- Член од
- 5 ноември 2012
- Мислења
- 2.691
- Поени од реакции
- 6.019
Kakvi 5...Srbija ima 20+ trgovski lanci...ovie sto gi nabroja se poskapi, Maxi e kako kaj nas Tinex... plus 5 lanci se, ima pazarot potencijal za uste 5 da vlezat
Kakvi 5...Srbija ima 20+ trgovski lanci...ovie sto gi nabroja se poskapi, Maxi e kako kaj nas Tinex... plus 5 lanci se, ima pazarot potencijal za uste 5 da vlezat
da de na pazar od 8 milioni... kaj nas so 1,5 milioni rabotat 8 turbo (Kam, Kipper, Stokomak, Zito, Vero, Tinex, KitGo, Ramstore), nekolku lokalni/pasivni (Grigos, Reptil, Tamaro, Misa...) i ima najava za vlez na Lidl i Carrefour (pak)Kakvi 5...Srbija ima 20+ trgovski lanci...
Prijatel, ne znam kakov potencijal mislis ima Srbija sto ne e pokrien...da de na pazar od 8 milioni... kaj nas so 1,5 milioni rabotat 8 turbo (Kam, Kipper, Stokomak, Zito, Vero, Tinex, KitGo, Ramstore), nekolku lokalni/pasivni (Grigos, Reptil, Tamaro, Misa...) i ima najava za vlez na Lidl i Carrefour (pak)
Неправда! Нема рамноправност.Друго што сакам да прашам е зошто во сите маркети не битно дали е Lidl, Vero, Tinex или било кој надвор од Македонија на каса работаат само жени? Зошто нема мажи?
Без врска заклучок, ама ај, колку да се прашало само нешто:Друго што сакам да прашам е зошто во сите маркети не битно дали е Lidl, Vero, Tinex или било кој надвор од Македонија на каса работаат само жени? Зошто нема мажи?
Добро можеби има, јас кога и да сум на каса во Веро, Тинекс, Стокомак.. се жени или млади девојки.Без врска заклучок, ама ај, колку да се прашало само нешто:
Имаш маж касиер у рамстор маркетот у рамстор мол. Исто имаш машко касиер у рамстор капитол. Машко касиер имаш и у Стокомак што е на зелено пазарче.
Па 95% се жени не само на каса туку и општо во маркет, едноставно на жени повеќе им одговара оваа работа.Добро можеби има, јас кога и да сум на каса во Веро, Тинекс, Стокомак.. се жени или млади девојки.
Дефинитивно.Плус жените се потолерантни на глупости примање на наредби од надодредени и сл со тоа и работа со муштериии, кај маж на каса ќе трпи секојдневно ифрустрирани купувачи
По магацини, фабрики, маркети.. само се менуваат нови работници. Едни одат други доаѓаат. Ретки се шанси да натераат еден човек да остане долго години да работи на една позиција од овие што ги набројав.Дефинитивно.
Односот на исфрустрирана шефица/шеф кон вработени, често е кон оние што се во самиот маркет (во случајов, касиерките).
Ист таков курч да проба на екипата од магацин, може да го/ја зашлапаат. Башка што ако решат да си одат, иди најди нови магационери. Не знам во кој сектори сите работите, ама работници...нема.
Порано газди се раскурцаваа и понашаа со онаа старата „ако не ти се работи, нов ќе најдам“. Иди сега најди квалитетен работник што нема да си отиде за 6 месеца.
Eпа таму им се работните места, у рудник и на скеле нема да ги видиш.Добро можеби има, јас кога и да сум на каса во Веро, Тинекс, Стокомак.. се жени или млади девојки.
Не ни барам тешка физичка работа да работаат. Туку мислам дека не мора во скоро сите големи маркети жените да се касиерки.Eпа таму им се работните места, у рудник и на скеле нема да ги видиш.
Веројатно според сите информации на повеќе портали 2026 година. Кога точно не знам. Сме пишувале повеќе пати тука дека и во соседните држави иако порано им е регистрирана фирмата покасно се отворањата на маркетите.кога треба да отворат Лидл кај нас, се знае ли конкретен/отприлика датум?
Lele, lele......Туку по не знам кој пат ќе пишам Lidl во Македонија ќе покаже дека може да имаме голем маркет кој ќе има среден систем на работање, среден систем за купувачи и голем избор производи а пак да е сличен во изглед наредени производи како во КАМ, Стокомак, Кipper.. со се картонската амбалажа како што одат пакувани за во магацин.
Тој систем може да го преземат и Tinex, Vero, Кам..