Операција на простата

• Креатор на темата Креатор на темата Deleted member 53418
  • Време на започнување Време на започнување
Цистоскопијата кој ке ја напрајш ке знајш кој пат да го фатиш и ке ти олеснит све...алкохолот заборајго привремено кључ стави до стабилизација,верви во здравството ако најде прав доктор....не претерви со бабини деветини онај рече овај она онај она она.....доста работи шо напиша ги знајш......сите ја имаме таа гјубре бактерија ешехорија коли и тоа во големи количини и тааа требит да се исчистит да е во помали количини
Дали кога се тушираш и со млазот према тестисите си имал болка?
Дали после сексот кога одиш да мочаш и си осетил некоја болка во делот на средина измеѓу папукот и пенисот ..ако ме свати незнам дали добро опишав?
добро е шо памтиш све ама и земи тетратка запишви све
со среќа, да се надеваме дека е само некоја мала инфекција и да се средит све
Jas celo vreme imam bolka, duri i koga pisuvam deka simptomite mi se namalile jas pak osekam bolka, koja nekogas e vo vid na zateganje i cuvstvo kako da imam nesto vo penisot, kako nesto da mi go vlece, znaci toa konstantno e skoro bez prestan. Mesecov moze 3 dena sum imal koga sum si pomislil fala bogu dobar sum mi pomina ova, i nareden den pak istoto. Posle seks znae da me boli ama ako e malku pozestoko, taka da i pri seks moram da pazam, da bidam od gore jas, da bidam da kazam ponezen za da ne mi bide poloso posle. Koga se tusiram nemam bolka, poveke osekam olesnuvanje i mi doaga da se domocam, dali se opustaat muskulite i samata prostata pa se otvara ubavo uretrata pri toplo - ne znam, mene mi e ok od toplo i topli oblogi.

Praeno urino i spermokultura sve ureden naod, nema bakterija. Vtoriot doktor ubavo odma kaza, hronicen prostatit odnosno sindrom na hronicna pelvicna bolka. Citav za sindromot, bukvalno sve od simptomatologija imam. E sea zosto mi dade antibiotik pri negativna urina i sperma, ne znam. Mozebi deka znae da dade negativen naod pri infekcija na prostata.

Jas celo vreme imam bolka, duri i koga pisuvam deka simptomite mi se namalile jas pak osekam bolka, koja nekogas e vo vid na zateganje i cuvstvo kako da imam nesto vo penisot, kako nesto da mi go vlece, znaci toa konstantno e skoro bez prestan. Mesecov moze 3 dena sum imal koga sum si pomislil fala bogu dobar sum mi pomina ova, i nareden den pak istoto. Posle seks znae da me boli ama ako e malku pozestoko, taka da i pri seks moram da pazam, da bidam od gore jas, da bidam da kazam ponezen za da ne mi bide poloso posle. Koga se tusiram nemam bolka, poveke osekam olesnuvanje i mi doaga da se domocam, dali se opustaat muskulite i samata prostata pa se otvara ubavo uretrata pri toplo - ne znam, mene mi e ok od toplo i topli oblogi.

Praeno urino i spermokultura sve ureden naod, nema bakterija. Vtoriot doktor ubavo odma kaza, hronicen prostatit odnosno sindrom na hronicna pelvicna bolka. Citav za sindromot, bukvalno sve od simptomatologija imam. E sea zosto mi dade antibiotik pri negativna urina i sperma, ne znam. Mozebi deka znae da dade negativen naod pri infekcija na prostata.
Dali se imas javeno za mislenje t.e. pregled kaj Jovic?

