Трета Израелско - Либанска војна.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Хмммм....како си запнал за афирмирање на Евреите и на нивната „способност„ за зафаќање високи позиции во која држава да се најдат, ќе испадне дека и изгревот на Сонцето утре наутро нема да се случи...без Евреите, нормално.
Ова што си го цитирал е со печатна грешка која го менува контекстот. Ја поправив.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Ова што си го цитирал е со печатна грешка која го менува контекстот. Ја поправив.
Алал да ти е...и сега продолжи со чифутинската афирмација. Живо ме занима до која граница ќе стигнеш во нивното афирмирање...кај ќе биде крајот.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Уште едно видео од јунакот на Ванлок, овој пат со тунели, со пари, со се...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Алал да ти е...и сега продолжи со чифутинската афирмација. Живо ме занима до која граница ќе стигнеш во нивното афирмирање...кај ќе биде крајот.
Види, тебе не ти е срам тука да збориш глупости и да ја брукаш религијата за која тврдиш дека припаѓаш и притоа немаш ни срам ни перде. Па уште си нашол на другите гајлето да им го бериш....

Оди таму протестирај да ти го ослободат лидерот ти Палчо ... или пријави се да одиш у затвор да му бидеш куварка, пошто со претходната куварка си ја расипале калимерата.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Што зошто?
Навистина не си запознаен со тој дел од историјата или бараш за другите?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Види, тебе не ти е срам тука да збориш глупости и да ја брукаш религијата за која тврдиш дека припаѓаш и притоа немаш ни срам ни перде. Па уште си нашол на другите гајлето да им го бериш....

Оди таму протестирај да ти го ослободат лидерот ти Палчо ... или пријави се да одиш у затвор да му бидеш куварка, пошто со претходната куварка си ја расипале калимерата.
Ајде, прочитај го текстов...

...и продолжи да живееш во заблудата дека Евреите ја возобновија некогашната држава од сентиментални причини...
Автоматски споено мислење:

Што зошто?
Навистина не си запознаен со тој дел од историјата или бараш за другите?

Сум запознаен до одедена мерка...очекував да напишеш нешта кои не ми се познати а не постирање фотографии...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Ајде, прочитај го текстов...

и продолжи да живееш во заблудата дека Евреите ја возобновија некогашната држава од сентиментални причини...

Сум запознаен до одедена мерка...очекував да напишеш нешта кои не ми се познати а не постирање фотографии...
Среќа што Палчо е во затвор, иначе ќе не труеше тука со негови линкови од подкасти.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Учествуваат во тоа, не го прават они. Секоја империја се гуши во својот разврат и ароганција на крајот од своето опстоење.
па они ги поседуваат 99% посто од медиумите, сигурно не ватикан. Талмудски ствари имплементираат. Тие концепти не се нормални за христијански мозок да ги преџвака, а камо ли да ги создаде.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Среќа што Палчо е во затвор, иначе ќе не труеше тука со негови линкови од подкасти.
Некој ти посочи дека редовно ги „спинуваш„ муабетите во кои самиот се нафаќаш да бидеш учесник...

Ќе да е во право чо‘екот (член на темава).

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
па они ги поседуваат 99% посто од медиумите, сигурно не ватикан. Талмудски ствари имплементираат. Тие концепти не се нормални за христијански мозок да ги преџвака, а камо ли да ги создаде.
Рон, не ги поседуваат 99% од медиумите, дали си свесен што збориш. Не реков јас ватикан, протестантите, јас само му дадов challenge на ване горе за неговата мисла за Хитлер, Хитлер не е релевантен фактор пошто Хитлер ги мразел и Словените... едноставно лесно замразуел цели народи и без видлива причина. Инквизицијата не е релевантен фактор, дека ги мразела и протестантите и православните и така натаму.

Значи читај пажљиво, верувам дека можеш. Секоја империја се дави во својата ароганција и разврат порано или подоцна. Евреите во тоа имаат епизодна улога, не се тие кои го иницираат тоа, тие се тие што пловат по тој бран заедно со другите. Ако Епстејн ги немал муштерии Клитноновци, Бушовци и компанија, немало каде да да пимпа деца.

Некој ти посочи дека редовно ги „спинуваш„ муабетите во кои самиот се нафаќаш да бидеш учесник...

Ќе да е во право чо‘екот (член на темава).
Сите поддржувачи на ликот и делото на Палчо, ќе ги спинувам и плукам секаде кај што ќе ги видам. Така да во твојот случај во право е членот.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Рон, не ги поседуваат 99% од медиумите, дали си свесен што збориш. Не реков јас ватикан, протестантите, јас само му дадов challenge на ване горе за неговата мисла за Хитлер, Хитлер не е релевантен фактор пошто Хитлер ги мразел и Евреите. Инквизицијата не е релевантен фактор, дека ги мразела и протестантите и православните и така натаму.

Значи читај пажљиво, верувам дека можеш. Секоја империја се дави во својата ароганција и разврат порано или подоцна. Евреите во тоа имаат епизодна улога, не се тие кои го иницираат тоа, тие се тие што пловат по тој бран заедно со другите. Ако Епстејн ги немал муштерии Клитноновци, Бушовци и компанија, немало каде да да пимпа деца.
мислам дека не е до империјата. Ова е само една фаза од развојот на едно општество. Талмудските работи ќе бидат преџвакани и плукнати, пошто е тотално неприродно тоа. Тоа и со Вајмар се деси. Само се надевам дека нема да биде на таков начин како тогаш, сепак сме модерно општество.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Сите поддржувачи на ликот и делото на Палчо, ќе ги спинувам и плукам секаде кај што ќе ги видам. Така да во твојот случај во право е членот.
О кеј...ајде сега просвели ме и посочи ми на кој начин Евреите, со сите нивни натчовечки способности, ја спречуваат термичката смрт на Вселенава...благодарам.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
мислам дека не е до империјата. Ова е само една фаза од развојот на едно општество. Талмудските работи ќе бидат преџвакани и плукнати, пошто е тотално неприродно тоа. Тоа и со Вајмар се деси. Само се надевам дека нема да биде на таков начин како тогаш, сепак сме модерно општество.
Оди наназад во историјата и ќе видиш, секоја империја на крајот на својот развој се соочува со разврат и ароганција. Таков бил случајот со златната хорда, со Рим, со Франција... А таму немало евреи и талмудаши....

Реков, евреите како и секој човек се кварна роба, тоа што еврејскиот естаблишмент во САД е искварен, не значи дека тоа што се случува во САД е еврејски плот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
хитлер немал никаква врска со христијанството. Нацистите верувале во сосема други верувања базирани на некаква паганска симболика. Они немале врска со религија. Само неписмен може да го поврзува христијанството со Хитлер. Али штом си ти, не ме чуди.

Прегледај го приврзокот 432780

буквално црквата во Нацистичка Германија е на исто ниво во она во Украина каде што е сега. Некакво славење неопагански знаци и затворање на црквите. Нацизмот не толерира религија.
Ок оправдано е за тебе дека си со пречки во развој да не знаеш дека омразата кон Евреите во Германија не ја измислил Хитлер. Или па да не знаеш какви погроми им се дешавале низ цела Европа векови пред Хитлер.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Оди наназад во историјата и ќе видиш, секоја империја на крајот на својот развој се соочува со разврат и ароганција. Таков бил случајот со златната хорда, со Рим, со Франција... А таму немало евреи и талмудаши....

Реков, евреите како и секој човек се кварна роба, тоа што еврејскиот естаблишмент во САД е искварен, не значи дека тоа што се случува во САД е еврејски плот.
Малце си конфузен. Викаш дека еврејскиот естабилишмент е искварен но тоа не би било плот нивен. Они ако не можат да напраат плот не би биле естабилишмент ко прво. Буквално целиот естабилишмент се они. Од влада до медиуми. Они ги влечат сите конци. А тоа што бајден или трамп се претседатели е само колку да се радува просечниот човек. Затоа ми се смешни овие што се за Трамп или Камала. Наредно ќе биде во војна да ги турнат со Иран да гинат амерички деца за нив.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom