Операција на простата

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 53418
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е впрочем простатитисот хроничен/CPPS (синдром на хронична пелвична болка) , кој има таква несреќа да го закачи ќе си го носи цел живот. Е сега, спомнав дека испив 7 чаши вода, и тоа ладна вода многу, а не ми дојде нагон за мочање за да направиме урофлоу, тоа е јачина на млаз. Го прашувам за цистоскопија, вели сега за сега нема потреба. Вели, дојди утре за урофлоу.
не ми јасно зш докторов не сакат да прајт ЦИСТОСКОПИЈА и 100 посто да е сигурен до каде е работата....сакат FAKELAKI φακελάκι,не ја знајт професијата.....

не ми јасно зш докторов не сакат да прајт ЦИСТОСКОПИЈА и 100 посто да е сигурен до каде е работата....сакат FAKELAKI φακελάκι,не ја знајт професијата.....
Ne znam, verojatno e siguren vo negovata dijagnoza. Pretpostavuvam prethodno se somneval na eventualna stenoza na uretra, ili slicno. Vo sekoj slucaj, mnogu cudna simptomatologija, bukvalno site simptomi ukazuvaa na vospalena prostata, ili tn CPPS, i sega na kraj mi se slucuvaat renalni koliki i isfrlanje na kamen, zasto nema sto drugo da isfrlam preku uretra. Posle toa, simptomite skroz isceznuvaat.

Ми останува прашање дали сите тие симптоми можеа да бидат од камен /песок во бубрег /уринарни патишта и да траат со месеци.
Da, ,,teoretski,, i prakticno e //retko no// vozmozno.
Sekoe dobro.

Не можев да ставам ракавици и да го бркам во мочките, за да видам дали е камен, си реков нек си ебе матер.
Screenshot 09-29-2024 18.32.20.png Screenshot 09-29-2024 18.32.58.png

...брее, немал ракавици да збрцне во мочка и тоа сопствена, немаш појма колку беше важно да го знаеш составот на камчето дали е фосфатен, оксалатен или уратен (фосфатен отпаѓа зошто е белузлав), а најчести се оксалатите и при состојба на хиперкалцемија посебно што се форсира со суплементи калциумот (во комбинација со Вит Д ) и дополнително внес на истите со исхрана, ајде присети се дали си внесувал такви суплементи последните две, три години да речеме за време на пандемија?

...а толку време трпиш болки и психолошки притисок за „имам канцер на простата“? така велеше нели? симнувањето на камчето од бубрегот во тоа патешествие преку бубрежните канали, урогениталниот тракт, бешика со болки рефлектирани на долниот дел на кичма, на предниот дел, (крв во мокрача од разорување на епителот од движењето на камчето) на све си се сомневал ама никако на бубрежно камче, ама и докториве што правеле :toe: толку неискусни, да не напишам непрофесионални? :(

24403.jpg15604-kidney-stone.jpg

Како и да е, продолжувам со лубеница секојдневно, Пролом вода и комбинација од турмерик /бибер/маслиново масло, како антиифламаторно средство.
...би ти препорачала да продолжиш со Калкулит сируп, упаството ќе си го прочиташ!

imagesаа.jpg

П.С.
... сега се увери?

Прегледај го приврзокот 430911 Прегледај го приврзокот 430912

...брее, немал ракавици да збрцне во мочка и тоа сопствена, немаш појма колку беше важно да го знаеш составот на камчето дали е фосфатен, оксалатен или уратен (фосфатен отпаѓа зошто е белузлав), а најчести се оксалатите и при состојба на хиперкалцемија посебно што се форсира со суплементи калциумот (во комбинација со Вит Д ) и дополнително внес на истите со исхрана, ајде присети се дали си внесувал такви суплементи последните две, три години да речеме за време на пандемија?

...а толку време трпиш болки и психолошки притисок за „имам канцер на простата“? така велеше нели? симнувањето на камчето од бубрегот во тоа патешествие преку бубрежните канали, урогениталниот тракт, бешика со болки рефлектирани на долниот дел на кичма, на предниот дел, (крв во мокрача од разорување на епителот од движењето на камчето) на све си се сомневал ама никако на бубрежно камче, ама и докториве што правеле :toe: толку неискусни, да не напишам непрофесионални? :(

Прегледај го приврзокот 430907Прегледај го приврзокот 430913

...би ти препорачала да продолжиш со Калкулит сируп, упаството ќе си го прочиташ!