Jas celo vreme imam bolka, duri i koga pisuvam deka simptomite mi se namalile jas pak osekam bolka, koja nekogas e vo vid na zateganje i cuvstvo kako da imam nesto vo penisot, kako nesto da mi go vlece, znaci toa konstantno e skoro bez prestan.
...посочените симптоми укажува на активна инфекција на уринарниот тракт, со што генерално цистоскопија не се прави ако се има активна уринарна инфекција.
Praeno urino i spermokultura sve ureden naod, nema bakterija.
...тука лично се сомневам, штом ти е препишан антибиотик и со негово пиење се ублажиле симптомите, цела ова твоја ситуација сум убедена дека е последица од бактерија која се повторува цело време, хипотетички што ако партнерката нонстоп ти ја пренесува да речеме некоја бактеријална инфекција, таа нема симптоми, а ти Господ го гледаш?
... дали некогаш се сетил да испиташ антителата во крвта (серолошка дијагноза и кај тебе и кај неа) да речеме за присуство на кламидија? све тоа што го опишуваш може кламидија да го даде длабоко навлегувајќи во твојот урогенитален тракт, а ти се базираш на негативна уринокултура, која може да биде и од неправилно дадена урина, без директен брис од твојот мочен канал кај пенисот(уретра).

... ако подобро се размисли со твое често ноќно мокрење при што се исфрлува доволен број патогени урино бактерии со уринирањето, да би потоа твоето правилно собирање на вториот млаз при утринско мокрење не останало доволно количина патогени да би дало позитивен резултат, би те советувала да направиш повторно уринокултура со првиот млаз од урината, па дури и брис (од каналот на твоја уретра мочниот канал кај пенисот), све друго патешесвие низ болниците и уролозите со твоите да речеме околу 35 години ќе биде само едно минато кога ќе ја пронајдеш фамозната патогена бактерија што ти ги прави сите тие симптоми, каква бенингна простата, каков рак и метастаза, каква цистоскопија, ти го плаќаш данокот на некоја патогена бактерија која највероватна се пренесува по сексуален пат.

...еве кажи како си ја дал урината за микробиолошко испитување и дали воопшто си направил повторно ВТОРА анализа за да потврдиш првата дека имаш стерилен уринарен статус.

...посочените симптоми укажува на активна инфекција на уринарниот тракт, со што генерално цистоскопија не се прави ако се има активна уринарна инфекција.

...тука лично се сомневам, штом ти е препишан антибиотик и со негово пиење се ублажиле симптомите, цела ова твоја ситуација сум убедена дека е последица од бактерија која се повторува цело време, хипотетички што ако партнерката нонстоп ти ја пренесува да речеме некоја бактеријална инфекција, таа нема симптоми, а ти Господ го гледаш?
... дали некогаш се сетил да испиташ антителата во крвта (серолошка дијагноза и кај тебе и кај неа) да речеме за присуство на кламидија? све тоа што го опишуваш може кламидија да го даде длабоко навлегувајќи во твојот урогенитален тракт, а ти се базираш на негативна уринокултура, која може да биде и од неправилно дадена урина, без директен брис од твојот мочен канал кај пенисот(уретра).

... ако подобро се размисли со твое често ноќно мокрење при што се исфрлува доволен број патогени урино бактерии со уринирањето, да би потоа твоето правилно собирање на вториот млаз при утринско мокрење не останало доволно количина патогени да би дало позитивен резултат, би те советувала да направиш повторно уринокултура со првиот млаз од урината, па дури и брис (од каналот на твоја уретра мочниот канал кај пенисот), све друго патешесвие низ болниците и уролозите со твоите да речеме околу 35 години ќе биде само едно минато кога ќе ја пронајдеш фамозната патогена бактерија што ти ги прави сите тие симптоми, каква бенингна простата, каков рак и метастаза, каква цистоскопија, ти го плаќаш данокот на некоја патогена бактерија која највероватна се пренесува по сексуален пат.

...еве кажи како си ја дал урината за микробиолошко испитување и дали воопшто си направил повторно ВТОРА анализа за да потврдиш првата дека имаш стерилен уринарен статус.
Треба минимум 3 часа да не исфрлил урина, за да добие точен резултат на уринокултура.
Тоа е точно, може да ја излечи и повторно да ја добие од партнерката, за жал.

