Ендру Тејт

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.887
Поени од реакции
12.410
Самиот факт што, копита как овој кромањонецов, а и ред други и во различни сфери и на глобално ниво стануваат популарни и претставуваат као некаков фактор, многу кажува за тоа дека сериозно потфрливме како хомосапиенси, сериозно.

Тејт, и сличните како него, е она што го исфрла на површина културолошкиот потенцијал на масите. Тејт не е т.н. инфлуенсер кој би влијаел врз конструкцијата на мислите и ставовите на масите, туку напротив, самите маси, со веќе формирана мисловна/емотивна динамика, си избираат, односно исфрлаат на површина фигура што ќе ги претставува.
Мене ми се чини дека е така а не обратно.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
3.993
Поени од реакции
9.306
Самиот факт што, копита как овој кромањонецов, а и ред други и во различни сфери и на глобално ниво стануваат популарни и претставуваат као некаков фактор, многу кажува за тоа дека сериозно потфрливме како хомосапиенси, сериозно.

Тејт, и сличните како него, е она што го исфрла на површина културолошкиот потенцијал на масите. Тејт не е т.н. инфлуенсер кој би влијаел врз конструкцијата на мислите и ставовите на масите, туку напротив, самите маси, со веќе формирана мисловна/емотивна динамика, си избираат, односно исфрлаат на површина фигура што ќе ги претставува.
Мене ми се чини дека е така а не обратно.
Вакви како Тејт се реакција на болест, Тејт е нешто како температура кога си болен...одбрамбен механизам на телото заради инфекција. Затоа ако го анализираш баш како треба он не е ни добар ни лош.
Западното општество е болно у овој момент, цел колективен ум е у агонија. На некое спиритуално ниво ова е карма....додека на Запад се уживаше у благосостојба по други места гинеа луѓе. Баш вчера на вести слушам, дедо и внуче се изгубиле у Италија...така нешто беше веста. Ми падна смешно, у моментот у светов милион дедовци се изгубиле, никој нема да ги спомне.
Светот не се врти одамна околу Запад а како поминува времето уште повеќе ќе се самоизолира и ќе тоне у агонија со сите оние "придобивки" на неолиберализмот....воук, трансџендер и сл.
Поентата ми беше, не е проблемот у хомосапиенсите у целина, проблем е у западот у моментов.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.887
Поени од реакции
12.410
Вакви како Тејт се реакција на болест, Тејт е нешто како температура кога си болен...одбрамбен механизам на телото заради инфекција. Затоа ако го анализираш баш како треба он не е ни добар ни лош.
Западното општество е болно у овој момент, цел колективен ум е у агонија. На некое спиритуално ниво ова е карма....додека на Запад се уживаше у благосостојба по други места гинеа луѓе. Баш вчера на вести слушам, дедо и внуче се изгубиле у Италија...така нешто беше веста. Ми падна смешно, у моментот у светов милион дедовци се изгубиле, никој нема да ги спомне.
Светот не се врти одамна околу Запад а како поминува времето уште повеќе ќе се самоизолира и ќе тоне у агонија со сите оние "придобивки" на неолиберализмот....воук, трансџендер и сл.
Поентата ми беше, не е проблемот у хомосапиенсите у целина, проблем е у западот у моментов.
Еве ти поубо, поедноставно го објасни она што сакав да го изнесам. Значи, се создале услови за катастрофа како Тејт и слични примери. Тие се симптомите на некаков внатрешен процес а во случајов верувам дека станува збор за болест, за душевна девијација.

Таков локален пример во ,,музичката" сфера е т.н. Десингерица. Лика и прилика на културолошкиот колапс на промашена младост. Абе примери колку и да сакаш. И во филмската ,,уметност". Насекаде...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.447
Поени од реакции
41.893
Таков локален пример во ,,музичката" сфера е т.н. Десингерица. Лика и прилика на културолошкиот колапс на промашена младост. Абе примери колку и да сакаш. И во филмската ,,уметност". Насекаде...
само гас бајо

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.785
Поени од реакции
8.309
Otvorete teba za P Diddy, momentalno mnogu pointeresen e toj razvoj na nastani otkolku nebitniov Tejt. :ROFLMAO:
428857-koga-falbadzhistvoto-kje-te-stigne.jpg
Му влегла полиција дома и му нашла во сервисот лубриканти за центрирање на предници и балансирање на задници на српски ѕвезди кои од тогаш не можат да најдат резервни делови на европскиот пазар.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.887
Поени од реакции
12.410
Прегледај го приврзокот 430511
Му влегла полиција дома и му нашла во сервисот лубриканти за центрирање на предници и балансирање на задници на српски ѕвезди кои од тогаш не можат да најдат резервни делови на европскиот пазар.
Ја дружи за да му мести некој србин - Слав Балкан Интеррејшл Геј Хардкор Паундинг.

