Сакам да знам!

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
731
Поени од реакции
1.669
Дали некој знае за 13 та плата до кога треба најдоцна да ја добијат вработените ? Пример за 2024 ми следува 13та плата дали има рок до крајот на годината или пак во новата 2025 може да се префрли. Фала.

Член од
22 август 2022
Мислења
2
Поени од реакции
2
Здраво, видов по продавнициве за техничка роба реклами за купување на рати без камата. Дали би можел некој да ми објасни како оди порцедурата и дали има некои скриени трошоци?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.806
Поени од реакции
1.557
Здраво, видов по продавнициве за техничка роба реклами за купување на рати без камата. Дали би можел некој да ми објасни како оди порцедурата и дали има некои скриени трошоци?
Ти даваат апликација ја носиш на работа и се враќаш со заверена потврда и за неколку часа може да купиш. Ти и должиш потоа на баката тие парите ги добиваат одма , а имаш всушност траен налог за износ на ратата.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
За некого кој е вработен во Македонија и плаќа здравствено осигурување, дали државата покрива дел од трошоците или целиот трошок за медицински третман во странство кој едноставно го нема во Македонија? Некој знае точно како е тоа регулирано?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.115
Поени од реакции
30.182
За некого кој е вработен во Македонија и плаќа здравствено осигурување, дали државата покрива дел од трошоците или целиот трошок за медицински третман во странство кој едноставно го нема во Македонија? Некој знае точно како е тоа регулирано?
Мислам дека треба да се аплицира во фондот, но се чека премногу долго.
Не знам точно.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Zosto za pacienti so potreba na lekuvanje vo stranstvo, seuste ,,se pomagame,, so donacii preku telefon? Oti se ni e mnogu ,,dobro regulirano,,.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.279
Поени од реакции
6.183
Како се викаше една пејачка од времето, плава со еден нос, со цицки и тетоважа на лева цицка? Не е Жаки Макарена али нешто слично мислам беше…

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
НЕ
треба да имаш многу јаки врски за да тоа ти го овозможи државата Македонија
Незнам колку би ти помогнало патничко осигурување бидејки тие рефундираат пари со прикажување на сметките фактурите (гласно размислувам) да го изиграш така системот

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Dragi sogragjani, Makedonci. Po dolgo vreme i ,,teski spomeni od 2001-va godina,, koga ,,ni go sramnija sose zemja,, imam zelba da go posetam ,,noviot //2007-ma god.//,, Leshocki manastir //Sveti Atanasij//.
Tetovcani //Makedonci// ili bilo koj od vas informiran molam da mi odgovori
- dali voopsto e bezbedno da vozam do tamu //Dzepciste i bliska okolina//?
- vo kakva sostojba e patot //ne sakam da si ja ostetam kolata//?

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.806
Поени од реакции
1.557
Dragi sogragjani, Makedonci. Po dolgo vreme i ,,teski spomeni od 2001-va godina,, koga ,,ni go sramnija sose zemja,, imam zelba da go posetam ,,noviot //2007-ma god.//,, Leshocki manastir //Sveti Atanasij//.
Tetovcani //Makedonci// ili bilo koj od vas informiran molam da mi odgovori
- dali voopsto e bezbedno da vozam do tamu //Dzepciste i bliska okolina//?
- vo kakva sostojba e patot //ne sakam da si ja ostetam kolata//?
Сериозно ? Тетово е безбедно какво е тоа прашање? Патот е супер има и ресторан во самиот манастир . Зошто мислиш дека е не безбедно?

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Сериозно ? Тетово е безбедно какво е тоа прашање? Патот е супер има и ресторан во самиот манастир . Зошто мислиш дека е не безбедно?
Za Tetovo znam deka e bezbedno, me ,,shtrecna,, zosto treba da pominam niz Dzepciste. Bidejki imam ,,loso iskustvo,, pred 4 godini ,,preminuvajki niz Grupcin,, pa ,,se izvlekov,, dokazuvajki deka sum lekar //na uvid mi bese pobarana karticka od rabota i faximil// koj doagja da poseti t.e. pregleda nepodvizen operiran pacient t.e. toa bese i vistinata.

Ti blagodaram na informacija.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.280
Поени од реакции
3.312
Za Tetovo znam deka e bezbedno, me ,,shtrecna,, zosto treba da pominam niz Dzepciste. Bidejki imam ,,loso iskustvo,, pred 4 godini ,,preminuvajki niz Grupcin,, pa ,,se izvlekov,, dokazuvajki deka sum lekar //na uvid mi bese pobarana karticka od rabota i faximil// koj doagja da poseti t.e. pregleda nepodvizen operiran pacient t.e. toa bese i vistinata.

Ti blagodaram na informacija.
Немај гајле уживај опуштено никој ништо не ти прави..а за патот е во ред само што имаш 12+ лежечи полицајци..

Член од
8 јуни 2010
Мислења
106
Поени од реакции
261
https://fzo.org.mk/bolnichko-lekuvane-vo-stranstvo
Види провери тука.
Автоматски споено мислење:

Автоматски споено мислење:

Има ли некој сајт или апликација во која ќе можеш да направиш некој нацрт како да си го уредиш домот? Како во СИМС игрицата?

Член од
6 август 2024
Мислења
83
Поени од реакции
38
zdravo na site
mi treba itno pomosh ama bez zafrkancii , zenska mi na telefon ne potpisala eden broj go znae napamet vrti se slusa od vreme na vreme i go brise od lista na povici , dali znaete nekoja aplikacija da mozem da vidim na kogo vrti koe ime, ili da moze da i prisluskam razgovor ili da vidim poraki sto gi pisuvala bidejki na telefonot gi brise da znam so kogo kontaktira , ve molim za pomos

Kajgana Shop

На врв Bottom