Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Џабе се, ако Рашфорд, Бруно и екипата решиле да бојкотираат ...

... а тимов две сезони по ред вади боље резултати него што заслужува. :oops:
Тимот 2 сезони по ред се сопнува пред гол, најмалку голови имаме дадено а највеќе шанси креирано.
И ај сега до менаџерот е. :D

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538

Najjakoto e sto Bruno i Rashford mu se dvjacata so najveke goal contributions 61 i 62, ama navodno oni sabotirale.
A ja imash i slikava .... :D ama izglea i tie on so gi donese go sabotiraa, skros ima logika trenerot sto ti ja dal najgolemata sansa u karierata da go sabotiras. Ili mozda ovie 3-4ca se krivi sto 18 meseci igrame Ten Hamas ball.

GbDZRSuWMAA6HXG.jpeg

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Тимот 2 сезони по ред се сопнува пред гол, најмалку голови имаме дадено а највеќе шанси креирано.
Другар, не знам што не е јасно. Нормално е да утнуваат играчи, како што утнуваат во сите тимови. И секако, во статистичките модели е калкулирана веројатноста и изгледноста на шансите. Доколку ние толку многу сме утнувале како што викаш, не би имале overperformance од 20 поени. Првата сезона исто имавме overperformance, пред се бидејки Рашфорд и Касемиро беа во луда форма.

Муабетот за underperformance на очекувани голови / утнати сериозни шанси, ти е валиден сезонава, но сепак има многу фактори што играат улога и по многу параметри подфрламе и нема подобрување од лани. Од друга стана Онана е прв голман по спречени голови сезонава (не clean sheets). Утнуваме ама и имаме среќа да не примаме повеќе голови. И сега што правиме?

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Prvo, ne kreirame najvekje shansi. Vtoro, kvalitetot na nashite shansi e relativno nizok. Treto, ne se kontinuirani tuku doagjaat vo periodi, primer gi iame samo vo edno poluvreme. Welbeck sto go spomnuvate pogore im akumulirano povekje XG od bilo koj drug vo nashiot tim sezonava (i 8 pati povekje od Rashford - na primer)

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Другар, не знам што не е јасно. Нормално е да утнуваат играчи, како што утнуваат во сите тимови. И секако, во статистичките модели е калкулирана веројатноста и изгледноста на шансите. Доколку ние толку многу сме утнувале како што викаш, не би имале overperformance од 20 поени. Првата сезона исто имавме overperformance, пред се бидејки Рашфорд и Касемиро беа во луда форма.

Муабетот за underperformance на очекувани голови / утнати сериозни шанси, ти е валиден сезонава, но сепак има многу фактори што играат улога и по многу параметри подфрламе и нема подобрување од лани. Од друга стана Онана е прв голман по спречени голови сезонава (не clean sheets). Утнуваме ама и имаме среќа да не примаме повеќе голови. И сега што правиме?
Кого да пцуеме сега што имаме 8 голови на 9 натпревари. :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.087
And? Brighton se podobar tim od Junajted vekje vtora godina po red druzhe :D Dali sakas da kazes deka Welbeck e podobar od bilo koj od navedenive? Lele kakov kulturen shok ke vi se desi od cicko Amorim koga ke vidite kako mozhe da igra ovoj tim so trener sto znae da postavi ekipa :D Kje praime muabet na kraj na sezona, do togas veruvajte vie deka 35 godisniot Welbeck bil resenieto :pos:
Планот бил да го донесат Велбек како втора опција во нападот, практично, замена за Марсијал, на фри трансфер. Ја Велбек не сакам да го видам никогаш повеќе во Јунајтед по изјавата дека се замислувал во дрес на Арсенал, дур ги млатевме 8-2, ама ја разбирам донекаде логиката. Играч кој пази на здравјето, нема да има проблем да седи на клупа, нема да бара огромен договор, и е преодно решение, читај, договор на 2 години.

Рашфорд лани престана да трча, ниту едни бројки на светот не може да го оправдаат тоа незалагање на терен, да не го спомнувам лажењето дека бил болен лани за да не дојде на тренинг, дур се журкал во Ирска до рано сабајле. Бруно од друга страна е uncoachable, милион пати има направено глупости на крај на утакмица. Не го бранам Тен Хаг, на чисто да сме, само и овие не се цвеќиња.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Prvo, ne kreirame najvekje shansi. Vtoro, kvalitetot na nashite shansi e relativno nizok. Treto, ne se kontinuirani tuku doagjaat vo periodi, primer gi iame samo vo edno poluvreme. Welbeck sto go spomnuvate pogore im akumulirano povekje XG od bilo koj drug vo nashiot tim sezonava (i 8 pati povekje od Rashford - na primer)
Не ми одговори кој ќе биде крив кога ќе го фрлат и новиот менаџер под автобус. :D

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Планот бил да го донесат Велбек како втора опција во нападот, практично, замена за Марсијал, на фри трансфер. Ја Велбек не сакам да го видам никогаш повеќе во Јунајтед по изјавата дека се замислувал во дрес на Арсенал, дур ги млатевме 8-2, ама ја разбирам донекаде логиката. Играч кој пази на здравјето, нема да има проблем да седи на клупа, нема да бара огромен договор, и е преодно решение, читај, договор на 2 години.
I pretpostavuvam mislis deka sme trebale da ideme po nego mesto Zirkzee? Nonsense mi e toa, go donesovme YPOTY na Seria A, mislam deka e prerano da se sudi na nego i deka ke se dokaze so tek na vreme koga ke imame sistem i timska igra, a ne bulshitov so go gleavme do sega. Imase i drugi napagaci sto bea na free ama ja mislam deka sme ok na taa pozicija i u globala napagaci mislam deka sme okej sezonava bar.
Автоматски споено мислење:

Не ми одговори кој ќе биде крив кога ќе го фрлат и новиот менаџер под автобус. :D
Nema shto da ti vrakam koa zhiveesh u nekoja fantazija deka nekoi igraci frlale menadzeri pod busovi :D

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Рашфорд лани престана да трча, ниту едни бројки на светот не може да го оправдаат тоа незалагање на терен, да не го спомнувам лажењето дека бил болен лани за да не дојде на тренинг, дур се журкал во Ирска до рано сабајле. Бруно од друга страна е uncoachable, милион пати има направено глупости на крај на утакмица. Не го бранам Тен Хаг, на чисто да сме, само и овие не се цвеќиња.
Дека Рашфорд не беше на ниво лани точно, но далеку од срцето на проблемот зошто ние сме имале 60 поени лани. Одбраната ни беше топ 3 најлоши за почеток, примавме најмногу шутеви, не газеа на контри / дефанзивни транзиции (потсети се на сликите каде везњак седи сам, цел напад е едно 40 метри понапред) и ред други тактички глупости. Колку утакмици со предност ги продадовме, зошто не се држи контрола на терен ? За ова Рашфорд мал удел има.

И секако:
- Кој поставува прва 11ка на терен ?
- Кој ги избрка Роналдо, Санчо, Де Геа и ја спука многу пати со други играчи и беше поддржан за тоа?

Player power моментот е каде каде умртвен споредено со да речеме пред неколку години. Тен Хаг имаше добиено поддршка од управата, материјална и нематеријална.

Ако Бруно е uncoachable, зошто има различна улога под последните 3 тренери, а исто и во националниот тим?

Играчи надворд од форма имало и секогаш ќе има. Задача на тренерот е да најде решение, one way or another и да дојде до резултат. Тен Хаг за почеток тимот и одбраната не знаеше да си го постави како што треба.

ПС: Не ми е целта да ги бранам Рашфорд и Бруно и да лажам дека се најјаки кога не се, но далеку од примарни кривци се и ми смета наративот дека го бојкотирале тренерот. Едниот на клупа дури си поседе сезонава и тоа не малку. Гарначо во полоша форма е од Рашфорд објективно гледано, а се уби од играње ничим изазван.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.680
Како и до сега. Веќе видено многу пати. Нема да им се трча, навидум се повредуваат па несакат да играт,утињат зицери си џогираат наместо да трчат и пак менаџерот ќе го јаде. Тоа познато веќе 10 години не е од сега.

Можеби примадоните нема да сакат да играт како Ливерпул ќе се расплачат па ќе треба цуцли да им дадат и ред други пропратни работи, тренинзите ќе им се многу, нема да сакаат да играт како што сака менаџерот и нормално бојкот и оп Аморим аут.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Како и до сега. Веќе видено многу пати. Нема да им се трча, навидум се повредуваат па несакат да играт,утињат зицери си џогираат наместо да трчат и пак менаџерот ќе го јаде. Тоа познато веќе 10 години не е од сега.

