- Член од
- 22 август 2022
- Мислења
- 772
- Поени од реакции
- 2.291
Мислам дека проблемот на денешницава не е до тоа колку е лимитот, туку на кој начин е сфатен самиот однос.
Порано памтам јас кога бев помала и слушав повозрасни муабетот кога ќе тргнеше „ама нашата врска сериозна е/беше“, не знам зошто како непишано правило тоа сериозна се подразбираше почнале интимни односи. Тие дружења, флертови за една, неколку вечери и несериозни дружења не ги сметам во истава група. Тоа си е некој друг свет и почитувам луѓе со различно размислување од моето. Некому тоа му е потребно и го исполнува. Зборувам баш за врските и сметам дека, според мене, многу брзо се конзумираат, се трошат и можеби тоа е и причината за овие модерни стравови од врзување, не знам ghosting, gaslighting, луѓе почнаа да се плашат не само од врзување, туку и од раскинување, па идат прво со горенаведените ако може прво партнерот да го оладат и да предизвикаат он/а да се искара па после идат со таа „ете гледаш ти нѐ доведе до ова дереџе“.
И треба секој да знае на што е. Нејќеш врзување, си кажуваш, не треба никој да мора да праша што сме ние. Малку искреностж храброст и добра волја ќе ги решат сите проблеми.
Порано памтам јас кога бев помала и слушав повозрасни муабетот кога ќе тргнеше „ама нашата врска сериозна е/беше“, не знам зошто како непишано правило тоа сериозна се подразбираше почнале интимни односи. Тие дружења, флертови за една, неколку вечери и несериозни дружења не ги сметам во истава група. Тоа си е некој друг свет и почитувам луѓе со различно размислување од моето. Некому тоа му е потребно и го исполнува. Зборувам баш за врските и сметам дека, според мене, многу брзо се конзумираат, се трошат и можеби тоа е и причината за овие модерни стравови од врзување, не знам ghosting, gaslighting, луѓе почнаа да се плашат не само од врзување, туку и од раскинување, па идат прво со горенаведените ако може прво партнерот да го оладат и да предизвикаат он/а да се искара па после идат со таа „ете гледаш ти нѐ доведе до ова дереџе“.
И треба секој да знае на што е. Нејќеш врзување, си кажуваш, не треба никој да мора да праша што сме ние. Малку искреностж храброст и добра волја ќе ги решат сите проблеми.

, ти ке беше на седмо небо, нема да те прашував ништо што за тебе е непријатно, самата ке ми кажеше што како одоколу а што во комбинација со непосредниот контакт со тебе, твоето друштво, средина, семејство... ке ми ја дадеше комплетната слика за тебе. Оти јас сум стар волк, не чекам на готово да ми биде кажано ниту многу верувам на кажаното. А потоа следува главната финта, ке те носам на раце како капка роса, ке те милувам како најнежен цвет, париз, лондон, њујорк, така добро ке те залетам што ке си речеш дека од Лазо поарен и подобар на овој свет нема, и полека ке пропееш, ке го плукнеш и најмрачното што во себе го носиш... па после ке видиме, или ке бидеш најсреќната жена на овој свет и ке се смееш на твојата помисла за фармерско оплодување и други феминистички глупости или ке добиеш команда - мидерот во раце и да те нема.