Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Па ако се водиме навистина по неговите учења, тогаш ќе сме здрави и силни и напредни. Со гнев и угнетување на други никогаш нема да постигниме успех. Ама со почит и разберање се оди напред, не назад. Не е некоја голема филозофија за протегање на мозочни гимнастики. Спонтан и искрен човек бил, не високо образован.
Но да се биде така спонтан и искрен е ретко кај луѓето во глобала. Сите проповедаме едно, а правиме друго. Личниот бенефит ни е секогаш на прво место. Тоа е она што го прави него посебен.

И ајде да сме реални, фактот што повеќе немало робови и борби со гладијатори е само посебе вселенски напредок. Луѓето во рана Византија меѓу себе се викале браќа и сестри. А тоа е астрономска разлика во споредба со државното уредување кое го оставиле зад себе.
Робовите исчезнуваат заради друго, не заради христијанството... во новиот завет и те како се зборува за робови! Сешто калемите на христијанството што сметате дека е полезно, а не е така!

Кога некој зборува за другите дека се секташка сатанистичка збирштина бидејќи не се христијани, или дека источните школи се сатанизам и еготрипови исто така бидјеќи не се христијанство, не е тоа гнев и угнетување насочен кон другоста?

Токму свештенството е умислено дека тие се врвот, мирјаните пак ги копираат
и шират вакви гневни муабети задскриени со „добронамерност“ и „љубов“. А кога ќе вратиш со иста мера муабетот оди „Лелее види го што зборува за Исус или за христијанството“.
Што сакаме можеме да зборуваме исто како што ти и твоите духовни отци од нивното дувло со векови сатанизираат и бесправно омаловажуваат туѓи идеали кои го прават човекот подобар... ако ти е верата тебе силна, фалусот не треба да те боли за другите и за животот и за Земјата и за политиката... небитно, ти си само прашина! Гледај си маката...

Лесно е со прстот постојано кон другиот, посебно кога се има вековна пракса да се угнетува и пали другиот, што правиме сега, 100 години од новото време кога полека други сили настапија на Земјата?
Некако се помалку верување и догми... некој ќе каже хаос... нормално, стариот еон ко на апарати троши ресурси и не бира средства за да се одржи во живот, новиот еон турка со сета сила и менува, време е не монструми, меѓу фаза :)

И прашав претходно, ако толку христијанството со неговите гревови и слично, и смрт и страдање - како се дрзнуваат христијаните да носат живот на Земјата? Со кој ум? За да се броиме поеќе? Смрт не е убаво да се носи на Земјата како што велиш ти, на било кој начин или барајте други верувања и други идеали, бидејќи не е само исламот и христијанството, заедно со јудаизмот на Земјата - не се праведни кон другите, а бараат и трубат за правда!

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Некако се помалку верување и догми... некој ќе каже хаос... нормално, стариот еон ко на апарати троши ресурси и не бира средства за да се одржи во живот, новиот еон турка со сета сила и менува, време е не монструми, меѓу фаза :)
Дај посочи на кој начин „...новиот еон турка со сета сила...„, за да можеме сите да ја видиме таа сила, а не саде вие, кои сте „као„ одбрани.

Она што е очигледно до очебијност, вели дека злото и неговиот татко роварат по Светов и низ човештвото, небитно како ќе го наречеш историското време од тоа роварење...стар еон, нов еон, најнов еон...за демонот, името од еонот е небитно.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
ова едноставно не е точно.
Ти не знаеш нито за свештенството по се изгледа или намерно од пристрасност си туркаш вера...
Оди на Премин портал и читај ги... Мирјаните ко тебе ги имитираат свештениците, за жал.
Автоматски споено мислење:

Одмори и ти, на стари години се бувна во православие и сега со паламудење, ќе ти бришеме гревови? Не може, ќе страдаш и тука и после, карма....

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.184
Ти не знаеш нито за свештенството по се изгледа или намерно од пристрасност си туркаш вера...
Само еден од нас двајца познава и има разговарано со свештеници, и само еден од нас може од тоа искуство да сподели вистинска информација, а тоа сум јас.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Само еден од нас двајца познава и има разговарано со свештеници, и само еден од нас може од тоа искуство да сподели вистинска информација, а тоа сум јас.
Лажеш, оди на Премин портал и читај. Лесно е, да не барам јас па после други муабети да одат или да исчезнеш од муабетов и да ме ставеш на игнор....
Така правите... Свештенството сатанизира сешто... Омраза до немајкаде... Заради вера и Исус. .

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.184
Лажеш, оди на Премин портал и читај. Лесно е, да не барам јас па после други муабети да одат или да исчезнеш од муабетов и да ме ставеш на игнор....
Така правите... Свештенството сатанизира сешто... Омраза до немајкаде... Заради вера и Исус. .
Лажам?
Тоа е твојот конечен аргумент?
Единствениот пристрасен тука си ти. Од злоба.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Лажам?
Тоа е твојот конечен аргумент?
Единствениот пристрасен тука си ти. Од злоба.
Злобата што велиш дека ја имам (повторно лага на еден христијанин кога не му се допаѓа кога некој му ја критикува верата, јер верата негова е светиња, но туѓата вера ја смета за зло и непотребност за другиот) е само огледало на свештениците и мирјаните христијански како гледаат на другите, обично рефлектирање. Доволно знам за религиите, така да немам чувства кон религии и вери... сеедно е, луѓето доаѓаат и одат, друго се менува :)

За евреите јадете слатки сите православни христијани, дека се сметаат за избран народ и дека другите се подолу, а вие го наследивте истиот арогантен став и проповедате „највистинска религија“, другото е лага... Како тоа?

Со кој ум? Како тоа нечиј идеал што не е како твојот ти сметаш дека е лага и зло?
Заради Христос измислуваш оправдувања за себе си, заради верување, заради проклетото “верувај и биди беден по дух“ за да наследиш било што?
Лесно можеме така...

Реков аргументот мој дека свештениците ги сатанизираат сите други учења без да се заморуваат со истите има на ПРемин портал, јавно гласило на МПЦ-ОА... оди читај, види... и секој друг нека го посети тој сајт и нека чита за „љубовта“ и како сите ќе страдаат јер, немаат вера :D

И наназад сум споделувал од тоа гласило муабети на свештеници, но вие ги игнорирате, почекате да одминат информациите и вака пак доаѓате, како на бранови...
Кажете им да ги тргнат тие нешта, не е убаво да зборуваш за љубов, а да шириш лаги за другите бидејќи не ти чини нивното учење јер не е православие!

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.184
Злобата што велиш дека ја имам (повторно лага на еден христијанин кога не му се допаѓа кога некој му ја критикува верата, јер верата негова е светиња, но туѓата вера ја смета за зло и непотребност за другиот) е само огледало на свештениците и мирјаните христијански како гледаат на другите, обично рефлектирање. Доволно знам за религиите, така да немам чувства кон религии и вери... сеедно е, луѓето доаѓаат и одат, друго се менува :)

За евреите јадете слатки сите православни христијани, дека се сметаат за избран народ и дека другите се подолу, а вие го наследивте истиот арогантен став и проповедате „највистинска религија“, другото е лага... Како тоа?

Со кој ум? Како тоа нечиј идеал што не е како твојот ти сметаш дека е лага и зло?
Заради Христос измислуваш оправдувања за себе си, заради верување, заради проклетото “верувај и биди беден по дух“ за да наследиш било што?
Лесно можеме така...

Реков аргументот мој дека свештениците ги сатанизираат сите други учења без да се заморуваат со истите има на ПРемин портал, јавно гласило на МПЦ-ОА... оди читај, види... и секој друг нека го посети тој сајт и нека чита за „љубовта“ и како сите ќе страдаат јер, немаат вера :D

И наназад сум споделувал од тоа гласило муабети на свештеници, но вие ги игнорирате, почекате да одминат информациите и вака пак доаѓате, како на бранови...
Кажете им да ги тргнат тие нешта, не е убаво да зборуваш за љубов, а да шириш лаги за другите бидејќи не ти чини нивното учење јер не е православие!
Дрн дрн немам време за глупостиве.
Не можеш нормален разговор да држиш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Дрн дрн немам време за глупостиве.
Не можеш нормален разговор да држиш.
Секогаш е дрн дрн и другиот не го бидува бидејќи не се сложувате со тоа што ви се збори (не ни сакаш да провериш што ти зборувам), реков ќе заминете и пак ќе дојдете бидјеќи „ви се навреди религијата“. Видено и ништо полезно...

Не може да сатанизирате учења како православни христијани и да ги мразите другите, а да зборувате дека имате љубов....
Заборавете на тоа... штом си во постојан контакт со свештеници, пренеси им инфо, нека пробаат реално да знаат да живеат со различни без да им го навредуваат највисокито идеал (и да не се мешаат во политика)! :)

93 93/93

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Одмори и ти, на стари години се бувна во православие и сега со паламудење, ќе ти бришеме гревови? Не може, ќе страдаш и тука и после, карма....
Стари се баба ти и дедо ти...јас можеби сум постар од тебе, ама не и престар.

