Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
Немој да мислиш дека Албанија ја обожаваат во Брисел. Колку што ние на балканот ја сакаме, толку и таму ја сакаат. Истото е и со Косово.
Не сакаат тие никој освен себе. Западот има огромна аверзија према истокот.
Имаат некаква корист тие од Албанија и готват некој план за во иднина. Да им била потребна и Македонија во тој план мислиш ќе ги прашуваат бугарите и грците што мислат? Па особено бугарите. Овие влегле во некој филм, мислат дека имаат голема улога во ЕУ а уствари никој не ги ебава, сите им се потсмеваат и само ги рангираат на дното на секоја листа во ЕУ. Сега ќе имаат нови кловнови.
Според мене, од тоа што го приметувам на терен мислам дека допрва ќе се дешава малце поинтензивна депортација на одредени народи од ЕУ. А бидејќи мора да глумат демократи, ваквите држави како нашата и Албанија се идеални за истоварување на говната.
Малта секоја Недела (дека неработен ден) апси и депортира по 20-30 имигранти. Буквално влегување дома, рација и на клоци во центарот за имигранти. Од таму на брод и назад у Либија или од каде и да се дојдени.
Еве ти скриншто од брзо пребарување на гугл само колку вести излего од последниве неколку месеци ;

1727379087912.png

Чим луѓе во повозрасни години почнале масовно да крадат по маркети очигледно е дека народот е се посиромашен:
Америка би била најсиромашната држава на свет тогаш. :)

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.161
Поени од реакции
22.731
Која европска држава има партнер различен од Брисел? Немој да мислиш на Србија, нивната цел е ЕУ.
Британија, Белорусија, Русија и Турција имаат партнер различен од Брисел.

Член од
13 јуни 2009
Мислења
1.485
Поени од реакции
969

Незнам шо толку пријателство со Маџарска изглеа некоја дна иаме зедничка од минатото

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Зоран Иванов пред 2 години
images.png

Новинарот и политички аналитичар Зоран Иванов во статус на фејсбук го искажа своето незадоволство од францускиот предлог за решавање на бугарско-македонскиот спор.

Тоа се тие стари историски племенски врски: Макрон ја спасува бугарската, а ја руши македонската Влада! Гитла ЕУ, напиша Иванов на Фејсбук.
Зоран Иванов денес

IMG_20240926_221041.jpg

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Не ми треба ЕУ ако ми чепка во родословие, таму нема ни бугари ни срби ни грци ни албанци.

Член од
8 септември 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
Hahahaha angel dinev.. Vangel Dinu e inace za informacija ebate nepismeniot
Dete nemam vreme da te ucham ;) Se najeba samiot pak ;)
DINEV, Angel
DINEV, Angel (s. Smokvica, Gevgelisko, 1. H 1891 – Skopje, 17. Ⅱ 1952) – makedonski kulturno-nacionalen deec, revolucioner, publicist i opshtestvenik. Angel Dinev Po zavrshuvanjeto na osnovnoto uchilishte vo seloto, sluguva kako ovchar, a vo crkvata uchestvuva kako psalt. Kon krajot na 1909 g. se vrabotuva vo Egzarhiskata mitropolija vo Solun, se samoobrazuva i vleguva vo Uchenichkiot revolucioneren kruzhok.
DINEV, Angel - Makedonska Enciklopedija (macedonism.org)

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.386
Dete nemam vreme da te ucham ;) Se najeba samiot pak ;)
DINEV, Angel
DINEV, Angel (s. Smokvica, Gevgelisko, 1. H 1891 – Skopje, 17. Ⅱ 1952) – makedonski kulturno-nacionalen deec, revolucioner, publicist i opshtestvenik. Angel Dinev Po zavrshuvanjeto na osnovnoto uchilishte vo seloto, sluguva kako ovchar, a vo crkvata uchestvuva kako psalt. Kon krajot na 1909 g. se vrabotuva vo Egzarhiskata mitropolija vo Solun, se samoobrazuva i vleguva vo Uchenichkiot revolucioneren kruzhok.
DINEV, Angel - Makedonska Enciklopedija (macedonism.org)
dobro sakas ti da mi kazes deka shoshoni ucestvuvale u Krusevskata Republika odnosno Ilindenskoto Vostanie? Nemalo takvi ne postoele. Tie u bashibozukot bile od strana na turcite.

Член од
8 септември 2021
Мислења
31
Поени од реакции
18
dobro sakas ti da mi kazes deka shoshoni ucestvuvale u Krusevskata Republika odnosno Ilindenskoto Vostanie? Nemalo takvi ne postoele. Tie u bashibozukot bile od strana na turcite.
Dobro be dete jas ti donesov dokazi ima knigi od makedonski pisateli na sekoja slika so tekst gore pishuva na koja strana se naoga pishanoto i imeto na pisatelot, donesov dokazi shto drugo treba? jas znam deka ne sakate da se ubedite za vistinata ... PA ZATOA OD EDNA STRANA VE ZHALAM ....

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.024
Dobro be dete jas ti donesov dokazi ima knigi od makedonski pisateli na sekoja slika so tekst gore pishuva na koja strana se naoga pishanoto i imeto na pisatelot, donesov dokazi shto drugo treba? jas znam deka ne sakate da se ubedite za vistinata ... PA ZATOA OD EDNA STRANA VE ZHALAM ....
абе те заебава цело време, не дека не знае.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Го гледам Венко на само интервју against my own better judgement и знаејќи дека само ќе се изнервирам. Овој човек и оваа партија се тешки болесници, не ме интересира на каков начин, но дпмневците мора да им го отежнат животот на овие психопати и не сакам да слушам никакви изговори овој пат, Мицко не смее да ја направи истата грешка како Грујо. Клета комуњара го разбира само јазикот на стапот.
Јас мислам дека стапот ќе дојде од тој што не смееја името да му го изговорат. Тоа е моето скромно мислење во врска со комуњарата и нивното битисување.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Многу луѓе грешат кога кажуваат дека Албанија ќе ставала вето, во иднина најголем проблем ќе биде Србија, бугарите, грците и нивните и наши партнери ќе сакаат да не бутнат во некоја конфедерација со нив, од ова треба да се пазиме и си ја чуваме независноста, државноста.
Да живее Македонија

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Го гледам Венко на само интервју against my own better judgement и знаејќи дека само ќе се изнервирам. Овој човек и оваа партија се тешки болесници, не ме интересира на каков начин, но дпмневците мора да им го отежнат животот на овие психопати и не сакам да слушам никакви изговори овој пат, Мицко не смее да ја направи истата грешка како Грујо. Клета комуњара го разбира само јазикот на стапот.
Ништо они не разбираат, друже.. Се е тоа ретардирано до даска, они се најголемата причина поради која го пробиваме дното.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Колку е забеган Љубчо тоа не е нормално, тоа што Радев го направил со знамињата било дефокус за Кајмакчалан и србите, во кој свет живее овој човек и мисли дека на обичниот Македонец му се допаѓа тоа што го прават бугарите и србите.
Највеќе нервира што секој Македонец и патриот го обележува со србоман, демек само он реагирал за Кајмакчалан, абе кога некој од медиумите ќе го отера у 3 пм и јавно каже дека игра по бугарски ноти, не постои Македонец во државава што ги одобрува србите и нивнито славење и говори.
Ах да сме живи и здрави да дојдат подобри времиња па и србите и бугарите на клоци на граница.

Kajgana Shop

На врв Bottom