- Член од
- 24 август 2017
- Мислења
- 640
- Поени од реакции
- 1.481
Онда јасно колку е сатотTie shto gi mislish se clenovi na forumov i aktivni na temava!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Онда јасно колку е сатотTie shto gi mislish se clenovi na forumov i aktivni na temava!
Од докази до сега им се само Кешишев и Манев. Ни реконструкција, а уште помалку мотив. Врската Палчо - таткото уште ја немаат објаснето, а не верувам и дека ке дојдат до тоа. Вистинската причината за убиство на дете, исто така никогаш нема да ја дознаеме. Ке ги пикнат во затвор само заради притисок од јавноста.
Тоа беше на 2 декември, 1 часот по полноќ. Кога влеговме внатре имаше тројца, еден од нив Кешишев, вели „каде сте досега, ве чекавме“. Како нѐ чекате? Епа, видовме кола, ве чекаме.
Адвокатот рече „па јас го однесов Палчо пред два дена во Белград“. Проверивме, видовме дека пред два дена Васко и Палчо поминале граница. Раскажа дека по пат застанале во Ниш. И дека Палчо по пат му велел дека неколку дена го следи некое велешко возило „цитроен“.
Александар ми се јави и ми рече „мило ми е што ви помагам, ама од информацциите што ги добивам од другарки на Вања, видете да не е некое лице постаро вклучено, да не е некој од Охрид, од Велес“. Ние веќе го поврзавме „цитроенот“ со „кангото“, а тој го спомна токму Велес – рече Димовски.
"обичен човек и провинцијалец" "главната метропола", ae sea pisi im um, cinis terminatori so plava krv se ragaat vo glavnata metropolaМене најјаки ми се овие кои мислат дека уствари они невини се приведени во притвор. Кутрите, замисли ти си обичен човек и провинцијалец, и од нигде никаде некој ти доаѓа да те притвори заради убиство и киднапирање на дете на сред бел ден во главната метропола. Сигурно.
Nz za Veles ama Ohrid e najverojatno e spomnat deka devojceto imala prijateli od tamo a i vecerta pred da se desit ova kaj pomalata sestra prenokuvalo detence od OhridТаткото дефинитивно е замешан и има некаква улога. Пази, добил информации од другарки на Вања, 13-14 годишни девојчиња, дека можно било да е замешан постар лик, некој од Охрид, од Велес. Баш Велес му текнало да каже, зошто не Тетово или Гевгелија!? Демек суптилно ќе им дадам насоки, без да се инкриминирам. Каков глупак.![]()
Последно што дознав од фамилија блиска на Кешишев, а тоа го нема за судењето бог знае зошто, требало да биде грабната мајката на Вања, таткото најворојатно сакал да ја скине жена му да ги добие становите, станот во кој живееле бил на негово име така ќе избегнел да биде префрлен на децата и сигурно овие абдаливе ке добиеле пари зошто све било спремно за убиство, но све тргнало наопаку а тоа го дознале дури во Бразда, Палчо се има јавено некому( најверојатно на Александар дека планот пропаѓа и го убил девојчето бидејќи немал кај да го носи а ако го пуштат ќе бидат фатени вака мислеле дека ќе сокријат). Мислам дека на следниве судења ке се пропее и ова. Затоа Александар ја има пратено пораката за откуп но веќе било доцна….Дел од ова е моја логика ако се поврзе изјавата на Кешишев кога бил уапсен дека требало да земат постара личност.
Teloto i kamerite se najgolem dokaz, gi ima nivnite lica, ja ima trasata na vozilata, mesto vreme datum sè se poklopuva zaedno so izjavite na ucesnicite..baska kamera od benziska kade vo kanta tocat gorivo.. fali samo oruzje i motiv, ama ne e toa presudno za ishodot..Rabotata e so policijata nema mnogu materijalni dokazi, sve e vrz baza na svedocenje na lugje koj se inkriminirani vekje i imaat motiv da lazat. Voedno nemaat najdeno asalen motiv vo istragata i verojatno nema da doznaeme.
Автоматски споено мислење:
Pa od transkriptive do sea ne izglea deka imaat dokazi. Potocno 3cata, Palco, karatistot i tatkoto se vrz baza na svedocenje na ovie dvajca.
Многу многу веројатно сценарио со тоа што не е сам таткото у приказнава според мене. Мислам дека е умешан уште некој кој е линкот за со Палчо. Телефонот на Палчо треба да се вештачи за комуникација со “линкот”, а не со таткото.