Политички случувања во САД: Генерална дискусија

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.173
Ima eden interesen film od 2015 mislam deka se vika vrakjanje nazad (germanski film zatoa makedonski go prevedov) , kade sto vistinskiot Hitler se vrakja vo denesnicata i se cudi Germanija kakva bljuvotina od zemja stanala.. Baska ima u filmot predobar speech koga se naogja na bina pred publika i kamero (nesto kako late night show).. gledajte go, 100% e vistina tpa sto go zbori..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Ima eden interesen film od 2015 mislam deka se vika vrakjanje nazad (germanski film zatoa makedonski go prevedov) , kade sto vistinskiot Hitler se vrakja vo denesnicata i se cudi Germanija kakva bljuvotina od zemja stanala.. Baska ima u filmot predobar speech koga se naogja na bina pred publika i kamero (nesto kako late night show).. gledajte go, 100% e vistina tpa sto go zbori..
Ne si razbral neso od filmot, poentata e sosema obratna od toa so go mislis.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366
Што знам. Бидејќи доста знам за Хитлер, не ми личеше баш секогаш така како што навистина Хитлер би се понашал. Не ми беше уверлив Хитлер.
Интересна идеја ама требале похрабар пристап.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.992
Поени од реакции
83.366

скроз глупо

На говнана утре може да им текне да викаат Осама бин Ладен дека е, па она ќе искача и ќе вика - не е он таков?

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.280
Поени од реакции
6.184
Којзнае Мирко Чешелкоски која пара ќе ја натепа овие недела дена.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Трамп ги изгуби претходните избори со изборна измама (местење на пристигнати гласови по пошта, пребројувани после полноќ!...), зашто истото не би се повторило?...

„Нигата„ Обама беше намерно (!) „одбран„ во „вистинското„ време (кризата 2007/8), рекламиран како првиот американски „нига„ прецедник, што е само делумно точно.

Ако Камала биде одбрана за прецедница, што за мене е многу веројатно, нејзиниот избор ќе биде наречен „прва жена прецедник„, и ај што била жена-прецедник, би била и неамериканка истовремено...

Лагата за „американскиот сон„ мора да биде одржувана и операционализирана на секој можен начин, па нека се тоа и наместени избори...

Последно уредено:
Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
Мислам дека во овој момент Трамп има преголема предност пред Камала за воопшто да дојдат во ситуација да ги наместат изборите. Кога Трамп беше во трките против лудачата Хилари и Бјаден, анкетите велеа дека на национално ниво предноста на демократските кандидати е 6% односно 9%. Сега велат дека трката на националво ниво е изедначена, што во реалноста значи дека Трамп има огромна предност. Мислам дека ќе и се деси катастрофа на Камала, односно не само што ќе изгуби туку може да изгуби во сојузни држави што демократите не ги изгубиле од времето на пронаоѓањето на огнот.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.750
Поени од реакции
39.635
И сега агитираа за гласачите да гласаат преку пошта, и тоа самиот Обама го збореше. Се спрема огромна изборна измама, плус примија над 10м илегални бегалци од Јужна Америка, а за да гласаш не ти треба никаква потврда дека си граѓанин на САД. Не гледам шанса како Трамп би победил против целото зло од Демократската партија иако сакам да победи, не можам да ги смислам овие другиве.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
774
И сега агитираа за гласачите да гласаат преку пошта, и тоа самиот Обама го збореше. Се спрема огромна изборна измама, плус примија над 10м илегални бегалци од Јужна Америка, а за да гласаш не ти треба никаква потврда дека си граѓанин на САД. Не гледам шанса како Трамп би победил против целото зло од Демократската партија иако сакам да победи, не можам да ги смислам овие другиве.
Повеќето бегалци се сместени во плавите држави па во моментот не можат да направат голема разлика на изборите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom