Кајгана психолог

Член од
12 октомври 2023
Мислења
1
Поени од реакции
2
Decki, hi Tri i pol godini me setaa ko bolno pile po psiholozi...Gestalti, psihodrami, bla, bla...Se nekoi seznajkovci (u stvari, seznajkovki, zenski bea povekjeto) so mi filozofiraa i izgledaa ko metla da goltnale A mene se poloso i poloso mi bese, anksioznost, depre, gnev.. I onaka, sosema slucajno pravam muabet so tipka od maalo, mi veli na psiholog odela u Gjorce, zenata bila out of this world. Devojkata ima seriozni sranja doziveano u detstvo, mnogu kosturi u sifonjerot ima, ne daj boze. Da ne ja tupam, muabetot mi e deka cisto od ljubopitnost resiv da odam kaj zenava i...op! Finally! Mesec i pol odam na seansi, ednas nedelno, da imav pari sekoj den bi odela Ne e ni skapa, ne se drzi do minuta, ne dzirka na saatot, moite seansi site dosega bea otprilika po 1h:15 do 1h:30. Pocnav da ja namaluvam i Eliceata, ke ja mavnam od glava, jeeeeeee Dodusa, me primi preku vrski, inaku ne znam kolku se ceka kaj nea, ama prirodna e, otkacena, pristapot i e fraerski, a sepak ostava vpecatok deka navistina i e gajle. So znam, terajte si so svoite, jas mojata ne ja menuvam za nikogo! I eden sovet, ako ne osetite barem malce raat vo teloto posle nekolku seansi kaj psiholog - ne frlajte pari! Kamo da go znaev ova i porano....

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.964
Поени од реакции
9.646
Психологија од поинаква гледна точка... Решив дека ова поучно видео ќе припаѓа на оваа тема.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.964
Поени од реакции
9.646
Ова го сонував неколку пати менза , околу мене сите роднини доаѓа братучет ми и ми вика бог да го прости , а јас сум цел во бунило кој е умрен неможам да раберам и се будам. Последно сонував како кумата која почина пред 1 дена како фамилијарно ни дошле на гости и јас дури ја прашав ти нели умре? Таа само се насмеа.
Screenshot_2023-11-07-12-56-21-79_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
660
Decki, hi Tri i pol godini me setaa ko bolno pile po psiholozi...Gestalti, psihodrami, bla, bla...Se nekoi seznajkovci (u stvari, seznajkovki, zenski bea povekjeto) so mi filozofiraa i izgledaa ko metla da goltnale A mene se poloso i poloso mi bese, anksioznost, depre, gnev.. I onaka, sosema slucajno pravam muabet so tipka od maalo, mi veli na psiholog odela u Gjorce, zenata bila out of this world. Devojkata ima seriozni sranja doziveano u detstvo, mnogu kosturi u sifonjerot ima, ne daj boze. Da ne ja tupam, muabetot mi e deka cisto od ljubopitnost resiv da odam kaj zenava i...op! Finally! Mesec i pol odam na seansi, ednas nedelno, da imav pari sekoj den bi odela Ne e ni skapa, ne se drzi do minuta, ne dzirka na saatot, moite seansi site dosega bea otprilika po 1h:15 do 1h:30. Pocnav da ja namaluvam i Eliceata, ke ja mavnam od glava, jeeeeeee Dodusa, me primi preku vrski, inaku ne znam kolku se ceka kaj nea, ama prirodna e, otkacena, pristapot i e fraerski, a sepak ostava vpecatok deka navistina i e gajle. So znam, terajte si so svoite, jas mojata ne ja menuvam za nikogo! I eden sovet, ako ne osetite barem malce raat vo teloto posle nekolku seansi kaj psiholog - ne frlajte pari! Kamo da go znaev ova i porano....
Kako SE vika psihologot?

