617.png
1731310318725.png

Attachments

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.832
Поени од реакции
4.955
Населението во Бугарија е намалено од 9 а 6 милиони, но бројот на доставувачи на пици се зголемил? Кој ја јаде оваа пица? :)

Сега сериозно... Зголемениот БДП се должи на растот на извозот на стоки и услуги, странските инвестиции, развојот на ИТ секторот, зголемувањето на домашната потрошувачка.
Покојниот Момир Булатовиќ, економист по професија, ваквата манипулација ја нарекуваше „креативна статистика„....:icon_lol:

Ич не се секирај...ваква „извозна„ статистика имаме и во Македонија...

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.608
Поени од реакции
697
Тогаш и самиот гледаш дека проблемот не е во институциите.
Проблемот не е во ставот на институциите, туку во нивниот тивко согласие со говорот на омраза кон Бугарите и Бугарија.

Судот може официјално да не признае дека толерира какви било дејствија против Бугарите, но кога нема ефективни пресуди против докажаната етничка омраза, јасно е дека ја поддржува оваа омраза.

Покојниот Момир Булатовиќ, економист по професија, ваквата манипулација ја нарекуваше „креативна статистика„....:icon_lol:

За тебе секоја позитивна статистика за Бугарија е манипулација.

Читајте точно што пишува, не измислувајте. Не станува збор за споредба, туку за јасни показатели зошто Бугарија има значително зголемен БДП.

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.832
Поени од реакции
4.955
Читајте точно што пишува, не измислувајте. Не станува збор за споредба, туку за јасни показатели зошто Бугарија има значително зголемен БДП.
Не е никава споредба во прашање. Македонија е „неспоредлива„.

Муабетот е, да (у)видиме на што се должи економскиот раст на бугарската економија или се работи за статистичка маниплуација, која ја прават сите држави, за да може нивното население да се лаже дека економијата одлично им „оди„.

Туку, не ми кажа...како овој раст тебе лично те засега?

Член од
12 јануари 2022
Мислења
636
Поени од реакции
1.298

Муабетот е, да (у)видиме на што се должи економскиот раст на бугарската економија или се работи за статистичка маниплуација, која ја прават сите држави, за да може нивното население да се лаже дека економијата одлично им „оди„.

За каква манипулација сонуваш. По 2007 година ова се податоци на Еуростат. Аман од прости луѓе.:facepalm:

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.608
Поени од реакции
697

Јас лично чувствувам значително подобрување на животниот стандард. Земјата има подобра инфраструктура, урбаната средина се подобрува, квалитетот на животот се зголемува. Повисок БДП значи повеќе даноци во државата, што значи повеќе пари за подобрување на стандардот на граѓаните.

Ваква?
1731325071617.png

Резултатот од нашата и вашата статистика е јасно видлив...
1731324943886.png

Последно уредено:
Член од
12 август 2024
Мислења
153
Поени од реакции
371
20 години во ЕУ и којзнае колку милијарди директен и индиректен бенефит, излез на море и Дунав, никакви блокади од соседи, никакво саботирање од малцинство, помогнаа на комуњарите и учествуваа во нивно поставување во власта и накрај се одлепиле со бдп по жител од 2020та благодарение на големиот раст после падот во короната и инфлацијата. И тоа спрема земја без излез на море или пловна река, без ЕУ, со блокади и малцинство што сака да се одели.

Да не бевме водени од незаситни клептомани и да не се партизираше цела држава ќе бевме сеуште тука некаде.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.821
Поени од реакции
8.349
Проблемот не е во ставот на институциите, туку во нивниот тивко согласие со говорот на омраза кон Бугарите и Бугарија.

Судот може официјално да не признае дека толерира какви било дејствија против Бугарите, но кога нема ефективни пресуди против докажаната етничка омраза, јасно е дека ја поддржува оваа омраза.

За тебе секоја позитивна статистика за Бугарија е манипулација.

Каков е говорот на Бугарија? Мислам на официјалните институции?

Kajgana Shop

На врв Bottom