Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Убаво кажа, две и пол години трае седумдневната војна :pos:
Тоа го верглавте вие проукраинците демек требале да ги згазат за недела ако биле втора светска сила
цитирај еден член што е прорусија што предвидел дека одма ке падне Украина

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Тоа го верглавте вие проукраинците демек требале да ги згазат за недела ако биле втора светска сила
цитирај еден член што е прорусија што предвидел дека одма ке падне Украина
Да они тргнаа на Киев зашо имале таму на пазарчето ефтини зелки и тенџериња на пола цена.
Автоматски споено мислење:

Многу се брзаш ти. Долга е зимата.
Ќе вадиш бушони а? Те возбудуе тоа да остане народ без струја.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.559
prvata armija na svetot potrosi 2 triljoni dolari vo vojnata so kozoebacite. vo pikot na nivnata mok kontroliraa nekoj 39% od drzavata. ova go postignaa za 20 godini vojuvanje protiv kozoebaci so kalashi i magarinja. na kraj izbegaa kako picki, ostavajki im oruzje da vooruziaat 2-3 nato drzavi gratis.

istata taa prva armija i nejzinite tankeri denes kruzat okulu afrika zasto edno drugo pleme gi zakacha... onaka kolku da znaes deka svetot se smeni i deka 7 dnevni vojni veke nema. ali, ok e, potsekaj ne od vreme na vreme deka rusite ne ti ja ostvarile zelbata za brza pobeda, mene bas si mi zabaven...

@Ne_sum_ja

1727209278235.png

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.612
Поени од реакции
33.761
prvata armija na svetot potrosi 2 triljoni dolari vo vojnata so kozoebacite. vo pikot na nivnata mok kontroliraa nekoj 39% od drzavata. ova go postignaa za 20 godini vojuvanje protiv kozoebaci so kalashi i magarinja. na kraj izbegaa kako picki, ostavajki im oruzje da vooruziaat 2-3 nato drzavi gratis.

istata taa prva armija i nejzinite tankeri denes kruzat okulu afrika zasto edno drugo pleme gi zakacha... onaka kolku da znaes deka svetot se smeni i deka 7 dnevni vojni veke nema. ali, ok e, potsekaj ne od vreme na vreme deka rusite ne ti ja ostvarile zelbata za brza pobeda, mene bas si mi zabaven...

@Ne_sum_ja

Прегледај го приврзокот 430443
Автоматски споено мислење:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078

@Ne_sum_ja

Афганистан беше Артикл 5, не само Американска армија.

Џабе испотрошија пари, и пак не ги запреа терористичките групи. Ал-Каеда замина, ИСИС дојде со глупостите Обама што ги правеше.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.612
Поени од реакции
33.761
Истрошија нешто од официјалните пари, ама не беше џабе - испозаработија куп црни пари од опиум... Многу од операциите не може да се финансираат со официјални пари, како на пример државен удар во Украина. Мислам не може платени убијци снајперисти да се плаќаат со официјални пари, тоа е само за сметалата активисти од НВО-ата.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860

@Ne_sum_ja

Преку сто пати е разглобен муабетот за Авганистан на темава. Двете војни се споредба ко патлиџани и пиперки.

Али ако сакаш да споредуваме ајде да споредиме. Кабул падна после месец дена американска инвазија во Авганистан. Све што “вреди” во Авганистан беше под америчка контрола после два месеци војна. Кога падна Киев Кано?

Америка изгуби 2,450 војници во 20 години окупација на Авганистан. Русија изгуби две и пол илјади војници после една недела војна.

Авганистан се наоѓа на другата страна од земјината топка од САД, без пристап на море и САД ја држеше окупирана 20 години со смешен број на жртви. Украинската граница се наоѓа на 400 километри од Москва.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.559
Афганистан беше Артикл 5, не само Американска армија.

Џабе испотрошија пари, и пак не ги запреа терористичките групи. Ал-Каеда замина, ИСИС дојде со глупостите Обама што ги правеше.
pa ne bea tamu radi toa, vidi go postot pod mojot...

amerika vojuva kade ima kjar, sto e u sustina OK, samo narod treba da go sfati toa, dosta veke manipuliraat deka nosat demokratija i sloboda koga se sto pravat e instaliraat lesno podmitlivi marioneti. vakvi kakvi lokalni gomna politicari imas sekade kade amerite se jaki...

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Преку сто пати е разглобен муабетот за Авганистан на темава. Двете војни се споредба ко патлиџани и пиперки.

Али ако сакаш да споредуваме ајде да споредиме. Кабул падна после месец дена американска инвазија во Авганистан. Све што “вреди” во Авганистан беше под америчка контрола после два месеци војна. Кога падна Киев Кано?

Америка изгуби 2,450 војници во 20 години окупација на Авганистан. Русија изгуби две и пол илјади војници после една недела војна.

Авганистан се наоѓа на другата страна од земјината топка од САД, без пристап на море и САД ја држеше окупирана 20 години со смешен број на жртви. Украинската граница се наоѓа на 400 километри од Москва.
А технолошка софистикација прерипна. Ај пробај уште еднаш со анализата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.559

zaebi razglabanje, 20 godini 39%, begaa kako picki, luge od avioni im pagaa, na trkala se besea, zaboravija vojnici i civili... katastrofa. 2 triljoni... znaes li kolku nuli se toa? kolku budzeti na mkd, na ger, na EU? najnebitno kolku luge zagubile, sto razlika mene ili tebe ni pravi toa? bitno heroin imase, pari se trosea...

i ne se sekiraj, koga i ako padne kiev, nema poveke nikogas da e ukrainski. kapiras? ke ide niva za niva, metar za metar ama ke bide. uspat ke bide BIRCS i dedolarizacija, i nov finansiski sistem, i osloboduvanje na mnogu drugi mesta od kolonijalnite drzavi plus gratis civilna vojna vo amerika... samo ti ne se brzaj, se e ova smisleno i spremeno mnogu mnogu od poodamna.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
pa ne bea tamu radi toa, vidi go postot pod mojot...

amerika vojuva kade ima kjar, sto e u sustina OK, samo narod treba da go sfati toa, dosta veke manipuliraat deka nosat demokratija i sloboda koga se sto pravat e instaliraat lesno podmitlivi marioneti. vakvi kakvi lokalni gomna politicari imas sekade kade amerite se jaki...
После падот на СССР, сакаа да го средат светот по нивно, ама не излезе како што планираа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.559
После падот на СССР, сакаа да го средат светот по нивно, ама не излезе како што планираа.
jas bi rekol deka dobro im odese... problem e sto nisto ne trae vecno i treba nekogas i da biras kade morkov kade stap. rusite koga se smenija vo kapitalisticko opstestvo trebase da gi prifatat i da go osvojat, bukvalno gi imaa... taa "moja" generacija uste zbori za koncerot na ac/dc i metalica vo moskva so 1M narod, za mcdo, i red drugi raboti... GI IMAA. ispadnaa idijoti i sega ke se samounistat. kina i indija grabat napred plus rusija e tuka da bucka i pomaga, brics poleka od zaebancija bukvalno termin eden novinar sto go dade za drzavi u koj veruvase deka treba da se "investira" (da bidat okupirani od hedz fondovite) prerasnuva vo seriozna organizacija sto kreira paralelni strukturi i alternativen sistem. ako se zeme vo predvid deka sto gi povrzat tockite ke ima celosen kolaps na agri i comodity sistemite na zapad posto ovie se proizeditelite togas idat teski vreminja bukvalno od sekoj aspekt.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Едниот живее во Австралија а другиот во САД а тука се бодрите за падот на империјата, дедоларизации срања. Дечки дајте имајте малку исав :D

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.405
Поени од реакции
24.559
Едниот живее во Австралија а другиот во САД а тука се бодрите за падот на империјата, дедоларизации срања. Дечки дајте имајте малку исав :D
i sto? jas ziveam kade jas sakam da ziveam be ajvan... kur me zabole za sad... jas pravam pari u azija, treba da se srekni sto seuste trosam mal del na zapad.

Kajgana Shop

На врв Bottom