Искрено или не за сопственото минато

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.622
А што ти смета ако сака некоја и 2000 абортуси да има? Што зијан имаш ти од тоа?
Blaze si ti shto si tolku glup pa ne mozhish ni da se setish koga treskash gluposti.
More koltuk eden dali ti e jasno kolku zheni posle abortus ostanale neplodni?
I ti naletuvash na edna takva shto ti go krie abortusot )a i samata mozhebi ne znae deka nema povejche da mozhi a rodi) i se nadevash na dete i na kraot od prikaznata zavrshuvash vo dom za posvojuvanje deca ili si sam cel zhivot. Ilu odkako ce svatish deka e jalova se razveduvash po 2-3 god.

Vo sekoj sluchaj ti go ebala zhivotot planski i predvreme

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Мажи во свои доцни 40ти, неженети ергени цел живот, без деца, зеле делат морал, зини земјо :tapp:

Овој па @lazar31 ресурси не делел со такви што не му ги оправдуваат неговите мислења, кои ресурси бе брат министер да не стана:pos:

А оној па @vouager старион ерген без деца, јалова не зимал, оти од абортуси јалови останувале, и сега ете го затоа неженет си остана, неможеме да ја воскреснеме Мајка Тереза, да и предложи брак, зашто само таа ѓоамити ги исполнува неговите барања, али да се разбереме не во целост! Ама барем 80%:vozbud::pos::pos::pos:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Мажи во свои доцни 40ти, неженети ергени цел живот, без деца, зеле делат морал, зини земјо :tapp:

Овој па @lazar31 ресурси не делел со такви што не му ги оправдуваат неговите мислења, кои ресурси бе брат министер да не стана:pos:

А оној па @vouager старион ерген без деца, јалова не зимал, оти од абортуси јалови останувале, и сега ете го затоа неженет си остана, неможеме да ја воскреснеме Мајка Тереза, да и предложи брак, зашто само таа ѓоамити ги исполнува неговите барања, али да се разбереме не во целост! Ама барем 80%:vozbud::pos::pos::pos:
Очајна, навистина си очајна. А зошто си очајна? Удри бригу на весеље.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.622

Jas sum se samo star ergen ne!
Автоматски споено мислење:

Очајна, навистина си очајна. А зошто си очајна? Удри бригу весеље.
Edna draga lichnost vika "Po gazot ne si veruva"
Vo prevod, pred pola godina pishuvashe kako i telefonot na mazhot ( Alfa mazhjak ) mu go pretresuvala za sega ovde da ni rasprava deka krienjeto lista so abortusi ne bilo nishto!

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913

Vo prevod, pred pola godina pishuvash kako i telefonot na mazhot ( Alfa mazhjak ) mu go pretresuvala za sega ovde da ni rasprava deka krienjeto lista so abortusi ne bilo nishto!
Махерски изврти тоа што сум рекла, јас реков 100% искреност од двете страни за тоа сум увек, на тој што не му паше знае кај му е вратата, не ми треба мене некој маж лекции за морал да ми држи, со крст на чело, туку темава се претвори во антиабортус кампања затоа реков.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127

Vo prevod, pred pola godina pishuvashe kako i telefonot na mazhot ( Alfa mazhjak ) mu go pretresuvala za sega ovde da ni rasprava deka krienjeto lista so abortusi ne bilo nishto!
Ма каков Алфа какви бакрачи, он е Омега це.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.971
Поени од реакции
7.622
Махерски изврти тоа што сум рекла, јас реков 100% искреност од двете страни за тоа сум увек, на тој што не му паше знае кај му е вратата, не ми треба мене некој маж лекции за морал да ми држи, со крст на чело, туку темава се претвори во антиабортус кампања затоа реков.
Ne!
Temava e dali iskreni vo vrska?
I mojot odgovor go pishav predhodno ! DA za poseriozni raboti .
A abortusot e mnogu seriozna rabota zatoa i mora da se kazhi. A ti se bi skrila !

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Која бре антиабортус кампања. Прашањето е дали треба или не да му кажеш на партнерот за абортус. Па изјасни се, треба или не треба. Остај Лазар бил ваков онаков, оној бил таков, па не сакала да биде со него како да некој ја побарал, кажи си ти, дали на тој што го сакаш (значи не на Лазар) ке му кажеш за абортусот? Не дали абортусот е ок или не е ок, туку дали ке му кажеш.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Која бре антиабортус кампања. Прашањето е дали треба или не да му кажеш на партнерот за абортус. Па изјасни се, треба или не треба. Остај Лазар бил ваков онаков, оној бил таков, па не сакала да биде со него како да некој ја побарал, кажи си ти, дали на тој што го сакаш (значи не на Лазар) ке му кажеш за абортусот? Не дали абортусот е ок или не е ок, туку дали ке му кажеш.
Ne!
Temava e dali iskreni vo vrska?
I mojot odgovor go pishav predhodno ! DA za poseriozni raboti .
A abortusot e mnogu seriozna rabota zatoa i mora da se kazhi. A ti se bi skrila !
Ја лично немам направено, но ако некој ко вас ми постави прашање дали сум имала абортус, без размислување ќе му речам, Да! 5 пати до сеа. Шо не е јасно??