redfogv

Царица
Член од
10 мај 2017
Мислења
2.268
Поени од реакции
2.016
Уште тема за сељаков фалеше.
Пере мозоци на мажи и злоупотребува жени.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.708
Поени од реакции
1.862
Зошто и Џефри Епстајн не го оставија да биде гад?
Глупи женишта.
Со цел памет ги споредуваш? Затоа го направија да биде популарен, од вакви размислувања.

Едниот е осуден педофил, другиот ги користи курвештиите што сакаат да му се качат на стап.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.008
Поени од реакции
29.932
Со цел памет ги споредуваш? Затоа го направија да биде популарен, од вакви размислувања.

Едниот е осуден педофил, другиот ги користи курвештиите што сакаат да му се качат на стап.
Ne se gubi.
Samo zatoa sho Tate e na tvojata omilena politicka strana, ne treba da gi opravduvas negovite zlodela.

Popularen go napravija maski tinejdzeri bez tatkovska figura.

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.495
Поени од реакции
3.616
Ne se gubi.
Samo zatoa sho Tate e na tvojata omilena politicka strana, ne treba da gi opravduvas negovite zlodela.

Чудно како жените кренавте толку прашина за Тејт а немате проблем со Кардишијанки, Северини, Карлеуши и слични морални грамади

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.892
Поени од реакции
44.775
Читав дека ги црцорел безмилосно Џастин Бибер и Ашер. :icon_lol:
Ja od toa sto naletuvam, ova bezmilosno crcorenje na Biber i Usher ( dur bile maloletni ) bilo edno od ponormalnite raboti sto se deshavale tamu. :pos:
Ne znam ni zaso se smeam na ova ama sto pa drugo mi preostanuva ebate.

A ne znam dali si naletal na onoj Kat Wiliams, komedijant sto e, lani na podkast eden kaza deka 2024 Didi ke go jade u paket so mnogu drugi, i spomna za mnogu nastrani raboti za koi znae deka se desavale tamu, go smetaa za maloumen i deka zabegal, i sea bas toa se slucuva, a na istiot podkast kaza i drugi zabegani stvari koi od segasna perspektiva, prasanje e kolku se zabegani, ili svetov u koj ziveeme stvarno e otiden u tri lepe i pola teorii na zagovor za zabeganosta na Holivud i elitite tamu se tocni.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.447
Поени од реакции
41.893
Ja od toa sto naletuvam, ova bezmilosno crcorenje na Biber i Usher ( dur bile maloletni ) bilo edno od ponormalnite raboti sto se deshavale tamu. :pos:
Ne znam ni zaso se smeam na ova ama sto pa drugo mi preostanuva ebate.

A ne znam dali si naletal na onoj Kat Wiliams, komedijant sto e, lani na podkast eden kaza deka 2024 Didi ke go jade u paket so mnogu drugi, i spomna za mnogu nastrani raboti za koi znae deka se desavale tamu, go smetaa za maloumen i deka zabegal, i sea bas toa se slucuva, a na istiot podkast kaza i drugi zabegani stvari koi od segasna perspektiva, prasanje e kolku se zabegani, ili svetov u koj ziveeme stvarno e otiden u tri lepe i pola teorii na zagovor za zabeganosta na Holivud i elitite tamu se tocni.
Кат рече дека гзот му го барале за 50 милиони долари да му дадат проект некој. Тоа со Харви Вајнштајн мислам дека е заебанција у поглед на тоа што другите продуценти им праат на актерите.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.708
Поени од реакции
1.862
Ne se gubi.

Уопште не го оправдувам, изгледа не прочита што имав напишано за гадот. Малоумни девојки одат кај него за да ги сексаат со него и со брат му и од толку што се во нив заљубени или затрескани, стрипаат на камера пред млади дечки и се полнат со пари. После тоа доаѓа некоја со уште помал мозок од Флорида, и како вистинска женска глава прави обвиненија што се лажни и ги пикаат во притвор. За 3 месеци излегоа, и сега се уште по-популарни. Кој доприносе за тоа, женските будали глави, е тие.

Убава споредба, па Епстин беше на твојата политичка страна, и П-Диди исто. Следен пат не мешај све со политика.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom