ТИФОМАНИЈА!

Член од
27 ноември 2021
Мислења
463
Поени од реакции
2.897
Вчерашното издание можам да го окарактеризирам само како феномем. Мислам никој не очекуваше онаква бројка и издание,пиро, корео… Зошто феномен ? Група која иди од град нешто повеќе од 60к жители, па само еден аеродром во Скопје има 100к. Група која прати клуб веќе скоро 40 години а никогаш тој клуб не бил првак и освен 2 куп титули и 2-3 излези во Европа ни еден позначаен успех. Клуб кој последните 20 години е повеќе втора него прва лига , клуб кој оваа сезона освен опстанок во прва лига ќе се рачуна за успех без никакви амбиици за трофеј или европа. И покрај сето ова љубовта кон клубските бои и љубовта кон градот никогаш не престана, напротив од година во година расти, тоа и се потврди и вчера. Браво за дечките во организација нивниот труд се исплати , испишаја историја можеби никогаш претходно немало толку полн коп. Се на се одлично дерби се надевам дека клубот ќе добие стабилни финансии и допрва ќе гледаме вакви изданија.

Скопјани одлично гостување топ бројка и пиро најбројно во нивната историја. Се надевам ќе престаните со тие глупи прозивки дека сме се береле за Вардар кога и вие се берите за Пелистер ,нормално дерби е или па за некој од вас и не е ?! Огромен минус незнам од кој причини и која беше поентата ете прова и коњаникот да објасни ама не ми држи вода , кога државата ни е килава од сите страни македонецот потиснат омалажуван, достоинството сакат да ни го уништат а вие вадите парола “Вие сте наследници на вашата мизерија” . Подобро ништо да не сте изваделе.

На крај клубовите не не заслужиле, онаков канцер фудбал незнам дали се игра негде низ лигите во Европа.
Паролата е чисто пецкање и нема никаква врска околу нешто со Македонија или слично. А еве зошто вие толку се повикувате на патриотизам и за Македонија како го оправдувате вашето пеење албанско Скопје или во чаир ви се ебат сестрите?

Член од
21 октомври 2024
Мислења
2
Поени од реакции
8
Јас Методи Патчев од Охрида...
Подолго време Ви ги следам објавите и мило ми е што Охрид има група која работи активно. Продолжете вака! Сакајте си го градот, чувајте си ги клубовите и се надевам дека ќе Ве видам во уште појако издание.
ПС Чекам графити на секоја зграда (y)

Член од
18 септември 2024
Мислења
29
Поени од реакции
100
Собрани впечатоци од вчерашното дерби НГ Комити имаат подобро навивање во секој сегмент. Чкембари не се слушаа скоро цела утакмица. УЧЕТЕ СЕ СЕЉАЦИ

Член од
13 септември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
2.517
Џабе препукувања и глупости пишување,во држава со ваков фудбал,со вакви управи поставени од државата за одредени личности да цицаат пари,со вакви АМАТЕРИ од играчи и стручни штабови буквално во двата клуба и општо се е катастрофа што се случува тука,она што го покажаа двете групи вчера е максимумот за нашата тифо сцена и сум убеден дека во ниту една држава во светов со вакви услови нема да има вакво дерби.

Член од
10 ноември 2022
Мислења
65
Поени од реакции
237
Ке ви кажам само дека љочките досега не фрлиле камен накај деца од 8 години од фудбалската школа, да ви се мочам и во облеки и во кореографи и во кодекси
СИКТЕР ПЛЕМЕ ГНАСНО САМОБЕНДИСАНО

Член од
22 септември 2021
Мислења
229
Поени од реакции
923
Ме интересира само од страна на чкембари што имаат да кажат за “дешавката” после утакмица.Ништо посебно по мене само ме интересира дека одма почнавте да пишувате тука каменковци запад дека сме нападнале младинска…
Од наша страна се проби една врата и се тргна кон вас, (после утакмица кога влегвавте во автобуси) се размени по една бакла од двете страни, интервенираше полиција и брзо се се смири. И да фрливте камења.
20241104_153703.jpg

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.242
Поени од реакции
2.483
Ке ви кажам само дека љочките досега не фрлиле камен накај деца од 8 години од фудбалската школа, да ви се мочам и во облеки и во кореографи и во кодекси
СИКТЕР ПЛЕМЕ ГНАСНО САМОБЕНДИСАНО
Изгледа сами си одговоривте, дека тоа биле Чкембари, не деца од младинската школа.

Од наша страна се проби една врата и се тргна кон вас, (после утакмица кога влегвавте во автобуси) се размени по една бакла од двете страни, интервенираше полиција и брзо се се смири. И да фрливте камења.
Прегледај го приврзокот 434080

комшијаTи

Комшија Ти
Член од
21 ноември 2013
Мислења
6.269
Поени од реакции
5.347
Тука секогаш ќе се најде да го тупи некој и доволно е еден да се направи паметен да напише нешто и одма се надоврзуваат уште 10.
Од неутрална страна гледано ова беше светски и дај боже што повеќе да има и кај другите групи нешто приближно.

Околу навивањето, секогаш навивање како гост е поорганизирано и сите пејат затоа што нема некој да се летне на пат за ништо додека дома имаш постари членови што си го ладат.
За бројката и на двете страни иако се правеше јака мобилизацијани денови претходно мислам дека и двете групи ги надминаа очекувањата на нас од страна а можеби и сами на себе.

Член од
25 октомври 2023
Мислења
64
Поени од реакции
413
Клошари буткате врата и тргате накај нас па после кукате дека сме нападнале дечиња на трибина а вие напаѓате од таа страна,нема крај на вашето лицемерие и контрадикторност!!

Член од
20 мај 2024
Мислења
24
Поени од реакции
73
Bitolcani drugari ne znam zosto voopsto komentirate seuste so niv. Se e kazano se se gleda javno nema potreba od objasnuvanje. Cela Evropa komentira za derbito. Odlicna nivna brojka, super gostuvanje to so e taka e taka nema zbor. Za nas so da komentiram ne znam, erupcija na tribinata, ednostavno Fantazija. Sekoja cest za jadroto organizacija na nivo bez nikakov propust. Realnite profili od kaj Komiti si kazaja kako so e, ne se zamarajte so decinja i bezveza komentari. Ima nadez za scenata posle vcera.

Член од
6 октомври 2024
Мислења
5
Поени од реакции
38
Поздрав од Нова Битола
Група е? Подгрупа е?:toe:
Прегледај го приврзокот 434047
Se e ova super imresivno bravo ama kolku od ovie na slikava ke dojdat naredna utakmica? I toa za site grupi sme isti kurac nema sto tuka da se ismejavame edni na drugi, nekako mi nemaaat lezet veke ovie derbi natprevari od pricina sto igras utakmica predhoden vikend 100 luge gore dole doaga derbi u slucajov vas 1500 luge i nnaredna utakmica pak istite 100. Po mene nekako bolje da imas 300 350 luge i sekoj segment sto ti e predviden da e pod konec, se znae tie 50 dusi palat baklji tie pravat ova tie pravat toa a site zaedno navivaaat 90 minuti a ne vaka gleas kadar 15 dusi gore svrteni muabet si praaat drugi 10 cigari pusat drugi 20 glumat alcatraz sedat so race u dzeb faci se, nekako porano toa go nemase ili pak ja ne sum go dozivuval taka. Se znae se naviva site 40 minuti u sala ili u vasiov slucaj 90 minuti na stadion i posle praj so sakas. Moe mislenje.

Kajgana Shop

На врв Bottom