Sega i da pravam urinokultura nema poenta bidejki sum na antibiotik. Prviot pat koga piev Moksiral mi se potsmiri no toa traese 2 nedeliizbegnam. i se vratija simptomite. Sega vtor pat dadov samo urina za urinokultura, brisevi ne mi naznaci da mi zemat sto mi bese cudno. Eve ostanuva da zavrsam so antibiotikot uste 10 dena i da napravam pak urinokultura i brisevi, posle 2 nedeli. Ako i taka pokaze negativno, ke moram da zemam vo predvid cistoskopija sto najmnogu od se na svet sakam da ja izbegnam. Doktorot veli ako ne se normalizira mlazot mozno e da ima nekoj drug problem. Denes vo razgovor vo instrumentarka od urologija, ja prasuvam zosto cistoskopija, mi veli povreda, stenoza i sl. Od kade povreda, koga sum nemal, i od kade stenoza sega, koga taa obicno e vrodeno nesto. Mi spomna i nekakov prodolzen vrat na dolna besika, ili taka nesto, ama toa se sostojbi koi ne nastanuvaat tuku taka. Vikam sto togas, pa vika TUR, kao toa da e ne znam, popravka na zab pa jas tukutaka ke se resam na operacija. Partnerkata inace, praese mikro brisevi bas pred dva meseca, kaj nea isto sve uredno. Sve ova mi frla somnez vo kompetentnosta na doktorite koi rabotat strogo po protokol i ne go zemaat sekoj pacient poedinecno kako poseben slucaj. Eden moj prijatel, povozrasen, isto problemi so mokrenje, bil na privatno i mu preporacale prostatektomija, na 52 godini. Rabotata e samo da te isece i da ti zeme pari, bez razlika dali ima potreba ili ne. Toa e i edna od pricinite sto volku vreme go vlecam problemov i se nadevam deka ke se resi, no ne se resava ete i stanuva se ponepodnosliv, bukvalno denes ne mozev da izrabotam na rabota od sto odev na sekoi 20 min vo wc.

Kako i da e, pred da se resam za cisto, ke pravam pak urino i ovojpat i bris, pa ke vidam sto ponatamu.

Ne napomenav, ova pocna da se desava posle prestoj vo bazeni djakuzi zimovo, Februari - Mart mesec.

Последно уредено:
Partnerkata inace, praese mikro brisevi bas pred dva meseca, kaj nea isto sve uredno.
...кои микробрисеви правела и дали виде ти со твои очи резултатот дека све е уредно?
...еве јас ќе ти кажам пример колку се ,,уредни", не секој гинеколог знае да фиксира брис и не секој гинеколог го дава на време брисот за микробиолошко испитување, зошто само 2 ч треба фора од фиксираниот брис и поставување на соодветна подлога што по 24-48 се чита и добива резултатот, исто како и други гинеколошки тестови ПАП важно како ќе ,,го прочита" патологот под микроскоп и каков резултат ќе даде од фиксираниот препарат кој го направил гинекологот кои често не го прават правилно, па потоа со Цин 2 ги избезумуваат жените, а тие во суштина само ,,засилена" кандида, еве јас не верувам дека и' се уредни, можеш да докажеш со исечок од резултатот?

Sega i da pravam urinokultura nema poenta bidejki sum na antibiotik. Prviot pat koga piev Moksiral mi se potsmiri no toa traese 2 nedeliizbegnam. i se vratija simptomite. Sega vtor pat dadov samo urina za urinokultura, brisevi ne mi naznaci da mi zemat sto mi bese cudno. Eve ostanuva da zavrsam so antibiotikot uste 10 dena i da napravam pak urinokultura i brisevi, posle 2 nedeli. Ako i taka pokaze negativno, ke moram da zemam vo predvid cistoskopija sto najmnogu od se na svet sakam da ja izbegnam. Doktorot veli ako ne se normalizira mlazot mozno e da ima nekoj drug problem. Denes vo razgovor vo instrumentarka od urologija, ja prasuvam zosto cistoskopija, mi veli povreda, stenoza i sl. Od kade povreda, koga sum nemal, i od kade stenoza sega, koga taa obicno e vrodeno nesto. Mi spomna i nekakov prodolzen vrat na dolna besika, ili taka nesto, ama toa se sostojbi koi ne nastanuvaat tuku taka. Vikam sto togas, pa vika TUR, kao toa da e ne znam, popravka na zab pa jas tukutaka ke se resam na operacija. Partnerkata inace, praese mikro brisevi bas pred dva meseca, kaj nea isto sve uredno. Sve ova mi frla somnez vo kompetentnosta na doktorite koi rabotat strogo po protokol i ne go zemaat sekoj pacient poedinecno kako poseben slucaj. Eden moj prijatel, povozrasen, isto problemi so mokrenje, bil na privatno i mu preporacale prostatektomija, na 52 godini. Rabotata e samo da te isece i da ti zeme pari, bez razlika dali ima potreba ili ne. Toa e i edna od pricinite sto volku vreme go vlecam problemov i se nadevam deka ke se resi, no ne se resava ete i stanuva se ponepodnosliv, bukvalno denes ne mozev da izrabotam na rabota od sto odev na sekoi 20 min vo wc.

Kako i da e, pred da se resam za cisto, ke pravam pak urino i ovojpat i bris, pa ke vidam sto ponatamu.

Ne napomenav, ova pocna da se desava posle prestoj vo bazeni djakuzi zimovo, Februari - Mart mesec.
A shto ti pishav pogore?
Istoto chudo shto ti rekla i taa insttrumentarkata.
I zamisli kako dete nekoj te roknal po jajca i si zaboravil. i posle 40 Godini ete ti problem.
Toa ti e i stenoza i menoza.
A i toa cistoskopija shto go predstavuvash kako koj znae shto da e I toa ti pishav deka e( moram taka da se izrazam) Made golo . Sovesen lekar so predpazlivost i pogotovo so toj tankiot aparat e rabota od 5min i nikakva drama.

Ama od stenoza (Ce imash slab mlaz i nema da mozhish da se domochuvash) sigurno ne ti se bolkite i jadovite tuku od neshto shto te jadi od vnatre.

I dodeka da gi dopijash toa Antibiotikot prati ja zhenati da pregleda Mokracha i da ostavi bris! Kako i sto ti reche i @bijons . Barem od taa strana ce bidish nachisto.
A vaka vo ovaa situacija jas ne bi imal Sex pred se zatoa shto i ako e zdrava zhena ti mozhish eventualno da i ja predajsh bakterijata.

...ете уште еден доказ за жариштето на твојата инфекција, такви податоци не се забораваат сигурно си им кажал на уролозите кои ти предлагаат цистоскопија, тебе ти треба третирање со соодветен антибиотик на што би реагирала таа твоја недокажана патогена бактерија, ти друго немаш ништо, еве сигурна сум, иако е ова форум според тоа што напиша и твоите години нема врска ниту со простата, ниту било што со тестиси, бешика, патогена бактерија кога навлегува толку длабоко во уринарниот тракт нетретирана не кичма, не нога, не мокрење, не ејакулација, Господ се гледа од болки, сигурна сум дека си го гледал Том Хенкс во филмот ,,Green mile" што значи нетретирана уринарна инфекција.

Ако имаш бактерија неможе да не се покаже на уринокултура, а и на толку антибиотици пиење да не се излечи исто нема шанси, сите одиме по мориња, езера и базени кои се полни бактерии, најверојатно е нешто друго, послушај си го докторот, или крај краева оди на второ мислење, но сепак потребните испитувања треба да ги направиш, границата за рак на простата и општо за канцер е поместена, сега и млади добиваат, не е како порано само над 50 години, да не да те плашам но што е сигурно сигурно е.

Ако имаш бактерија неможе да не се покаже на уринокултура,
...како ма така, не може, а да не се покаже на уринокултура, па ако резултатот е само „позитивен“ или „негативен“ и тоа зависи квантитативно од бројот на токму на било која патогена бактерија?

...тој нека измокри цела ноќ, па потоа ќе има сигурно негативен резултат ќе бидат присутни две без три бактерии, што не направи дополнително имуноанализа со брз латерален проток за квалитативна претпоставена детекција на антигенот Chlamydia trachomatis во машкиот уретрален или цервикален брис на партнерката, зарем рак на простата ќе добие од седење во некое таму загадена вода на јакузи, аман бе, читај од кога му се симптомите самиот приметил од кога почнале сите тегоби,

...само психички ќе ослабне од можни несакани дијагнози кои не се за негова возраст, па нема ниту историја на болест, не може така преку ноќ, штом му помогна антибиотикот готово нема муабет за што се работи, едноставно поради техничка или човечки фактор не е докажана патогена бактерија кај него добииена од ЈАКУЗИ базенче дали загадена вода, дали пешкир, дали некоја крпа тоа е тоа, па потоа пинг понг пренесување на партнерката, таа пак нему, тој нејзе и симптомите полоши и полоши по малку смирување временски додека го пиел антибиотикот!

...како ма така, не може, а да не се покаже на уринокултура, па ако резултатот е само „позитивен“ или „негативен“ и тоа зависи квантитативно од бројот на токму на било која патогена бактерија?

...тој нека измокри цела ноќ, па потоа ќе има сигурно негативен резултат ќе бидат присутни две без три бактерии, што не направи дополнително имуноанализа со брз латерален проток за квалитативна претпоставена детекција на антигенот Chlamydia trachomatis во машкиот уретрален или цервикален брис на партнерката, зарем рак на простата ќе добие од седење во некое таму загадена вода на јакузи, аман бе, читај од кога му се симптомите самиот приметил од кога почнале сите тегоби,

...само психички ќе ослабне од можни несакани дијагнози кои не се за негова возраст, па нема ниту историја на болест, не може така преку ноќ, штом му помогна антибиотикот готово нема муабет за што се работи, едноставно поради техничка или човечки фактор не е докажана патогена бактерија кај него добииена од ЈАКУЗИ базенче дали загадена вода, дали пешкир, дали некоја крпа тоа е тоа, па потоа пинг понг пренесување на партнерката, таа пак нему, тој нејзе и симптомите полоши и полоши по малку смирување временски додека го пиел антибиотикот!
Абе може и кламидија да е многу лесно ќе се тестира и ќе си види дали е кламидија, ама уринокултура покажува точен резултат, ако нема значи нема, е сега ако има кламидија, тоа со друг тест се прави, не сум сигурна како немам правено, во секој случај не за џабе му предложиле тестови, сигурно се сомневаат на нешто. Јас би верувала на докторите сепак за тоа учеле факултети и специјализации, само велам ако нема доверба нека оди на второ мислење кај друг доктор, ама да се тестира за се е поарно, и ќе добие прецизна дијагноза одколку да се постави погрешна дијагноза, поради недостаток на тестирања.

Сакам да споделам она што ми се случи: завршив со антибиотикот, и требаше да одам на контрола кај докторот
Ми беше кажано да му се јавам и да одам околу 18 часот, бидејќи тогаш завршувал со смена. Во 15 часот одам на ручек пауза и добивам повик да се симнам што е можно побрзо бидејќи докторот завршувал со преглед на последниот пациент.

Не ни дојадов од ручекот, само испив едно кафе набрзинка и 3 чаши вода. Се симнав и пред ординација испив уште 4 чаши вода, за да може да ми се наполни бешиката и колку толку да може да ме види на ехо. Ме прими и се што му кажав околу симптомите беше искрено: дека дел се повлекле, дека успевам да преспијам преку ноќ без да станам да мочам, сабајле после првото мочање после 10 минути пак ми се моча, дека жесток алкохол страшно ме тригернува и една чашка ме тера да одам по 5 6 пати во вц во рок од саат време, единствено ми останува болката на левиот тестис - повремено, и болка во долниот дел од кичмата, после станување од спиење, која поминува со раздвижување. Промени имав и во столицата, искачањето надвор ми стана малку потешко, иако секогаш пазев да имам нормална и редовна столица, пазев на храна. Негова препорака да прекинам со Таниз. Кажувам дека сум почнал и вежби за истегнување да правам, кои имам впечаток дека ми помагаат. Вели тоа е, ќе си пазиш на сите аспекти и повремено ќе се гледаме кога ќе ти се влоши состојбата.

Тоа е впрочем простатитисот хроничен/CPPS (синдром на хронична пелвична болка) , кој има таква несреќа да го закачи ќе си го носи цел живот. Е сега, спомнав дека испив 7 чаши вода, и тоа ладна вода многу, а не ми дојде нагон за мочање за да направиме урофлоу, тоа е јачина на млаз. Го прашувам за цистоскопија, вели сега за сега нема потреба. Вели, дојди утре за урофлоу.