Прегледај го приврзокот 430914

П.С.
... сега се увери?
E takvo bese isto kako na slikite, moze malku pogolemo. Bijons, vo toj moment osetiv takvo olesnuvanje i takva sreka, sto da mi izvinis na izraz, uopste ne mi bese gajle za kamenot da go zemam i da go dadam na analiza, bitno bese deka izleze i znaev deka toa bil problemot. Samo mi bese cudno kako toa mozelo da trae so meseci.

Inaku, na pocetok, toa bese maj mesec, koga otidov na urgenten pa me prepratija na nefro za eho na bubrezi, toj sto me snimase spomna moznost od postoenje na pesok ama ne se gledala pesokta. Posle toa nikoj nisto takvo slicno ne spomna, od dva urologa, dvata se fatija za prostata, a sega sfativ deka simptomite bukvalno se poklopuvaat i pri kamen/pesok, i pri prostatitis, ili nekakva urinarna infekcija.

Bolkite sekogas mi bea na leva strana, od kicma, kolk, dolen abdomen, testis, glavicka. Vaka posle svadba tapani, lesno e da se kaze deka sum bil glup sto ne sum se posomneval, ma da ti od pocetok tvrdese deka ne e prostata. Mozes da go zamislis moeto olesnuvanje otkako se pomiriv posle 7 meseci postojana bolka deka e hronicen prostatit i deka ke ziveam taka do krajot na zivotot. Na momenti bev vo ocajna psiholoska sostojba.

Edino me plasi da ne imam uste nesto ostanato, ama sega barem znam sto e i kako da go tretiram.

Fala vi na site za vremeto odvoeno za mojata maka.

Vitamin D lupam sekoe zimo, posebno posle kovidot.

...послушај ме барем еднаш, купи го Калкулитот (немој само ако имаш камен во жолчка), 15 мл од тој сируп во шишето 1,5 литар минерална вода што ќе ја пиеш во текот на денот, цел уриногенитален тракт ќе ти го исчисти, проверен и одличен природен препарат!

Ke go zemam, da znaes deka preku 15 preparati lekovi i suplementi sum zel periodov so nadez deka ke mi pomogne. Toa prethodnoto sto mi go pisa go nemase tuka vo Mk, ovoj gledam go ima. Normalno ke go zemam zasto ne sakam da pomislam pak da minuvam niz istata golgota kako periodov. Vo kombinacija so lubenica i Prolom voda mislam deka ke nemam natamosni problemi, a i ke pripazam na vnes na oksalati vo ishrana.

Доста бе па ти со таа цитоскопија. Овој за камче у бубрег чмар му извадија за џабе при проверка на простата, сеа и цитоскопија морало.

Доста бе па ти со таа цитоскопија. Овој за камче у бубрег чмар му извадија за џабе при проверка на простата, сеа и цитоскопија морало.
Sega nema potreba, no da napravese blagovremeno, koga mu pocnaja simptomite ke se spasese od eden kup bolki i problemi, psihicki i fizicki.

Sega nema potreba, no da napravese blagovremeno, koga mu pocnaja simptomite ke se spasese od eden kup bolki i problemi, psihicki i fizicki.

Па како што гледаш, охриѓанецов сега сака да го брцаат на веќе утврдена и потврдена дијагноза. Фетиш ли е кој ќе го знае.

...затоа што со тоа ќе признае дека нема пошироко познавање од својата област, читај што пишува, завршил со антибиотикот, побарал цитоскопија а докторот рекол „сега за сега нема потреба“
Сакам да споделам она што ми се случи: завршив со антибиотикот, и требаше да одам на контрола кај докторот. Го прашувам за цистоскопија, вели сега за сега нема потреба. Вели, дојди утре за урофлоу.

...како ќе направи цитоскопија кога работите не се јасни, а пациентот испил претходно антибиотик?

... општо правило, цитоскопија не се прави за време на инфекција на урогениталниот тракт, треба да се докаже таа инфекција, да се третира таа инфекција, па потоа да се направи цитоскопија да се види што се случува во мочниот меур и општо со каналите,

...а докторот ниту му направил антибиограм, за да види дали воопшто му треба антибиотик, односно дали било само „пиј го овој антибиотик да видиме“, тој ниту му воспостави точна дијагноза на пациент со 30 и кусур години да му одреди дека со простата имал проблеми т.е. „хроничен простатит“, а при лабораториски резултат ПСА нормален, тој воопшто не знаел и немал искуства со лабораториски резултати и нивните вредности кои би биле предмет на „паника“ што ако бил експерт во своја област кога потфрлил во друга област? ааааа немојте ми речи да исконтактирал за мислење, тие колеги меѓу себе не соработуваат, а не пак да прашат колеги од друга област.

...полош исход е со погрешна дијагноза одколку со неодредена дијагноза!

и сега пациентот со сите симптоми на „фантом дијагноза“, оти недокажано штом лабораториски параметар за состојбата на простата- ПСА е мирна, чао џаци ти пропаѓа насоката кон дијагноза „хроничен простатит“ и после сето ова негов трнлив пат, пази ваму, пишуваме за медицинско лице како пациент кој ги има сите медицински кадри на дофат на работното место, почнува психички да пропаѓа, не само болки туку и душевни болки да не може ни сексуалниот чин со својата партнерка да го обави!

Ja imav taa nesreka da zakacam hronicen prostatit. Po 7 mesecna golgota, 3 dozi antibiotici, Hronicen prostatit iliti, sindrom na hronicna pelvicna bolka.Nemam ni 40 godini. Ne ni mora da imas 40 godini za da go nosis, neka ne ve lazat. Sranjeto moze da potrae so godini a moze i cel zivot. Doktorite me lazat so cistoskopija sega da pravam, sto mozat da vidat na kamera a ne se gleda na eho? PSA sva sreka normalno, sega za sega.

...консултации и второ мислење не се подразбира само со замена на дотичниот доктор, уролог, нефролог, матичен што и да е, консултациите треба да се извршат како мини состанок на неколку медицински лица од различна област што при таков колегијален стручен мини собир секој ќе си го каже мислењето од својата област поврзано со маката на пациентот, дали бил консултиран биохемичар, микробиолог, нефролог, гинеколог да не ги редам сите инволвирани за да дадат свое мислење за состојбата, затоа што надоградбата на мислењето од различни искуства е најдобар пат за точна дијагноза!

...а тоа „факелаки“ во наш превод „мито“ за медицинско лице не ќе може кога ќе бидат тука вклучени повеќе медицински лица, а вака еден доктор негово мислење е најважно, грешел не грешел кој ќе го провери, Лекарска комора случајно или неговиот претпоставен партиски Директор?

Негова препорака да прекинам со Таниз.
taniz-30x0.4mg-1.png
Упаство:
„Лекот Таниз се употребува за терапија на симптоми поврзани со бенигна хиперплазија на простатата (BHP), состојба при која настанува зголемување на простатата.“

...и сега кој ќе одговара, макар бил опоменет за давање погрешна терапија за погрешна дијагноза? кој ќе биде крив за тие твои неспиени ноќи и психолошка тортура за нереализиран сексуален однос што се последица на долготрајно пиење на овој лек за простата кој е поврзано со хиперплазија и последици и симптоми од хиперплазија, а не од нешто друго како што било кај тебе симптоми на претходен стоп на урината поради бубрежен песок и камчиња, а сето тоа при нормално ПСА лабораториска вредност за состојбата на простата?

Несакани дејства на лекот Таниз:
често се забележуваат и нарушувања на ејакулацијата (ретроградна ејакулација во мочниот меур), тоа значи дека семената течност не излегува од телото преку уретрата туку, пази ваму, се враќа назад ретроградно (ретроградна ејакулација) во мочниот меур,

...волуменот на ејакулација е намален или не е присутен воопшто (неспособност за ејакулација), сега ти е јасно за постоечките проблеми што си ги имал, ем мака од бубрежно недектирано камче (песок), ем несакано дејство на несоодветен лек за несоодветната дијагноза за „простатитис хроничен/CPPS (синдром на хронична пелвична болка)“,

...и другата мака што си ја имал со столицата, со што те доведе до ситуација да внимаваш што јадеш и да се лишиш од хранителни продукти само поради ете несакано дејство на лек кој не си требал воопшто да го пиеш, зашто Таниз дава повремени неспецифични симптоми на гастроинтестиналниот тракт, како што се гадење, дијареа или запек, а ти лекот Таниз си го пиел подолг период!

Последно уредено:
...послушај ме барем еднаш, купи го Калкулитот (немој само ако имаш камен во жолчка), 15 мл од тој сируп во шишето 1,5 литар минерална вода што ќе ја пиеш во текот на денот, цел уриногенитален тракт ќе ти го исчисти, проверен и одличен природен препарат!
Дали калкулитот да се исчисти и каменче ?

како ќе направи цитоскопија кога работите не се јасни, а пациентот испил претходно антибиотик?
Mene pred da mi pravat cistoskopija, me naklukaja so antibiotici nekolku dena prethodno i to mi kazaja deka specijalno za toa mi dava antibiotik, za da izbegnat mozna infekcija od aparaturata. Gi piev uste nekolku dena posle postapkata. Ali kaj mene drugo baraja posto imav napraveno krvna slika, CPR ili kako i da se vikase i se bese ok. Bitno me naklukaja so antibiotik, ne se sekjavam koj bese, oddamna bese.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom