Војна во Украина (исклучиво воена перспектива)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.102
Поени од реакции
22.535
Situation on Toretsk front: Russian Army made new advances in Toretsk city reaching the suburb of Nakhalivka. In addition, Russian forces made small advances inside Nepilivka & northwest of the town of Niu-York.

photo_2024-09-28_23-47-54.jpg

Situation on Pokrovsk front: Russian Army began the assault to Tsukuryne from north & south taking control over a series of positions at the outskirts included Tsukurinskaya central processing plant & part of St. Basil Mine. In addition, Russian forces advanced south of Selydove.

photo_2024-09-28_23-52-09.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.102
Поени од реакции
22.535
- At Glushkovsky district Ukrainian Army took control over the localities of Obukhovka & Veseloe, following a pincer movement that forces the remaining Russian troops to withdraw northwards.

photo_2024-09-29_20-11-56.jpg

Situation on Pokrovsk front: Russian Army made small advances southwest of Novogrodivka.

photo_2024-09-29_20-13-37.jpg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.102
Поени од реакции
22.535
Situation on Kursk front:
- At Glushkovsky district Ukrainian Army took control over the locality of Obukhovka & part of Veseloe following a pincer movement. Clashes with Russian forces continue in the last village.
- At Sudzhansky district Russian Army took control over a series of positions south of Plekhovo.

photo_2024-09-29_22-50-23.jpg

Situation on Pokrovsk front: Russian Army made small advances southwest of Novogrodivka. In addition, Russian forces entered Tsukuryne from the axis of Ukrainsk & along the railroad, reaching the train station in the center of the locality.

photo_2024-09-29_22-52-56.jpg

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.770
Поени од реакции
36.757
Слика од 2019 од САД, утеха за руските срца :(

Како крапови ги лапате мамкиве цело време. Срам да го фати чоек да ве чита, ама очај прави свашта :)

IMG_4015.jpeg

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.102
Поени од реакции
22.535

Како крапови ги лапате мамкиве цело време. Срам да го фати чоек да ве чита, ама очај прави свашта :)

Прегледај го приврзокот 430948
Сериозно фактчекинг правеше на меме/заебанција? Наредно ќе ни кажеш дека тие двајцата не се вистински украински пилоти.

Последно уредено:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.739
Поени од реакции
12.730

Прегледај го приврзокот 430948
Знаеш дека е меме? :tvg:
Господе, ти си бил болен во умот беее.
Ауу како сум се смеел. Алал да ти е колку си глуп.

Знаеш, жал ме фаќа.

Леле колку глуп тип. Ај кај глуп, ама и досаден. Ниту те цитира човек, ниту се замара со тебе. Ама ти очигледно нешто проблем со психата имаш :confused:

Меме меме меме зеде да го проверува :pos:

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.770
Поени од реакции
36.757
Сериозно фактчекинг правеше на меме/заебанција? Наредно ќе ни кажеш дека тие двајцата не се вистински украински пилоти.
Ехе, колку постови по темава испаднаа “мало смо се зајебавали” со рециклирани снимки.
Автоматски споено мислење:

Знаеш дека е меме? :tvg:
Господе, ти си бил болен во умот беее.
Ауу како сум се смеел. Алал да ти е колку си глуп.

Знаеш, жал ме фаќа.

Леле колку глуп тип.
Жал ме фаќа мене коа ве читам како оргазми доживувате тука по темава за две села што до вчера не знаевте дека постојат, додека на Русија и чукаат стратешки објекти на 400 километра од граница. И уште па се тешите дека тоа е као нормално. За греота.

Па и чоек ко да треба нешо посебно да ве проверува вас. Толку ви се дебилни мамкиве на кој шо се фаќате по темава, два клика требаат за да види чоек на што сте се насанкале.

Ама добро, ова ви доаѓа и као фина утеха, ете видовте уништен Ф-16. Рони со Кинжалот :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.739
Поени од реакции
12.730
Ехе, колку постови по темава испаднаа “мало смо се зајебавали” со рециклирани снимки.
Автоматски споено мислење:

Жал ме фаќа мене коа ве читам како оргазми доживувате тука по темава за две села што до вчера не знаевте дека постојат, додека на Русија и чукаат стратешки објекти на 400 километра од граница. И уште па се тешите дека тоа е као нормално. За греота.

Знаеш дека си ти небитен како ланскиот снег со твоите мислења.
Ти си толку глуп, што незнаеш да процениш меме, заебанција од реалност а не пак ќе расудуваш кое било стратешко село за Украинците или пак за Русите. Капиши?

И добро еве им чукале складови. И сега што правиме? Еве да им јавиме на Русиве да појачат малце, ти да си бил задоволен? Или што е проблемов со тебе незнам? Па ти треба да се радуваш бе, зошто да ти било жал? Мислам сам на себе си противречен. Вадиш тука крапот и викаш сисајте, многу сме јаки.

Ехеееј викај ура леле им уништија цел склад колку сме јаки :pos:
Ама ваму крапот изгледа ти влага вгрклен кога ги гледаш мапиве на @Gags. Таму за некое село небитно. И тука е тригерот.

Само да те потсетам. Минатата година оставаше видеа од неуспешните напади на ВДВ во Угледар. Се исмејуваше дека биле неписмени. Па дека незнам кој процент им биле потепани.
Сега па викаш дека не било битно тоа село. Па еве супер. Не е битно.

Бтв многу си досаден со тоа колку си глуп. Незнам ни зошто ти реплицирам.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.453
Поени од реакции
41.912
Vo zgradata, skrieni se :toe:
да би имало горе стварно руси со минобацачи ова возило би било историја. Но делува како ПиАр видео као ги утепавме ја урнавме зградата со русите внатре.

Kajgana Shop

На врв Bottom