Член од
21 мај 2009
Мислења
197
Поени од реакции
192
Здраво колеги кајганаши. Имам големи проблеми со анкиозност и депресија, проследени со ниска, скоро не постоечка самодоверба, и овертхинкинг. Заглавен сум во живот што не го сакам, а и не знам што сакам веќе, скроз сум изгубен. Не би сакал да плачам на форум, па затоа барам препорака за добар психолог - Струга или Охрид, или онлајн со прифатливи цени. Ве молам споделете ако некој има искуство со некого, или препорака

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.303
Здраво колеги кајганаши. Имам големи проблеми со анкиозност и депресија, проследени со ниска, скоро не постоечка самодоверба, и овертхинкинг. Заглавен сум во живот што не го сакам, а и не знам што сакам веќе, скроз сум изгубен. Не би сакал да плачам на форум, па затоа барам препорака за добар психолог - Струга или Охрид, или онлајн со прифатливи цени. Ве молам споделете ако некој има искуство со некого, или препорака
Ја ги имам истите симптоми и не ми паѓа на памет да идам кај некој кој ќе ме цеди со пари и ќе ме трпа со апои..Ти си другар здрав као дрен од моја гледна точка и остани таков..
п.с. Луѓето кои имаат реален проблем во главата ретко ги има на оваа тема зашто мислат дека се е во ред со нив и ништо не им фали..луѓе на кои им ,,летнала чавката" а суетата и егото не им дозволуваат да го согледаат тоа и се дрзнуваат да даваат совети на другите..Ја не ти давам совет,само гласно размислувам а ти си тој кој ќе одлучи што понатаму..

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
4.964
Поени од реакции
9.646
За почеток почни да вежбаш нешто. Дали ќе биде билдинг или ќе излезеш во природа да се истрчаш сеедно. Со вежбањето ќе ја исфрлиш цела негативна енергија од тебе и понатаму нема да имаш депресивни мисли. Со постојано вежбање освен што физички ќе изгледаш подобар и поздрав ќе имаш и поголема самодоверба а и со време ќе заборавиш на твојата депресија. Пробај па пиши овде како ти оди...

Член од
29 март 2019
Мислења
31
Поени од реакции
27
Online psiholog e losa idea.

Член од
21 мај 2009
Мислења
197
Поени од реакции
192
За почеток почни да вежбаш нешто. Дали ќе биде билдинг или ќе излезеш во природа да се истрчаш сеедно. Со вежбањето ќе ја исфрлиш цела негативна енергија од тебе и понатаму нема да имаш депресивни мисли. Со постојано вежбање освен што физички ќе изгледаш подобар и поздрав ќе имаш и поголема самодоверба а и со време ќе заборавиш на твојата депресија. Пробај па пиши овде како ти оди...
Почнав со вежбање, веќе месец дена вежбам дома, по цел ден работам, а веќе почнав и во теретана. За надвор немам желба, ниту време, а ниту со кого, сите околу мене се со дечиња, па немаат многу време, а тие што се сами и можат имаат фатено по белиот свет. Секако, се надевам на подобро, а и психологот мислам дека е потребен за помош, за да ме насочи кон некои ствари

Online psiholog e losa idea.
Зошто? Искуства? Разговараш на камера, е сега е лошо што не може да ти чита говор на тело, па некако зависи од тебе. Во мал град, кај и да излезиш ќе налеташ на психологот, па малце е глупо и е потешко да се отвориш

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.560
Почнав со вежбање, веќе месец дена вежбам дома, по цел ден работам, а веќе почнав и во теретана. За надвор немам желба, ниту време, а ниту со кого, сите околу мене се со дечиња, па немаат многу време, а тие што се сами и можат имаат фатено по белиот свет. Секако, се надевам на подобро, а и психологот мислам дека е потребен за помош, за да ме насочи кон некои ствари

Зошто? Искуства? Разговараш на камера, е сега е лошо што не може да ти чита говор на тело, па некако зависи од тебе. Во мал град, кај и да излезиш ќе налеташ на психологот, па малце е глупо и е потешко да се отвориш
Види сите сме соочени со тоа или сме биле. Не барај изговор немал време или немаш со кого?! Знаеш што и јас си мислев исто абе немам со кого за да сега ти кажам па немам потреба од некого. Сам си правиш време за себе еве одам на игралиште сам и играм баскет се случува и со случајни деца некогаш да изграм некоја партија и се чуствуваш супер. Абе наместо да запаѓаш во депресии и затвараш во себе слушај весела музика, гледај јаки комедии и да не е плачење по форум да ме читаш мене знаеш колку сум плачел по форумов ехе. Не ти треба психолог слободно пиши ми тука сум за совет.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Како на 4 годишно дете да му кажеш дека мајка му е почината? Очекува да се врати дома и беа многу приврзани еден за друг.
Нема да му кажеш. Ќе измислуваш. И ќе треба со друг да се приврзе многу.

Kajgana Shop

На врв Bottom