MOVE - OTT стриминг платформа - MTEL - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Информација дека работат на оспособување на апликацијата за ЛГ,да може да работи и на постари телевизори...ако може да се рече дека 2020-2021 е стар модел :) :) Пошто во Македонија грото тв апарати се 2023-2024 :) Рекоа дека ќе ја средат за 3-4 дена па чекаме....

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Информација дека работат на оспособување на апликацијата за ЛГ,да може да работи и на постари телевизори...ако може да се рече дека 2020-2021 е стар модел :) :) Пошто во Македонија грото тв апарати се 2023-2024 :) Рекоа дека ќе ја средат за 3-4 дена па чекаме....
Na samsung 2021 raboti move,na postara app/taa e posledna verzija nema ponova samo za android

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Затоа телеком е подобар со нивните уреди..plug n play. Нема замарање со апликација, работи-не работи, имал или немал сертификат боксот, стар или нов тв со овој или оној ОС.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.665
Поени од реакции
4.031
Затоа телеком е подобар со нивните уреди..plug n play. Нема замарање со апликација, работи-не работи, имал или немал сертификат боксот, стар или нов тв со овој или оној ОС.

I move dava so dogovor box

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757

Telekom isto taka ja nema Magenta na Philips TV Os... Noviot resiver e skoro ist kako na Move i isto raboti so aplikacija
Автоматски споено мислење:

momentalno Move e najdobra platforma... ke vidime 4iG kakva ke ponudi

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536

Aha samo sto telekom ti dava box pod uslovi, a move ti dava box za samo 199 den mesecno, ova e free test sto sakas za bez pari i box da ti dadat

Move za Magenta e drug univerzum, dva max tv kocat na adsl, sega magentata kopa na vdsl, bukvalno move e izmisleno, bez problem raboti na adsl so 8 mbps net

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
I move dava so dogovor box
Да, заборавив на боксот пошо Триал го тестирам со апликација на тв и на мобилен...

Telekom isto taka ja nema Magenta na Philips TV Os... Noviot resiver e skoro ist kako na Move i isto raboti so aplikacija

momentalno Move e najdobra platforma... ke vidime 4iG kakva ke ponudi
Па колку знам за ниеден тв нема магента апликација. Само на боксот, мобилниот, web ...
Се слагам за мове, ме бендиса овие 2 недели што ја тестирав платформата...

Aha samo sto telekom ti dava box pod uslovi, a move ti dava box za samo 199 den mesecno, ova e free test sto sakas za bez pari i box da ti dadat

Move za Magenta e drug univerzum, dva max tv kocat na adsl, sega magentata kopa na vdsl, bukvalno move e izmisleno, bez problem raboti na adsl so 8 mbps net
точно за телеком ама реaлно среден им е боксот (горе долу). Не мислев без пари бокс хахаха тестот си е тест со апликација и е океј..таман е за тест.
Проблемот со сите иптв-ја е што сакаат да работаа на сите видови интернети (од адсл па нагоре) и затоа квалитетот им е послаба карика..за сите важи ова.
За некоја недела ќе земам магента па ќе можам да направам каква таква споредба на сликата, секако Триал од мове до крај на ноември ми е.
На адсл не е паметно 2 тв ресивери, во тој случај не е линијата ни за мирцање хахаха
На адсл (1 тв) сите работаат колку што читам по форуми и што пршував другари и комшии. 2 ТВ-ја е друга приказна...просто адсл не е за тоа наменет
Моветв го тестирам на вдсл и задоволен сум (4-6мб) зема исто како а1 и телеком колку разбрав од луѓе по форуми.

Последно уредено:
Член од
23 март 2011
Мислења
304
Поени од реакции
150
Ако имам 2 телевизори кои не ја поддржуваат апликацијата ( обични телевизори кои не се smart ) - дали значи дека не можам да користам 2 android box уреди ( мои ) со една претплата без да земам дополнителен box од нив??? Чуден лимит.

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.178
Поени од реакции
536
Ако имам 2 телевизори кои не ја поддржуваат апликацијата ( обични телевизори кои не се smart ) - дали значи дека не можам да користам 2 android box уреди ( мои ) со една претплата без да земам дополнителен box од нив??? Чуден лимит.
Mozes, dopolnitelen boks e 99 den mesecno

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
mozes na 1 dopolnitelen tv so tvoj box da gledas

Член од
13 ноември 2009
Мислења
338
Поени од реакции
181
Дури и ако ти е ТВ од пред 2022/23 пак нема да ти работи...тогаш ќе си земеш уште еден ресивер и готово..."голема работа,уште 100 денари плус"така ми рекоа кога им кажав дека на тв не работи апп....Само што не им реков"па ако не е голема работа поклонете еден ресивер" :) :) :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.466
Поени од реакции
804
Епа за постари тв-ја тоа е единствено решение..андроид бокс. Или тоа или купи си нов тв ахахаха

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.114
Поени од реакции
757
a kvalitetot na slikata dali e okej? nekoj vikaat potemna bila slikata... se prilagoduva toa?

Kajgana Shop

На врв Bottom