Дивајн:
која чест е ова
да добиеш амин
за да му врзеш шамар
на лошиот админ
Дивне има начукано 11 000 постови.Дивне е админ и тоа би било нормално и оправдано оти таа мора да ги разгледа сите теми,да учествува во нив,да брише,заклучува,се качува по дрва и бере ластовици....
Но... Дивне најчесто постира во теми како Жолти Печати,како се чувствувате денес или во теми од Љубов и Секс бедастоќата.Додека јас сум овде во бакалницава,Дивне пишува едноставно,просто и неимагинативно.Едноставно не импресионира.Човек би помислил дека тоа е бидејќи и здодеало по толку време,но тоа неможе да е точно одејќи по фактот дека вокабуларот и авангардното пишување се непроменливи работи,па макар и во темата за "Кољо Дијамантот".Значи Дивне е крајно обична.Тоа е слатко,ама не е одлика на човек на кој светов би му обрнал внимание.Затоа девојко уживај во секоја заклучена тема и секој баниран идиот,оти тоа ти е единствениот допир со божеството.
Дивне верува во луѓето.Се гледа дека е емпат.Тоа е за почит,ама се гледа дека не е баш свесна за човечкиот потенцијал to spit on his benefactor.И не сака да ја гледа грдата страна.Или пак ја гледа оддалеку.Дивне е розова.Најсмешното искуство у живот ми е кога,шетајќи со девојката по тротоар,помина кола и и го попрска розовкото фустанче со кал.Сликата беше неверојатна.Наеднаш малата беше онечистена,нејзината убавина уништена.Ама се соочи со реалноста.Така брзо и величествено,се соочи.Надевај се ,Дивне,дека еден ден,тебе некој ќе ти истури кофа гомна на глава или ќе паднеш во шахта.Големо школо е смрдеата на реалноста.
Дивне одбрала аватар на девојка која шета по плажа.Сигурно сака да биде таа девојка и близу до таа плажа и и' е жал за тоа што во моментов седи и ја чита мојата идиотска анализа,а не е таму и не го мириса песокот и спуштачките галеби и палми кои треперат на благиот,топол ветер:nesvest:Она што е интересно е дека девојката на сликата нема убава конструкција.Има дебел газ,оди смешно и ич не и стои тоа наметката,кошулата или што и да е,а со тоа го руши целиот впечаток за квечерната плажа оти кога ќе ја видам ми текнуе на чварки.Дивне ако се идентификуваш со типкава и ако сакаш да ја замениш,подготви се за двегодишна претплата во фитнес сала и на киропрактичар за да ти ги среди лудите колена.Ц ц ц.Админка,феминистка без осет за естетика.Срамота.
Гола вода настрана,Дивне е супер.Си ја врши работата беспрекорно,одговорна е и навремена и се снаоѓа со глупите луѓе,а со тоа заслужува респект.Незнам што друго да кажам освен Beware for the sting of your friend's sword hurts more than the one of your enemy.The people you love are the ones that can truly destroy you.