Искрено или не за сопственото минато

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Кум ја секако ке ти бидам, само не играм на свадби...да се договориме на време.
На децата на крштевка, не на свадба :D
Автоматски споено мислење:

За млади млада, за стари стара ;)
Можам и разведен и никад неженет да си земам, по избор :D

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Абортусот некогаш треба да се гледа и од гледна точка на таткото, оти некогаш тој е одговорен. Имаше случај овде, одат 2 и пол години, девојката е од др земја. Од време на време ќе се поткараат, оние последните кривини пред влез во сериозна врска. Му кажува останала трудна. Две и пол години се пазеле ама ете, што да се прави.

Дебилов што не беше дете тогаш имаше кај 33, 4 години, прво ја замајаваше, као демек детево ќе ни помогне да се концентрираме на вистински важни работи, ќе ни даде смисла, малку ќе побрзаме ама нема врска. Потоа девојкава му влегува во компјутер и на хистори гледа кај пребарувал ефтин абортус ова она. После ја кани да излезат демек да разговараат, оваа се дотерува радосна вика сега ќе ме побара за жена. Овој ментално ретардиран ѝ вика не сме спремни ова, она, јас тебе не можам да те земам извини абортирај и така сама си на крај на свет. Девојкава шизна, потоа ги седнаа со мајка му, ѝ претеа имаме врски ќе те депортираат не знам што , колку сакаш биди легална тука, една работа те држи кога ќе треба отсуство кој ќе оди со тебе по болници и така натаму. Две и пол години врска.

Девојката мораше да абортира, немаше буквално никого, ама многу ѝ беше тешко, ден денес ја гледам донира по домовите, се грижи за други деца. Во тоа поле овој ја уништи. Овој случај за мене е дамка на репутација на машкото, машкото не било маж, туку се криело зад сукњата на мајка му. Да не зборам што ја одолжи работава со неговото замајување, фала Богу добра е жената без поголеми последици. Еве го сам шета како укубет, од пандемијата наваму нема работа, нешто ќе потфати и ќе пушти, никој не го трпи дека е многу конфликтен, по случајов и он забегал изгледа, секој ден ко на вересија го живее. Е, ваков момент би сакала да знам, никогаш не би прифатила таков човек.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
Абортусот некогаш треба да се гледа и од гледна точка на таткото, оти некогаш тој е одговорен. Имаше случај овде, одат 2 и пол години, девојката е од др земја. Од време на време ќе се поткараат, оние последните кривини пред влез во сериозна врска. Му кажува останала трудна. Две и пол години се пазеле ама ете, што да се прави.

Дебилов што не беше дете тогаш имаше кај 33, 4 години, прво ја замајаваше, као демек детево ќе ни помогне да се концентрираме на вистински важни работи, ќе ни даде смисла, малку ќе побрзаме ама нема врска. Потоа девојкава му влегува во компјутер и на хистори гледа кај пребарувал ефтин абортус ова она. После ја кани да излезат демек да разговараат, оваа се дотерува радосна вика сега ќе ме побара за жена. Овој ментално ретардиран ѝ вика не сме спремни ова, она, јас тебе не можам да те земам извини абортирај и така сама си на крај на свет. Девојкава шизна, потоа ги седнаа со мајка му, ѝ претеа имаме врски ќе те депортираат не знам што , колку сакаш биди легална тука, една работа те држи кога ќе треба отсуство кој ќе оди со тебе по болници и така натаму. Две и пол години врска.

Девојката мораше да абортира, немаше буквално никого, ама многу ѝ беше тешко, ден денес ја гледам донира по домовите, се грижи за други деца. Во тоа поле овој ја уништи. Овој случај за мене е дамка на репутација на машкото, машкото не било маж, туку се криело зад сукњата на мајка му. Да не зборам што ја одолжи работава со неговото замајување, фала Богу добра е жената без поголеми последици. Еве го сам шета како укубет, од пандемијата наваму нема работа, нешто ќе потфати и ќе пушти, никој не го трпи дека е многу конфликтен, по случајов и он забегал изгледа, секој ден ко на вересија го живее. Е, ваков момент би сакала да знам, никогаш не би прифатила таков човек.
Тажна приказна, ама пак има вина и кај оваа, како не го видела со каков клапчо си има работа.

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Тажна приказна, ама пак има вина и кај оваа, како не го видела со каков клапчо си има работа.
Се слагам со тебе. Мислам дека уствари не ни беше толку наивна туку потсвесно дури и намерно има замижано за некои работи, тоа и ние у друштво отворено ѝ кажавме, со овие ли си нашла да садиш краставици.

Мора отворени очи секогаш. За жал. Но, машково и мајка му ми се монструми од невиден размер. Одвратност. И мисли дека аир ќе види во животот нема. И мајка му вештеркана, сѐ по болници почнала да иде, три деца има ниеден внук, внуци нема да види, опсесивно врзана со децата.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127

Трагично и жално.
Сега, @PurplePuma, @Ocajna , дали сметате дека девојкава која поминала низ овие трауми, нема психички последици? Очигледно таа и сакала да го задржи детето... ,,ден денес ја гледам како донира по домовите, се грижи за други деца,,......

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.972
Поени од реакции
7.623
Трагично и жално.
Сега, @PurplePuma, @Ocajna , дали сметате дека девојкава која поминала низ овие трауми, нема психички последици? Очигледно таа и сакала да го задржи детето... ,,ден денес ја гледам како донира по домовите, се грижи за други деца,,......
Daj ne zaebavaj pa toa ne e bitno za niv!
Bittno tie se vo "brak" oko vrbe i si zhiveat super so bivshite .

Член од
22 август 2022
Мислења
538
Поени од реакции
1.780
Трагично и жално.
Барем нешто конструктивно прави. Мене тоа ми се допаѓа. Не се откажа, не се препушти на порок. Дечково повеќе забега. Она повеќе се опорави од него, ние жените иако во некои нешта слаби, знаеме пожилави да бидеме од мажите, ама кои жени си се свесни за силата тоа е друго. Таа си е здрава, трезвена и успешна жена. Ранета во срцето, намалена доверба во машки, но нема психички проблеми што ја спречуваат во социјални интеракции.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.386
Трагично и жално.
Човекот тешки времиња или ќе го скршат или ќе го направат посилен. Ја би преферирал некоја која поминала низ тешкотија у животот отколку некоја глупача што се слика на инста по цел ден.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Човекот тешки времиња или ќе го скршат или ќе го направат посилен. Ја би преферирал некоја која поминала низ тешкотија у животот отколку некоја глупача што се слика на инста по цел ден.
Така е, тоа што нема те убие ќе те направи посилен, оние на кои им било сервирано се на златна тацна, не поминале низ тешкотии, и затоа се "тешки" за соживот, немаат разбирање и сочувство. Во животот треба да се практицира захвалност, скромноста е врлина секогаш. И секако да се радуваме на ситните нешта.

Трагично и жално.
Јас веќе спомнав дека имам блиски особи кои имаат абортирано, другарка и една роднина, сум пиела кафе со нив, редовно во мк дур живеев, ми се исповедале, немаат ама баш никакви проблеми ни на психички, ни на бизнис ни на семеен ниту на било каков план. Животот би им се јако искомплицирал да ја немале таа опција. И се јако захвални, што ја имале таа опција. Абортусот е наше женско право. Мое тело мој избор!!!

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Трагично и жално.
Не е секоја жена девојката, јас на мојот бивш вереник многу јасно му ставив до знаење, не во завиена форма, туку јасно и гласно, да не си прави бајрам на паметот со овие работи. И да родам и да не родам, во таа ситуација без него ќе продолжев сигурно.
Тоа не е маж, не е татко, тоа е гнаса.

Како што ти кажав веќе, секоја приказна е своја и не можеш на таа тема да генерализираш, бидејќи во мое блиско опкружување имам жени кои абортирале и никако не им влијае на животот. После родија деца кои беа планирани итн.

Тие се веројатно непоправливо оштетена емотивно роба... Плус ако има деца, немаат мајка да си бидат и со неа, ќе треба јас да им станам....

Секако дека се заебавам, немам предрасуди, ако најдам во животот човек во ист правец да гледаме, сеедно ми е дали некад бил женет, дали е вдовец, дали воопшто не бил женет. Под ова ист правец подразбирам сето останато (однос кон бивша ако ја има, однос кон финансии, дом итн.)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.749
Поени од реакции
39.628

Ако овој пост не ви е доказ дека сите машки се исти, се исто гомно и треба да се кастрираат сите и да се убијат, тогаш не знам што сакате повеќе?

Се грижиш за своите деца, поминуваш време со нив и ги сакаш бескрајно? Пффф ти се молам, види таму на кајгана една што пишала за некоја девојка што ја знае што и направил дечкото и те молам застани во редот за кастрација.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Така е, тоа што нема те убие ќе те направи посилен, оние на кои им било сервирано се на златна тацна, не поминале низ тешкотии, и затоа се "тешки" за соживот, немаат разбирање и сочувство. Во животот треба да се практицира захвалност, скромноста е врлина секогаш. И секако да се радуваме на ситните нешта.

Јас веќе спомнав дека имам блиски особи кои имаат абортирано, другарка и една роднина, сум пиела кафе со нив, редовно во мк дур живеев, ми се исповедале, немаат ама баш никакви проблеми ни на психички, ни на бизнис ни на семеен ниту на било каков план. Животот би им се јако искомплицирал да ја немале таа опција. И се јако захвални, што ја имале таа опција. Абортусот е наше женско право. Мое тело мој избор!!!
Психичките последици не им стојат на челото за да им ги видиш. Тие си се внатре во главата и си работат. Може би има некоја што повеке издржува па кај неа сигурно и последиците се помали, но има некои помеки на кои дури и надворешно им се манифестираат тие психички последици.... зависи и како била целата случка околу абортусот.... но нема без последици.

Kajgana Shop

На врв Bottom