Ко за беља, мислам од ладната вода, или не знам што беше, ми се тригернува пак мочањето, и мочам на секои 10 минути како ненормален, по некои минимални количини. Не можев ни наредниот ден да отидам на урофлоу, од проста причина што не можам да соберам доволна количина за убаво да се измери.

Ми доаѓа одмор. Мочањето ми се средува после 2 3 дена од прегледот, и си викам ќе одам на одмор па после ќе праам уро2, сакам раат да бидам. Патувам во среда сабајле, а во понеделникот имам секс, а напален сум ненормално, зашто сум го немал десетина дена, така се погоди женски период. Таа вечер имам 3 пати секс, и после 3. оргазам осеќам како некој да ми ги извади тестисите низ абдомен, оргазмот беше пресилен но и болен. Во истиот момент болката од стомакот и тестисите ми се префрли на левиот дел од кичмата, кај бубрезите. Доаѓаше во бранови, од посилно кон се поинтензивно. Отидов на мочање, мочав двапати, и во урината имаше крв и страшно ме болеше. Животот ми се скрати, и мислев дека којзнае што имам и дека дошло време да умрам. Плачев како мало дете, не за мене или било кој, туку за ќерка ми. Болките не се смируваа со часови а јас повеќе не можев ни да мочам, иако имав нагон, пиев многу вода. Жена ми инсистираше да одиме на лекар, не сакав. Ми даде еден дијазепам, и некако заспав. Станав, болката ја немаше, меѓутоа кога мочав, ме болеше, крв немаше, млазот слаб. Жена ми ме масираше да одиме на лекар, меѓутоа јас не сакав.

Се сомневав на камен, песок, меѓутоа и читав дека при претерани ејакулации, може да се јави крв во урина, дури и во сперма. Некако се тешев сам дека не е нешто, иако чувството во мене беше траорно, со дел од себе мислев на најлошото. Може да замислите со какво чувство отидов на одмор.

Таму решив да пијам многу пиво, и да јадам лубеница цело време, ама пиво и лубеница во огромни огромни количини, покрај другото лубеница и поради ликопенот. Првите 2 дена без секс, после ми исчезна болката и ми се регулираше млазот, па се фрливме на секс, по 2 пати дневно. Оргазмите ми беа појаки него икад, а ерекциите како на 20 годишен. Последните 2 дена од одморот буквално немав никакви симптоми, ама ни процент, ни дел, буквално здрав скроз.

Се вративме дома и во глава имав мисла дека пак ќе ми се врати проблемот. Од овие 7 8 месеци колку што го имам, вкупно имав 5 6 денови без ниеден симптом. Меѓутоа, ок бев. Едно сабајле станав да мочам, и во сред мочање, односно при крај, како да ми застана нешто кај главичката. Остана таму, и почна да пецка, не некоја голема болка, ама пецкаше. Си помислив, толку беше, еве пак по старо. И си легнав. Рано беше, 6 ипол, презаспав. Се разбудив пак околу 10,отидов на мочање пак, млазот пак слаб, и како што мочав, осетив нешто како да ми поминува и исфрлив нешто темно кафено - црно, удри на шолјата, се залепи на кратко и падна во водата. Млазот се нормализираше. Не можев да ставам ракавици и да го бркам во мочките, за да видам дали е камен, си реков нек си ебе матер.

Еве веќе скоро недела немам никакви симптоми, мочам нормално, со нормални млазови, 3 пати во ден, и можам да држам во себе колку што треба, нема пецкања, нема ургенции, нема болки.

Ако останам вака ок, на лекар нема да одам. Едноставно, скептик сум веќе, не дека не знаат, туку така, реда ради те гледаат, строго според книга. Не зимаат во предвид дека секој е различен, има и една изрека во медицина - дека 2 и 2 не се секогаш 4, ама нив како да им се. Повеќе верувам на своето тело и на тоа јас што ќе истражам, бидејќи за себе само јас можам најубаво и најквалитетно да се грижам.

Ми останува прашање дали сите тие симптоми можеа да бидат од камен /песок во бубрег /уринарни патишта и да траат со месеци.

Како и да е, продолжувам со лубеница секојдневно, Пролом вода и комбинација од турмерик /бибер/маслиново масло, како антиифламаторно средство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom