Фан клуб: РК Пелистер

Член од
17 април 2024
Мислења
549
Поени од реакции
1.273
и двата последни изгубни дерби дуели со најлутиот ривал, кој е со помал буџет но и со тренер аматер и играчи берени од аматерски клубој низ европа не е трагично, тогаш шо теба да дојди за да биди трагично ?
Како сте го напишале ова, некој неупатен ќе помисли од Тинекс Пролет сте изгубиле ;)

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
895
Поени од реакции
1.172
Другари послем утакмицата со Вардар ништо не кажавте. @Cehte @sefedin_bajramov
Кажа @sefedin_bajramov и пак љуфна, дека ќе имало промени.

Исто како и двете засилувања (очигледно невидливи), а промените ќе почекаме уште некој кикс.

Ѓаволот ја однел шегата одамна, или нема кој тренер да биди кој да се нафати или како шо кажав, Бранче му е во с'ржта влезен и тој изгледа ќе ги смени нив, оти сега цел гнев оди кон управата, не е појќе врз тренерот, тој осет одамна нема, ни срам ни перде, јасно ми е то одамна.

Денес ај работен ден ама празната сала си кажа се...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.114
Поени од реакции
8.010
jas iskreno mislam deka sefedin e nekoj od upravata haha, ima logika deka sigurno sakat neshto da naprat spored mene ama mislam tocno e ona sho go pisa pogore nekoj nema sega mnogu ni sho da se napraj, koj ke dojdi poaren niti imat nachin nekoj da donesat, koj ke mu posredva nemat nisto ni luge pak nekoj ebivetar mozat da donesat, brance tolku e nema sho da se ochekuva od nego se gleda deka ne vlijaj ich na igracite od kur ne go mavat nikakva koncepcija celo leto ne napraj, od utakmica vo utakmica poraspasdnati se

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244

Исто како и двете засилувања (очигледно невидливи), а промените ќе почекаме уште некој кикс.

Ѓаволот ја однел шегата одамна, или нема кој тренер да биди кој да се нафати или како шо кажав, Бранче му е во с'ржта влезен и тој изгледа ќе ги смени нив, оти сега цел гнев оди кон управата, не е појќе врз тренерот, тој осет одамна нема, ни срам ни перде, јасно ми е то одамна.

Lelee vistina 2 pati me fati vo laga, kefoj si priznaj zimi najmiloo opasen si izgoren si da se cepkas so mene, nema so da se pisi posle vakov poraz to e treba odgovornost, jas imav najava deka ke ima promena ama po izjavata na brance nisto cudno i da nema, i nisto nema da se sredi samo ke se prodlaboci krizata i brance ako ne sega po 1 mesec ke go izbrkat valjda

Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.179
Поени од реакции
2.253

Realno na vakvi da gi narecam neatraktivni utakmici gore dolu sekogas ima tolku publika skoro pa istite lugje plus minus i Purino mozi da bidi smenet samo ako go kidnapiram da nemozat da go najdat drugo care ne gledam (n)

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.319
Поени од реакции
5.264
Тие тренеро не го менват, шо да очекуваме пак за спортскиот прекршок кој го направија тројцата играчи, неделата во утринските часови, таков ни е градот за кратко се се знај и брзо се шират муабетите, а капак на се да биди се случвало после утакмицата и изгубеното дерби со Вардар, овде дефинитивно е " Кучињата лаат, караванот си врви".
Tотален башибозук, вакво безредие не сум памтел, нормален клуб ги отстранува трајно од тимот и продолжува без нив, парично ако ги казниш, мува не ги лази пак....
Дефинитивно си играат со нервите на навивачите/публиката, не ме чуди од следните утакмици и свирежи да јадат, овде градот не пие нафта, а реално и заслужуваат, никој не е поголем од клубот, се е минливо...
А од меч во меч дури не се средат работите ќе биди празна салата, Фуше Берлин ти иди пред пола месец да не можиш да ја продајш цела сала, нешто не штима значи, а да не зборам и лани на колку утакмици беше празно ќе ги земам Сегед, Киелце и Алборг, на овие утакмици да не наполниш 3500 е дебакл и за нас како град, то ракометен град заборајте го, срамота е да се изусти...
Ќе ми текни порано за неколку саати немаше карти, во истиот ден се беше распродадено и тоа за екипи како Адемар Леон, Дуделанж, Онорхеи, Мешков Брест....се гризеше за карти....
Сега сите светски ракометари во градот ни идат, класа играчи, легенди, најдобри стрелци и пак празно, ова е поразително за нас како град, значи нешто смрди...

