Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.523
Какви глупости се изначитав, браво. Автоматски, пошто не успеале тренерите досега и сме ги менувале, значи дека и во иднина тоа ќе се случува.

Прво, 14-ти во лига, лани 8-ми; 21-ви во Европа, лани последни во група во Лигата на шампионите; 1 победа во последни 8 натпревари. Па во кој свет е ова дозволено за гигант како Јунајтед? Одамна требаше да го избркаат.

Второ, и без резултатите, однесувањето кон медиумите, играчите, вработените му беше катастрофално. Ликот е тежок егоист, сите се криви освен он, испофрли сите можни играчи под нозе, измислуваше работи само за да докаже дека е во право итн можам да зборам за ова до утре ама сума сумарум за мене дури ова беше поголем проблем и тотален контраст на тоа што треба да претставува Јунајтед. Оле беше одличен во овој дел барем за мене :love:

Трето, човекот ништо не правеше за да прогресираме. Касемиро и Ериксен заедно имаат 150 години и почнуваат во средина, додека Угарте дреме на клупа, Мазрауи десетка, Рашфорд закован покрај аут линијата, Амад на крило, додека Гарначо утнува по 100 шанси на меч.

Четврто, Јунајтед сега има целосна фудбалска структура, не се банкари, континентални продавачи и хербалфајф советници. Апсолутно верувам дека изборот што ќе го направат нема да биде случаен или кого навивачите сакаат, туку дека си дадоа време од натпреварот со Тотенхем да анализираат и разговараат со тренери кои би можеле да преземат.

Петто, што ако не успее следниот? Ете пак играме лошо за 2,5 години и што? Муабетот е дека Инеос има визија во која сака да се води клубот, не за џабе вработија мал милион директори и тренери. Сè што се одрекува од таа визија ќе биде заменето, меѓу кои и тренерот.

Барселона, Реал Мадрид и Баерн имаат сменето двојно повеќе тренери од нас во истиот период од 12 години. Дупло. Сите знаеме каде се они, а ние каде сме. Така што, воопшто не ме секира ова и дефинитивно е правилната одлука.

Ќе биде интересно периодов, и ме интересира баш дали ќе одат со некој постојан тренер веднаш или ќе донесат некој привремен, па ќе бараат (или веќе имаат средено) некој на крај на сезона да се уфрли. Не мислам дека Руд ќе остане предолго.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Сега најважно е да не ја згрешат пак со изборот. Само да стојат настрана од Саудгејт и Потер. Другите имиња кој се споменуваат се ок. Мислам најдобро ќе е со Аморим.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.613
Поени од реакции
5.314
Какви глупости се изначитав, браво. Автоматски, пошто не успеале тренерите досега и сме ги менувале, значи дека и во иднина тоа ќе се случува.
Se dodeka igracite imaat mok da kako vo momentov vo Junajted ova ke se slucuva.
Второ, и без резултатите, однесувањето кон медиумите, играчите, вработените му беше катастрофално. Ликот е тежок егоист, сите се криви освен он, испофрли сите можни играчи под нозе, измислуваше работи само за да докаже дека е во право итн можам да зборам за ова до утре ама сума сумарум за мене дури ова беше поголем проблем и тотален контраст на тоа што треба да претставува Јунајтед. Оле беше одличен во овој дел барем за мене :love:
Se nadevam si na platen spisok na junajted i od licno iskustvo zboris za katastrofalnoto odnesuvanje kon vas.
Трето, човекот ништо не правеше за да прогресираме. Касемиро и Ериксен заедно имаат 150 години и почнуваат во средина, додека Угарте дреме на клупа, Мазрауи десетка, Рашфорд закован покрај аут линијата, Амад на крило, додека Гарначо утнува по 100 шанси на меч.
Eriksen e edina svetla tocka ovaa sezona sto se vika, Rashford i treba da e zakovan pored out linija ama od stranata sto ima stolcinja. Garant trenerot im vika na site promasuvaj go golot toa e najbitno.
Четврто, Јунајтед сега има целосна фудбалска структура, не се банкари, континентални продавачи и хербалфајф советници. Апсолутно верувам дека изборот што ќе го направат нема да биде случаен или кого навивачите сакаат, туку дека си дадоа време од натпреварот со Тотенхем да анализираат и разговараат со тренери кои би можеле да преземат.
Zborime za istite tie sto se tepaa celo leto da kupat rezervisti od primer za dobro voden klub sto go naveduvas podole taka? Ok, samo da proveram sakav
Петто, што ако не успее следниот? Ете пак играме лошо за 2,5 години и што? Муабетот е дека Инеос има визија во која сака да се води клубот, не за џабе вработија мал милион директори и тренери. Сè што се одрекува од таа визија ќе биде заменето, меѓу кои и тренерот.
Pa ne gledam deka nekoj od tie sto ne se poklopuvaat so vizijata bese kaznet a realno na teren osven trenerot sekoj mecev gledav po 10tina sto ne se poklopuvaa so vizijata
Барселона, Реал Мадрид и Баерн имаат сменето двојно повеќе тренери од нас во истиот период од 12 години. Дупло. Сите знаеме каде се они, а ние каде сме. Така што, воопшто не ме секира ова и дефинитивно е правилната одлука.
7 menadzeri, 6 menadzeri, 8 menadzeri brojki od timovite koi gi nabroja. United 8 menadzeri nekako nemale duplo kako sto opisa be. I pogolem del od tie promeni vo site ovie timovi bea radi konflikti so upravata a ne radi toa sto igraci bojkotirale da igaat za menadzerot.

Nisto ama bas nisto ne mi menuva koj bil, e ili ke bide menadzer. Se dodeka ne im se kaze na igracite deka ako ne se zalagas brate ima da grees tribini i da bides kaznet na plata nisto nema da se smeni.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.523
Se dodeka igracite imaat mok da kako vo momentov vo Junajted ova ke se slucuva.

Se nadevam si na platen spisok na junajted i od licno iskustvo zboris za katastrofalnoto odnesuvanje kon vas.

Eriksen e edina svetla tocka ovaa sezona sto se vika, Rashford i treba da e zakovan pored out linija ama od stranata sto ima stolcinja. Garant trenerot im vika na site promasuvaj go golot toa e najbitno.

Zborime za istite tie sto se tepaa celo leto da kupat rezervisti od primer za dobro voden klub sto go naveduvas podole taka? Ok, samo da proveram sakav

Pa ne gledam deka nekoj od tie sto ne se poklopuvaat so vizijata bese kaznet a realno na teren osven trenerot sekoj mecev gledav po 10tina sto ne se poklopuvaa so vizijata

7 menadzeri, 6 menadzeri, 8 menadzeri brojki od timovite koi gi nabroja. United 8 menadzeri nekako nemale duplo kako sto opisa be. I pogolem del od tie promeni vo site ovie timovi bea radi konflikti so upravata a ne radi toa sto igraci bojkotirale da igaat za menadzerot.

Nisto ama bas nisto ne mi menuva koj bil, e ili ke bide menadzer. Se dodeka ne im se kaze na igracite deka ako ne se zalagas brate ima da grees tribini i da bides kaznet na plata nisto nema da se smeni.
Која моќ, кои играчи? Буквално избрка се живо што не му се свиѓаше или ќе му противречеше нешто, од Роналдо Де Геа па до Варан, Санчо, за жал од касемиро не можеа да се отарасат летово. Ликот има его до плафон а знаење 0.

Да, се што прави против интересите на клубот ми е исто ко да го збори против мене како фан повеќе од 20 години.

Без разлика како го гледаш Ериксен едноставно нема што да бара во тимов и што да се гради со него на 33 години. За Рашфорд џабе коментираме он е единствен докажан голгетер во составов и мора да игра на позиција најдобра за него ако сакаме голови, а не лезбејката да утиња по 10 шанси секој меч. Нормално дека играчите имаат кривица ама накрај на ден он го бира составот и формацијата и он ќе ја сноси одговорноста што Дало игра десно крило додека Рашфорд набацува од пола терен и што гарначо игра 100 минути секоја утакмица.
Кои резервисти? Појма неам што збориш. Ако мислиш на Де лигт и маз не ти е добро пошто си беа стандардни во Баерн по 30 утакмици на сезона и двајцава поготово вториот супер се имаат уклопено у тимот :toe:
Викса што тресеш бе па управа ли очекуваш да им кажува како да играат? Тоа е задача на тренерот за тоа е таму и е единствениот кривец што не се имплементира никаква идеологија.
Ок можда дупло беше преовеличување ама кај ги најде бе бројкиве? Реал имаа 8 барса 8 баерн 9. Ние сега со тен хаг иаме 6, кај ги изброја 8 :pos: какви глупости ради проблеми со управа лол, па што да кажат нашиве тренери кога на сите овие им беа Глејзерс газди? Ептен си у заблуда дека играчиве играле против тренеров, Ерик буквално си го состави тимов како што он сакаше, одврзани раце имаше од глејзерс за тоа и едно 75% од тимов се играчи он што ги донесе. Кој го бојкотира антони ли што 100 мил го плати а не знае еден пас да сврзе?

Ич не се согласувам со тебе, мислам дека моментално го имаме можеби најдобриот состав на играчи од после САФ (освен можеби лев бек и уште еден во средина), време ќе покаже кој е во право. Оле со каков тим што резултати вадеше а не па овој.
Автоматски споено мислење:

АМОРИМММММММММ ДУШО МОЈА

Член од
15 јули 2009
Мислења
3.470
Поени од реакции
3.435
EXCLUSIVE: Manchester United working on deal to appoint Ruben Amorim as head coach. #MUFC ready to pay €10m release clause + in talks with #SportingCP to finalise. 39yo Portuguese open to accepting move. W/ @AdamCrafton_ @lauriewhitwell @TheAthleticFC
David Ornstein

~AH

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Ќе видиме ли светло на крајот на тунелот? Тен Хаг отпуштен денес, Аморим се поставува за нов, изгледа се е било договорено предвреме. Ајде да го видиме и тоа чудо.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Ќе видиме ли светло на крајот на тунелот? Тен Хаг отпуштен денес, Аморим се поставува за нов, изгледа се е било договорено предвреме. Ајде да го видиме и тоа чудо.
Млад и перспективен тренер е. Според мене добар избор е. Ако го донесат Саутгејт или Потер ќе сум против зошто со нив нема да е подобро од што беше со Тен Хаг. За овој ако дојде оптимист сум.
20241028_195142.jpg

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Млад и перспективен тренер е. Според мене добар избор е. Ако го донесат Саутгејт или Потер ќе сум против зошто со нив нема да е подобро од што беше со Тен Хаг. За овој ако дојде оптимист сум.
Прегледај го приврзокот 433471
Да да добар избор, и јас би го одбрал него или Нагелсман, се пишува дека преговарале со него изминатите денови, чим го отпуштија на ТХ значи имаат договор со него и Спортинг.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.931
Абе овој Аморим братучед да не му е на Бруно? Премногу сличности :D. Него од каде ликов прв фаворит, шо успеси има досега, а и толку млад, некако како за Волфс тренер ми изгледа и притоа да го доведе пола Спортинг со него :pos:.
Најголем и единствен успех му се две титули во Португалија. Како играч просек, кој ја завршил кариерата во С. Арабија. Сомнителен избор за мене, али ваљда ИНЕОС знаат повеќе од нас.
Во некој паралелен универзум, клубов е купен пред 3 год од арапот, Анчелоти е тренер, веќе 3та сезона. Триото напред ни се Винисиус, Халанд и Санчо (од Дортмунд верзијата). Средината се Рајс, Фернандеш и Палмер, штопери се Де Лихт и Гвардиол. Бекови Тео Ернандез и Хакими. А голман Де Геа или евентуално Облак.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.295
Поени од реакции
9.402
Прегледај го приврзокот 433471
Не сум сигурен дека имаме играчи за формацијата.

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.167
Не сум сигурен дека имаме играчи за формацијата.
Па ќе добие засилувања во лето сега мора да се прилагоди.
Автоматски споено мислење:

Kajgana Shop

На врв Bottom