Можеби примадоните нема да сакат да играт како Ливерпул ќе се расплачат па ќе треба цуцли да им дадат и ред други пропратни работи, тренинзите ќе им се многу, нема да сакаат да играт како што сака менаџерот и нормално бојкот и оп Аморим аут.
:pos: :pos: :pos: Majstorot mislis zbori za mitko petko stanko sto igraat mal fudbal ednas godisno vo s.kadino a ne za profesionalci koisto go dostignale fudbalskiot vrv na klubsko i internacionalno nivo. Ne vi gi ispra, tuku vi gi somele mozocite Ten hag, a i slicni toksicni faci na internet ko mark goldbridge i ostali sto go rugaat timot za clicks. Ne se sekiraj, ima spas i za tebe, so cicko Amorim eden factory reset na cela toksicna fan baza ke vi se zadesi :D

Член од
14 април 2012
Мислења
32.533
Поени од реакции
66.087
Дека Рашфорд не беше на ниво лани точно, но далеку од срцето на проблемот зошто ние сме имале 60 поени лани. Одбраната ни беше топ 3 најлоши за почеток, примавме најмногу шутеви, не газеа на контри / дефанзивни транзиции (потсети се на сликите каде везњак седи сам, цел напад е едно 40 метри понапред) и ред други тактички глупости. Колку утакмици со предност ги продадовме, зошто не се држи контрола на терен ? За ова Рашфорд мал удел има.

И секако:
- Кој поставува прва 11ка на терен ?
- Кој ги избрка Роналдо, Санчо, Де Геа и ја спука многу пати со други играчи и беше поддржан за тоа?

Player power моментот е каде каде умртвен споредено со да речеме пред неколку години. Тен Хаг имаше добиено поддршка од управата, материјална и нематеријална.

Ако Бруно е uncoachable, зошто има различна улога под последните 3 тренери, а исто и во националниот тим?

Играчи надворд од форма имало и секогаш ќе има. Задача на тренерот е да најде решение, one way or another и да дојде до резултат. Тен Хаг за почеток тимот и одбраната не знаеше да си го постави како што треба.

ПС: Не ми е целта да ги бранам Рашфорд и Бруно и да лажам дека се најјаки кога не се, но далеку од примарни кривци се и ми смета наративот дека го бојкотирале тренерот. Едниот на клупа дури си поседе сезонава и тоа не малку. Гарначо во полоша форма е од Рашфорд објективно гледано, а се уби од играње ничим изазван.
Oдговорите секогаш ти се преплеткуваат со тренерот. Заборави го Тен Хаг. Залагањето на секој еден играч не треба да зависи од тоа кој е тренер, додека во Манчестер тоа е случајот и е често на дисплеј. Било да е Рагник, било да е Тен Хаг. Играј за клубот, не за тренерот, и давај 100%.

Да направиме дистинкција. Не викам дека Рашфорд и Бруно намерно не сакале да играат. Ама кај нив е јасно видливо дека играат со 50% од своите можности и мене тоа ми пречи. Тоа што на Бруно му дале 3 различни позиции, не е аргумент дека е добар. Можеби го поместуваат зашто не може да пружи добри игри на својата природна позиција? Пробај сети се на која позиција Бруно пружил одлични партии на барем 3 меча по ред?

Викам дека Бруно е uncoachable зашто истите проблеми му се провлекуваат низ цела кариера во Јунајтед, и целиот тим пати заради ова. Касемиро ке го фатеше за гуша во првите неколку утакмици, зашто овој пробуваше nutmegs во 90+, дур Јунајтед имаше 1 гол водство, наместо да задржи посед. Да не зборам дека говорот на тело не му доликува на капитен кога резултатот не е добар. Ај што не може самиот да разбере кога треба да ја забави утакмицата, самиот вика дека он знае како е најдобро, и дека не менува стил. Па тогаш не ни треба тренер.

Лично, не сакам играчи кои бираат за кој тренер ке играат, и кога ке играат. Рашфорд секогаш е со главата доле и нерасположен, кога ке го стават да игра десно крило, иако изигра многу коректна утакмица против Брентфорд.

Kajgana Shop

На врв Bottom