D

DupiMandalo

Гостин
Свесно ја пуштат низ вода сезоната за да спремат сценарио за повлеквање од клубот.
Му одговара нив ова жестока реакција од навивачите и публиката. Очекувајте после поразот од Алкалоид да излезат со статус дека ја спуштат завесата.
Ниеден играч шо му завршва догворот во 2025 нема добиено понуда за продолжвање а скоро сите мкд играчи имат важечки договор до лето 2025.
Ќе го вратат во прва лига вториот тим и наредна сезона ќе се повлекват полека од клубот.

И не е точно дека нема тренери слободни шо би се нафатиле да дојдат тука. Од сигурен извор знам дека уште во неделата после поразот во Скопје му биле на Зоран понудени неколку имиња од менаџери. Еден од понудените е ите како квалитетно решение за нас во овсј случај, ама одговорот бил дека не се во план засега да менват тренер.

Сезоната не е изгубена, со победа во Автокоманда пак ќе сме први. После ни идат дома и едните и другите и тука нема збор дека ќе ги добиеме и ќе се издвоиме на табелата ама со овај тренер со овај пристап од управата, ќе изгубиме не само во Автоломанда, и Охрид ќе биди нагазна мина за нас.
За ЛШ нејќам да коментирам, то е рак-рана за сите нас. Не ни очекувам дека ќе бидиме блиску до бодови со овај тим.

Одговорот од публиката ќе го видат на нареден меч во ЛШ. Ако успеат да продат 1500карти, ќе биди премија за нив.

Член од
9 април 2024
Мислења
34
Поени од реакции
97
Другари послем утакмицата со Вардар ништо не кажавте. @Cehte @sefedin_bajramov
So da kazam be prijatel onemiv. Katastrofa, mizerija teska.
Ama iskreno na forumot cim ima luge so vervat deka upravata praj akaunti na forumot si razbrav deka ova ne e mesto za mene i ne vlegvam poke. Demek nekoj ako reci deka poslednite dve sezoni bea uspeh, mora da e bojan ili brance

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.353
Поени од реакции
2.345
Ama iskreno na forumot cim ima luge so vervat deka upravata praj akaunti na forumot si razbrav deka ova ne e mesto za mene i ne vlegvam poke. Demek nekoj ako reci deka poslednite dve sezoni bea uspeh, mora da e bojan ili brance
абе нека читаат шо им мислиме......имат уште многу до плеј офот,нека бидит возбудливо,неизвесно и без омраза

D

DupiMandalo

Гостин
@kano
Тука си бил и ти бе, не е сам Симчо да се ќези ко ретардиран. Скриен беше во дупка до некни те немаше, сеа демек се осоколи после победата па уште се смејш... :facepalm:
Абе и да не сме ние шампиони ова сезона, вие нема да бидите во догледно време.
Гледај таму кај Мицко испуши квалитетно, можи ќе сврти уште некоја банка во клубот, оти маф е планот ќе мети под Киро и со вас од наредна сезона ко ќе ги објават странците.

Член од
25 август 2019
Мислења
317
Поени од реакции
447
Site nas ni se krivi osven nie samite!!!
Sekoj den prazna salata demek sega ke mu kazime na nekoi luge ne mu odime i ke si odat tie odma gi fati strav...
Pa ke cekame da si odat pa posle site strucnjacite so komentirat ke se nacrtat prv red vsala i ke bidat verni fanoj! ;)

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.279
Поени од реакции
8.127
Taka e vernite fanoj se krivi za se vo klubot deka se narkomani ,pijanici garant deka pisat na fb I forumot izgubivme od alkaloid I nekni od 1961 site se krivi samo tie so treba ne !
Tuku gledam Ohrid pepel praj protiv site duplo pobedva da ne ,ne resi uste sega vo Bitola pa da se cudime posle so ne snaslo I togas garant gledacite ke bidat krivi deka ne e polna salata a da ne prajme muabet kako purinot so budzet imaat tie a so nie za razlikata vo trenerite ic da ne prajme muabet Abe so ima da pisime neka dokazat deka gresime neka pobedat se do kraj javno sekade ke se izvinime nie so ne cinime samo da ne ja poserat uste sega so Ohrid pa posle da ni bidi na site kasno tolku da ne se slusal glasot na narodot ne znam so da recam deka site zabegaa a od Avion se gleda deka smrdi rabotata ete izlegoa so sopstenie I NG so treba uste be od koj da zagubime za da se baraat plus igraci I trener ludaci !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.319
Поени од реакции
5.264
hqdefault.jpg

Една недела точно од поразот, промени мало сутра, казни за циркузот со играчите-се заборај, сега се спремат за Спортинг, па после то ќе бидат застарени првите две дела...

Kajgana Shop

На врв Bottom