Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.602
Поени од реакции
42.121
Сигурен си дека не ти увалил мајсторот кинески? Иначе за ова можеш да му пишеш на Манн кој охрабрува да се пријавуваат вакви работи.
Прегледај го приврзокот 434656
Јас го купив од продавница. Толку му е капацитетот ваљда. Како и да е. Квалитетот не е тој како кај поскапите филтри. Си има причина зошто тие се најефтини и овие другиве коштаат.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.394
Јас го купив од продавница. Толку му е капацитетот ваљда. Како и да е. Квалитетот не е тој како кај поскапите филтри. Си има причина зошто тие се најефтини и овие другиве коштаат.
Јас велам дека е до продавницата. Како што кажав погоре, купив исто филтри премиум брендови кои не изгледаа за оригинал туку земени од буниште што не поминале на контрола за квалитет.

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
143
Јас велам дека е до продавницата. Како што кажав погоре, купив исто филтри премиум брендови кои не изгледаа за оригинал туку земени од буниште што не поминале на контрола за квалитет.
Еве кажи од кои продавници за авто делови се најпроверени деловите(филтри).

Член од
30 ноември 2014
Мислења
160
Поени од реакции
224
Мегааутопартс се сигурни. Еуроимпекс за тотал се главни, итн.

За квалитет на филтрите, и те како има разлика. Со канта марка на филтер за уље, сијаличето се гасеше после 10/15 секунди, со ман филтер, одма.
Дали е плацебо или не, не знам. Ама за 250/300 денари плус, не се рискира.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.434
Стручни, ај малку памет да ми дадете.
Значи климатроникот ме заклецува нешто и не знам што е. Порано денес на макс жешко дува само од мојата страна, на помала темп. дува само ладен воздух. Сега возев пак, успеа на 26 да грее пак кај мене, не мораше на макс. Вчера исто, само на макс грееше.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Стручни, ај малку памет да ми дадете.
Значи климатроникот ме заклецува нешто и не знам што е. Порано денес на макс жешко дува само од мојата страна, на помала темп. дува само ладен воздух. Сега возев пак, успеа на 26 да грее пак кај мене, не мораше на макс. Вчера исто, само на макс грееше.
Vnatre ima edni tempersturni senzori narečeni ,,eževi,,..bidejki nalikuvaat na metalen ež. Najcesto tie otkazuvaat i ne davaat točna sostojba na ambietalnata temleratura, pa.taka komjuterot prima lažni pokazateli i normalno.dava pogrešni naredbi

Член од
7 септември 2016
Мислења
287
Поени од реакции
446
на Ауди а3 8п клучот за палење не можам никако да го свртам да дадам контакт.Провав и со резервниот исто, бравата изгледа е заглавена. Некој препорака мајстор или чаре?
Автоматски споено мислење:

на Ауди а3 8п клучот за палење не можам никако да го свртам да дадам контакт.Провав и со резервниот исто, бравата изгледа е заглавена. Некој препорака мајстор или чаре?

Член од
28 октомври 2019
Мислења
1.784
Поени од реакции
4.281

Проба да го свртиш воланот малку?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.602
Поени од реакции
42.121

Заклучен ти е воланот. Сврти го лево десно и врти го клучот, ќе се отклучи.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.602
Поени од реакции
42.121
Можам скроз да го вртам отклучен е али џабе е не помага, едина надеж ми е со WD40 да пробам
Па не знам тоа колку ќе помогне. Најдобро со клучар да се консултираш.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.969
Поени од реакции
7.615
Koja glupost sovetive!
Aktiviran e Wegfahrsperre ( sigurnosniot System) i toj ne dozvoluva da go svrtish kluchot.
Probaj so rezervniot ( ako imash) inache baraj nekoj salam shto se razbira so Diagnostik.
Vo Prilep baraj go Lalo od Avto Control .
Za drugi gradovi neka pishat chlenovive.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.514
Koja glupost sovetive!
Aktiviran e Wegfahrsperre ( sigurnosniot System) i toj ne dozvoluva da go svrtish kluchot.
Probaj so rezervniot ( ako imash) inache baraj nekoj salam shto se razbira so Diagnostik.
Vo Prilep baraj go Lalo od Avto Control .
Za drugi gradovi neka pishat chlenovive.

Pisimi broj od coekot od pp za diagnostika ili kade mozi da ze najdi,imam kolegi bajgi od pp so baraat diagnosticar a i ke mi se najdi poso vo bitolava neame majstor zdravo da mu recime kamoli drugo.

Kajgana Shop

На врв Bottom