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Ја лично немам направено, но ако некој ко вас ми постави прашање дали сум имала абортус, без размислување ќе му речам, Да! 5 пати до сеа. Шо не е јасно??
Не нас или на некој како нас. Дали би му кажала ете на алфа мажјакот ако си имала абортус? Кога врската дала знаци на сериозност дали би му кажала доколку си имала абортус?

Член од
13 април 2021
Мислења
3.414
Поени од реакции
11.232
Ама не некој како нив, они сакаат да знаат ако маж ти ти постави такво прашање дали би му одговорила искрено на тоа прашање, ако си имала претходен абортус.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Значи, заслужува да му се каже само на оној што ке рече бравос бе моме? Ако мојот став за наркоманијата е негативен, не заслужувам да ми се каже, тоа се кажува само на оние што ќе речат аферим бре џанак. Ако мојот став за парите е дека кога сме заедно и парите ни се заедно и треба да се меѓусебно информираме околу обврски и побарувања, не заслужувам да ми каже дека има кредити кои треба да се сервисираат, тоа е нејзина работа шо има тоа јас да го знам... и.т.н.
Не, тебе не те интересира медицинско инфо, абортусот некогаш никако не ти влијае тебе на животот денес, за разлика од тековни болести, кредити, наркоманија итн. Твојот став за абортусот е погрешен, па ете ако (не дај боже) во животот стигнеш нова партнерка да бараш, од старт кажи си дека ако абортирала пред 20 години е “непоправливо оштетена“, види како ќе изреагира.

Не нас или на некој како нас. Дали би му кажала ете на алфа мажјакот ако си имала абортус? Кога врската дала знаци на сериозност дали би му кажала доколку си имала абортус?
Мајка бараме со “алфа“ мажјаци :tapp:

Abe od kaj da znam zoshto i pravele carski rez pri abortus! Mozhebi imalo komplikacii ili sl.
Не се прави ни еден абортус со царски рез, ни ти ни тој што ти кажал не знаете што зборувате.

Blaze si ti shto si tolku glup pa ne mozhish ni da se setish koga treskash gluposti.
More koltuk eden dali ti e jasno kolku zheni posle abortus ostanale neplodni?
I ti naletuvash na edna takva shto ti go krie abortusot )a i samata mozhebi ne znae deka nema povejche da mozhi a rodi) i se nadevash na dete i na kraot od prikaznata zavrshuvash vo dom za posvojuvanje deca ili si sam cel zhivot. Ilu odkako ce svatish deka e jalova se razveduvash po 2-3 god.

Vo sekoj sluchaj ti go ebala zhivotot planski i predvreme
Ич е одговорот. Леле туго ви се муабетиве.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Нормално дека би му кажала, ако ме прашал, арно ама не ме прашал ниту маж ми, ниту било кој друг дечко кој сум го имала, зашто такви прашања се интимна работа, и рој што тоа го прашува е многу примитивен, немам правено, но во иднина ако правам ќе им кажам на сите, не гледам ниту една причина зашто би криела? Не знам зашто толку мислиш дека абортусот е срамота голема, жалосно млад човек да дели такви размислувања како да си роден 1700, страшно.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Не, тебе не те интересира медицинско инфо, абортусот некогаш никако не ти влијае тебе на животот денес, за разлика од тековни болести, кредити, наркоманија итн. Твојот став за абортусот е погрешен, па ете ако (не дај боже) во животот стигнеш нова партнерка да бараш, од старт кажи си дека ако абортирала пред 20 години е “непоправливо оштетена“, види како ќе изреагира.

Мајка бараме со “алфа“ мажјаци :tapp:

Не се прави ни еден абортус со царски рез, ни ти ни тој што ти кажал не знаете што зборувате.

Ич е одговорот. Леле туго ви се муабетиве.
Тоа алфа се вика на очајна сопругот.
Сигурно не се прави абортус со царски рез?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.742
Тоа алфа се вика на очајна сопругот.
Сигурно не се прави абортус со царски рез?
Сигурно не се прави абортус со царски рез.

Со царски рез може (од разни медицински итни и животозагрижувачки причини) да се РОДИ предвремно плодот, и тоа исклучиво во трет триместар (7, 8 и 9ти месец од бременоста), со тоа што истиот се прави затоа што ако не се изврши породот, жената ќе умре, највистински онака.

Во оваа постапка не е целта да се умртви плодот, напротив, целта е да се одржи во живот и да му се даде шанса иако е предвремено роден, и многу деца родени дури и во втор триместар преживуваат иако со доживотни проблеми. Исклучок е ако плодот престане да се развива и ефективно „умре“ во матката, со што најчесто пак царски рез не е потребен и не се користи, има други методи кои се далеку побезбедни. Исклучок, пак, ќе биде ако животот на жената е во опасност.

Абортус е сосема различна постапка, која не се врши во трет триместар, туку најчесто во прв, а уште почесто во првите 12 недели, односно од изостанување на менструацијата (отприлика 2-3 недели од настанување на бременоста) до 8-9 недели. Во никој можен случај не се прави царски рез, затоа што е непотребна високоризична операција во овој период, дури и во трет семестар се изведува само и само ако жената ќе умре без истата процедура. При нормално, навремено пораѓање, царскиот рез е исто така операција која се врши кога се загрозени здравјето и животот на родилката и плодот.

Тоа што ѝ се случило на таа некоја, врска нема со ова што го зборувате тука. Абортус не се прави со царски рез.

Kajgana Shop

На врв Bottom