Трета Израелско - Либанска војна.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.898

Автоматски споено мислење:

Се збори и дека сликиве што се достапни од сателит се фабрикувани со оглед на тоа колку ракети паднаа.

Глетката...

Добро, читаш воопшто што пишувам?

Какви дронови какви новини?

Еве веќе цела година го повторуваш истото.
Очигледно твоите тврдења дека Израел врши етничко чистење се погрешни, имајќи предвид дека Газа е останата на Палестинците. Со судирот при својот крај, очигледно е дека цела година верглаш глупости.

Очигледно продолжуваат со операции скоро 3та година.

Се снајдуваат веќе 80тина години.

Добро е да признаеш дека тука ти завршува "експертизата", дури и на ваков начин.

Ако ги празнат базите и штабовите пред напади, тогаш комплетно се бескорисни балистичките ракети на Иран, така?

Да, ама Русија не е на никој начин виновна за тоа што го направил Хамас.
Веројатно организаторите и поддржувачите на нападот од Хамас (Турција и Катар) не се надевале на таков успех на Хамас, заради големиот ризик.

Ја нема. Процесот е сложен, ќе им требаат тестови, особено ако сакаат да ја направат оружје.

Цитирај ме каде сум го рекол тоа, слободно.

Израел има бомбички, не им треба штанцање.
Патем, секој обид за напад на нуклеарна постројка, напад со dirty бомби и сл. се смета за напад со цел масовно уништување, што ќе предизвика диспропорционален одговор од Израел (употреба на нуклеарки).
- ок после година дена убивање десетици и десетици илјади цивили, и изјави од бројни израелски официјални претставници дека сите Палестинци треба да се отселат по трети држави, сето тоа за тебе не е етничко чистење... можеби сакаше да кажеш дека од аспект дека во Газа сеуште има Палестинци ова сеуште не е (доволно) успешно етничко чистење
- остај пред 80 години да ги видам сега САД/Израел да влезат во Иран со авијација, само они не се глупи (како тебе) па нема ни да пробаат
- ги повторуваш истите глупости без да се адаптираш на реалноста што ја гледаш, а гледаш дека израелското ПВО е порозно како швајцарско сирење ама ти сеуште верглаш дека Иран не можел да направи штета... не гледам што понатаму да се замарам, скраја да е да има ескалација ама ако има тогаш ќе те пингам како завчера со вториов бараж (за кој верглаше дека не е можен, па сега верглаш дека немало штета, итн)

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.653
Поени од реакции
42.205
иначе фалц биле сателитските снимки, пуштени изгледа како патка колку мала била штетата. Таа едната база со оглед на експлозиите делува ко да е збришана од мапа кога ќе видиш како паѓаат ракетите.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
иначе фалц биле сателитските снимки, пуштени изгледа како патка колку мала била штетата. Таа едната база со оглед на експлозиите делува ко да е збришана од мапа кога ќе видиш како паѓаат ракетите.
има вистински сателитски снимки, не ги постирам бидејќи пак тука се лажи во спротивен правец. има штети во базата, многу повеќе него што Израел кажува, а многу помалку него антиизралеците што кажуваат. Има едни црни флеки акде стоеле авионите(можеби се од гуми, можеби од некои течности...НО не се од уништени авиони)

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.653
Поени од реакции
42.205
има вистински сателитски снимки, не ги постирам бидејќи пак тука се лажи во спротивен правец. има штети во базата, многу повеќе него што Израел кажува, а многу помалку него антиизралеците што кажуваат. Има едни црни флеки акде стоеле авионите(можеби се од гуми, можеби од некои течности...НО не се од уништени авиони)
Па за нив зборам. Ги видов али не сум убеден во нив.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.971
In short, the conquest of the Sinai a few decades ago or whatever they want to do in Lebanon is a purely military campaign, with the aim of securing the core of Israel while ethnically cleansing it, whether they get to Beirut or not is completely irrelevant as long as they give a window of space to the settlers in the North of Israel's current territory.
The battle of ethnicity or conquest remains in Jerusalem and the West Bank for at least a couple more decades, it is fought in a dull, house to house manner.
A house is bought or the Arab who lived in it is kicked out, a Jew goes in, the Arab family maybe goes to live in Turkey, maybe in the next town or maybe in London, the aim is to cleanse the area little by little of non-Jews.

With Gaza I think the situation is mixed, but I am more inclined to think that they will start to ethnically annex it after this war, hence the massive use of bombs to displace/kill the population, facilitating further colonisation. Israel's strategy is very long-term. Battles and wars are simply operations within this larger plan. Given that Israel did not exist a century ago, where they are now, their current fertility, their growing numbers, their effective control of the land.

It is a very successful strategy.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.269
Поени од реакции
15.382
Па за нив зборам. Ги видов али не сум убеден во нив.
како што кажав...сликите се ОК, но и проруските канали убедуваат дека траги од масло или влечење на гуми се остатоци од рокнат авион

едит: сега ги прегледав сликите, и сватив дека темните флеки се фактички од чад кој го испушта моторот при старт, и тие флеки се наоѓаат точно на асфалтот каде е задниот дел од моторот.....значи при стартување на моторите чадот прави флеки на асфалтот...

тоа во зеленото е удар, за друго сумљам
d4836791-b094-42e6-8df6-97c60268c23a.jpg

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.165
Поени од реакции
22.745
Ја нема. Процесот е сложен, ќе им требаат тестови, особено ако сакаат да ја направат оружје.
Евреите колку што знам тестираа нуклеарни тестови и соработуваа со Французите на почеток а подоцна со Јужноафринакците, не би ме изненадило вака некако Иранците да соработуваат со Северна Кореја.

Моето мислење се базира на тоа дека вака отворено да го маваат Израел па и да бомбардираат американски бази и да заробуваат американски морнари и бродови - мора да имаат некаков таен адут на кој ќе се потпорат. Затворање на тој теснецот сигурно е еден таков ас но за разлика на САД, на Израел не би му било гајле светот да трпи а за возрат да ја снема модерната Персија.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Еве за тие 3% што не биле ништо посебно, еееЕЕЕеее шо се 30 и нешто илјади да убиеш.
Зошто би ти рекол да ме цитираш пак за тоа што ме цитираше?
Цитирај ме за тврдењето за короната.

А за тие 3% прашај го Ванчо. Тој прави пресметки колку имало загинати и иселени за етничко чистење и геноциди. Не му оди математиката (а ни ништо друго очигледно), па сега ретерира со други глупости.

Има бонби оти таа централа ги штанца и иако е стара и според сите стандарди требало да ја затворат пред многу децении ја држат во функција за да штанцаат колку можат, подобро малку од ич.
Имаат доволно за сите во регионот, не им треба штанцање.

- ок после година дена убивање десетици и десетици илјади цивили, и изјави од бројни израелски официјални претставници дека сите Палестинци треба да се отселат по трети држави, сето тоа за тебе не е етничко чистење... можеби сакаше да кажеш дека од аспект дека во Газа сеуште има Палестинци ова сеуште не е (доволно) успешно етничко чистење
Кој сака може да каже што сака.
Реалната ситуација е дека ниту еден Палестинец не замина од Газа, населението е сеуште таму, судирот е при крај. Значи цела година верглаш геноцид, етничко чистење, за на крај да не испадни ништо од тоа.

остај пред 80 години да ги видам сега САД/Израел да влезат во Иран со авијација, само они не се глупи (како тебе) па нема ни да пробаат
Loading...
- ги повторуваш истите глупости без да се адаптираш на реалноста што ја гледаш, а гледаш дека израелското ПВО е порозно како швајцарско сирење ама ти сеуште верглаш дека Иран не можел да направи штета... не гледам што понатаму да се замарам, скраја да е да има ескалација ама ако има тогаш ќе те пингам како завчера со вториов бараж (за кој верглаше дека не е можен, па сега верглаш дека немало штета, итн)
Втор пат Иран пробува да направи нешто, втор пат штетата се 3-4 бараки.
Ај да видиме трета среќа. Ќе имаат шанса набрзо, откако сега Израелциве ќе им вратат.
Може слободно да ме цитираш каде сум велел дека нападот не е можен.

Патем, ПВО-то си ја врши работата. Прашај ги Хезболах.

Евреите колку што знам тестираа нуклеарни тестови и соработуваа со Французите на почеток а подоцна со Јужноафринакците, не би ме изненадило вака некако Иранците да соработуваат со Северна Кореја.

Моето мислење се базира на тоа дека вака отворено да го маваат Израел па и да бомбардираат американски бази и да заробуваат американски морнари и бродови - мора да имаат некаков таен адут на кој ќе се потпорат. Затворање на тој теснецот сигурно е еден таков ас но за разлика на САД, на Израел не би му било гајле светот да трпи а за возрат да ја снема модерната Персија.
Знак прашалник е дали С. Кореја има нуклеарна бомба што може да ја стави на врвот на ракета.
Имаа околу 6 тестови во текот на 15тина години, дури на последниот достигнаа некоја ефективност што може да се мери да речиме со Хирошима (што е малку споредено со денешните нуклеарни бомби), но никој не знае колкава е нуклеарната направа.

А дека соработуваат со Иран на тоа поле, малку потешко.
Како прво самата Кина би сторила се што е во нејзина можност да спречи било која трета земја да добие нуклеарно оружје, а што да речиме за САД или во случајов Израел, кои мислам дека активно би работеле на спречување на такво нешто.
Самиот Израел во неколку наврати изврши напади врз нуклеарната програма на Иран (сајбер напади и елиминација на клучни луѓе), па така да се сомневам дека С. Кореја би им била од корист.

Оттука, Иранците се сами, па и за да бидат сигурни мора да тестираат.

Друга работа е што, Израелците со сигурност би го нападнале Иран доколку се блиску до добивање на нуклеарна бомба.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.701
Поени од реакции
33.898
Кој сака може да каже што сака.
Реалната ситуација е дека ниту еден Палестинец не замина од Газа, населението е сеуште таму, судирот е при крај. Значи цела година верглаш геноцид, етничко чистење, за на крај да не испадни ништо од тоа.
Исто така немаат многу Евреи физички заминато од Ayшвиц, значи немало геноцид и холакауст? :unsure:

Друго, Иран ако е нападнат, посебно со нуклеарно оружје - кој вели дека не може да тестира нуклеарка... Во Израел? Мислам што веќе правиш ретардирани ментални вежби па барем биди доследен.

И трето, дај кажи повеќе за израелското ПВО како соборуваше ирански проектили. Ете ветувам дека нема пак да поставувам видеа со дождот од проектили во Израел. :)

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.021
Исто така немаат многу Евреи физички заминато од Ayшвиц, значи немало геноцид и холакауст? :unsure:
Не таленту, каде што имало Евреи пред ВСВ, одкога поминале нацистите потоа немало.
Вклучително и Македонија.

Сега, празна е Газа од Палестинци или не?

Друго, Иран ако е нападнат, посебно со нуклеарно оружје - кој вели дека не може да тестира нуклеарка... Во Израел? Мислам што веќе правиш ретардирани ментални вежби па барем биди доследен.
Може, не велам не.
Само којзнае кој филм беше тоа.

Можеби истиот филм за нуклеарката од Хутите можеби:
Ако Хутите се гаѓани со нуклеарка, кој вели дека потоа Хутите не може да нашле некои од снеманите украински нуклеарки и дека не би ги употребиле врз американска воена база или нешто такво?
Велиш ретардирано а? Се согласувам.
И трето, дај кажи повеќе за израелското ПВО како соборуваше ирански проектили. Ете ветувам дека нема пак да поставувам видеа со дождот од проектили во Израел. :)
Абе гледаме и дождови од ракети и од Хамас и од Хезболах, ама слабо некако ефективност.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.781
Поени од реакции
11.631

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Се надевам дека ќе гледаме sequel од ова: :pos:

Милион пати го имам гледано и пак ми е смешно, ко епизода од South Park е. :pos:
@Vanlok Еве ти ги Груби и компанија. овие сурати попут тие кога ги апсеа убијците од диво насеље кои BTW користеа егзекуција во стил на Хамас ги поддржуваат муџите од палестина и бонус некои наши куртони кои фрлаа бои во куртонската револуција.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.607
Ноќеска за малку ќе беше пратен на небесата и новиот лидер на Хезболах, но го преживеал нападот.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.831
Поени од реакции
36.864

Ако Иран имаше нуклеарно оружје, Американците ќе знаеја уште пред да му кажат на Ајатолахот. Поставеноста на другите држави во регионот ќе беше многу различна.

Kajgana Shop

На врв Bottom