Туку, не ми одговори на прашањето...„јас„ не е тема на муабет.

Последно уредено:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Стари се баба ти и дедо ти...јас можеби сум постар од тебе, ама не и престар.

Туку, не мо одговори на прашањето...„јас„ не е тема на муабет.
Нормално, зарем морам да ти одговорам на прашањето? Не. И мене не ми одговарате на прашања па никому ништо...

Не реков дека си престар, реков дека на стари години влета во христијанство заради твои причини... небитни за нас, другите!
Што не ти дава за право да сатанизираш и да зборуваш злобно за другите дека се сатанизам... а тоа го правеше и како MIKI1 и сега како ПРОРОКОТ...
Не можеш против себе...
Нели? :)

Така да, намали со тоа и ќе биде се во ред... имате свештеници кои ве учат тоа, но вие ука не фаќате, таквите ви се на маргините во црквата, по се изгледа...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.119
Поени од реакции
30.184
Заборавете на тоа... штом си во постојан контакт со свештеници, пренеси им инфо, нека пробаат реално да знаат да живеат со различни без да им го навредуваат највисокито идеал (и да не се мешаат во политика)! :)
Пренеси им ти, што сум ти ја?
Или ти е страв од лошите чичковци во црно.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Нормално, зарем морам да ти одговорам на прашањето? Не. И мене не ми одговарате на прашања па никому ништо...

Не реков дека си престар, реков дека на стари години влета во христијанство заради твои причини... небитни за нас, другите!
Што не ти дава за право да сатанизираш и да зборуваш злобно за другите дека се сатанизам... а тоа го правеше и како MIKI1 и сега како ПРОРОКОТ...
Не можеш против себе...
Нели? :)

Така да, намали со тоа и ќе биде се во ред... имате свештеници кои ве учат тоа, но вие ука не фаќате, таквите ви се на маргините во црквата, по се изгледа...
По катаљонитти пат клеветиш дека рисјаните мразат све живо по Земјава, само затоа што другите (народи и поединци) не ја прифаќале верата Христова.

Ајде, жив ти Телема, посочи еден верски/црковен запис или една изјава од црковен ерарх, кој своите верници ги учи на омраза кон неистомислениците.

Обиди се, јас ќе причекам да ми најдеш таков „доказ„. Новиот еон е пред тебе, имаш време „на претек„, така да не брзај, за да не згрешиш...:icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.134
Поени од реакции
12.115
Пренеси им ти, што сум ти ја?
Или ти е страв од лошите чичковци во црно.
Ти си ми потпарол христијанки, постојано си тука кога јас зборувам и го спасуваш христијанството од злото и сатанизмот, нели? :)

Не ме слушаат... било против нивното убедување дека се најдобри и најправилно веруваат. :LOL:
Можеби тебе како христијанка ќе имаат повеќе слух, може да се проба...

А има некои што баш како мене зборуваат, дека религиите не мора да се обединат, но луѓето можат - само да не го сметаат другиот за зло и сатанист!
Такви треба да си ги чувате бидејќи го разбираат човештвото... иако се на маргините во црквите!
Автоматски споено мислење:

По катаљонитти пат клеветиш дека рисјаните мразат све живо по Земјава, само затоа што другите (народи и поединци) не ја прифаќале верата Христова.

Ајде, жив ти Телема, посочи еден верски/црковен запис или една изјава од црковен ерарх, кој своите верници ги учи на омраза кон неистомислениците.

Обиди се, јас ќе причекам да ми најдеш таков „доказ„. Новиот еон е пред тебе, имаш време „на претек„, така да не брзај, за да не згрешиш...:icon_lol:
Премин портал.
Немаш ти време многу, доаѓа Христос! Не заборавај!
Наместо да си скромен и кроток, тука дотрчуваш и ти гори срцето, пламти со омраза ...

Полека ниту ќе го оправиме христијанството ниту ќе се промени истото кон другите... исламот е лага, нема пророци после Исус, истокот е сатанизам и јогата е збирштина од пракси кои сатанистите ги практикуваат... така глаголате? Така јет... од друга страна пак исламот вели Иса е само пророк па ете ти од друга страна кон вас напад и негирање... и како тоа вие ќе се обедините бре пилиња како човештво?
А знаете дека не може сите да се христијани ниту било која една стара религија која го прекопува човештвото и го дели?

Нема да најдеш чисто и јасно напишано, имаат пракса Црните Браќа како со јазикот ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom