Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.300
Jas na 60+ godini go storiv toa, bez problem za polovina cas, sledejki go ,,upatsvoto vo pdf,, od Peugeot.
Свака ти дала за ентузијазмот.

Темата токму ги отсликува ваквите ликови кои се трудат (без разлика на годините и околностите) да научат нешто ново и да го применат после на своето возило. (y) (y)

Има тука пар ликови, да не ги редам ќе се препознаат, кои стварно имаат њух и искуство со механиката, другите сме учени и приучени ама вака коа ќе прочитам дека некој се „замара“ на постари години си викам ете нека му е браво.

Член од
25 август 2011
Мислења
48
Поени од реакции
11
Здраво,да прашам да препорачате добар мајстор ,сервис што менува запечени греачи на VW golf plus во Скопје? Фала

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Како бе кола од 2008 со 103к.
Јас кога работев во хотел дојде една стара Госпоѓа со нејзината кола, која ја вози години. И беше страв да ја паркира па ај зедов јас да ја паркирам во подземната гаража.

Колата беше W211 со 9к поминати километри од 2006та година.

Внатре беше како сега од фабрика, вратите да ги дувниш се затвораа. Кожата како никогаш газ да не допрел, моторот значи ти се чини електрична кола е, тивок до тој степен да не знајш дали работи или не..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Здраво,да прашам да препорачате добар мајстор ,сервис што менува запечени греачи на VW golf plus во Скопје? Фала
Ovoj redovno vadi oglasi za vadenje na greači i skinati greači...ne sum bil kaj nego, no mislam deka štom vadi vakva reklama deka covekot e stručen
A i blisku e Kumanovo

Член од
25 август 2011
Мислења
48
Поени од реакции
11
Ovoj redovno vadi oglasi za vadenje na greači i skinati greači...ne sum bil kaj nego, no mislam deka štom vadi vakva reklama deka covekot e stručen
A i blisku e Kumanovo

Fala ti.Ke probam

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.394
Не би требало тоа да е некоја филозофија. Може секој поискусен мајстор да го среди.
Автоматски споено мислење:

моторот значи ти се чини електрична кола е, тивок до тој степен да не знајш дали работи или не..

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.380
Не би требало тоа да е некоја филозофија. Може секој поискусен мајстор да го среди.
Nezgodno e..
Jas na 2 pati sum vadel pregoren greač, i sekogaš me faćala trema koga ke počnam da odvrtuvam. Koga ke se slušni ,,KRRCCC,, neznaeš dali si go otpuštil greačot ili si go skinal....:eek:

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.107
Поени од реакции
1.234
мислења или искуства со филтрите HENGST треба да менувам на 1.4HDi па да чујам и од вас мислења, инаку треба да се заменат филтрите за: гориво, уље, воздух и клима.
пукајте за или против

Член од
2 декември 2020
Мислења
84
Поени од реакции
67
мислења или искуства со филтрите HENGST треба да менувам на 1.4HDi па да чујам и од вас мислења, инаку треба да се заменат филтрите за: гориво, уље, воздух и клима.
пукајте за или против
Druze jas na minatata kola(dizel) i kupuvav MANN. I bev zadovolen. Ne pravev golema km. Okolu 7-8k godisno
Ama pak vidi koja e fabricka preporaka

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.853
Поени од реакции
8.394
пукајте за или против
Доколку се оригинал Хенгст тогаш сигурно се добри. Еднаш купував од една продавница за авто делови филтри за 1. 4 HDi и сите што ми ги дадоа беа чудни. Дури оној за полен беше на марети и имаше пластична рамка и несиметрични линии o_O зависи на што ќе налеташ.

Јас порачав за мојата кола предфилтер за клима на хенгст пошто само тие имаат таков антибактеријален. Ќе видам како ќе се покаже.

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
пукајте за или против
Јас долги години користам само Хенгст, најчесто немаат на лагер па нарачувам пред промена.
Пред 10тина години имав Камион Мерцедес Axor со 60.000 км.
На сервис ставам нов филтер за нафта Donaldson и одма трокира, и после по препорака на мајсторот само Хенгст, имаше голема разлика во пропустливоста на филтерот

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
609
Mozebi nekomu od polza ke mu e ,,ideata,,. ,,Toplata voda,, ne ja izmisliv jas, chitav na engleski forum za Pezo i samo licno ja primeniv nivnata ideja za koja i samiot se uveriv deka e uspesna.

Imeno, site sopstvenici na ponovite generacii Pezo vozila imaat poklopec na motor t.e. izolacija od ,,tepison,,. Istata e nekvalitetna //fabricki// t.e. nema kola na ,,koja e chitava,, ovaa smesna izolacija t.e. poklopec.

Kaj mene bese prakticno ,,raspadnata,, dodeka nova da se kupi //ista takva koja ke se raspadne za 2-3 godini povtorno// e prilicno solena.
Jas odluciv ,,da ja soshijam,, i da bide ,,povtorno kako nova,,. Uspeav!

Se izvinuvam sto ke ,,odzemam prostor,, no sakam da prikazam pred i potoa.
Screenshot_20241106-224758_Gallery.jpg
Screenshot_20241106-224836_Gallery.jpg
Screenshot_20241106-224903_Gallery.jpg

Upotrebiv epoksoiden lepak za sredisniot odlepen del, no ne i za ,,prviot poceten sloj,, so cel da ne go ,,plastificiram,, za da mozam da ,,go soshijam,,. Kje se zaprasame zosto ne samo lepak, bez shienje. Bidejki toplo ladno kje popusti, dokazano od drugi sopstvenici na Pezo. Igla i konec, 100% reseno zasekogas //spored iskustva na Pezo sopstvenici od UK//
Screenshot_20241106-224925_Gallery.jpg

Po dvoslojno shienje, duplo.
Screenshot_20241106-224956_Gallery.jpg
Screenshot_20241106-225023_Gallery.jpg
Screenshot_20241106-225100_Gallery.jpg
Screenshot_20241106-225123_Gallery.jpg
Se nadevam kje bide od korist za nekogo.
Sekoe dobro.

Член од
20 јануари 2023
Мислења
379
Поени од реакции
509
Druze jas na minatata kola(dizel) i kupuvav MANN. I bev zadovolen. Ne pravev golema km. Okolu 7-8k godisno
Ama pak vidi koja e fabricka preporaka
Mann, Hengst i Knecht se premium filtri, barem vo Evropa, Bosch e tuka nekade ama (po testovi) sepak malku ponazad. Posledniye 10-tina god. koristam Hengst.

Kajgana Shop

На врв Bottom