Политички случувања во Израел

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Јас па мислам тоа е бидејќи на Евреите не им е грижа колку муслимани ќе убијат додека Русите се грижат да не убијат Украинци.
Ма јок. Грижа и војна не идат у иста реченица. Ако сакаш да ги заштитиш цивилите бегај подалеку од нив, не создавај потреба на непријателот да ги убива како колатерална штета...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.536
Поени од реакции
35.315
Демек грижа за цивили било самоубиство на сопствената држава за да не погинат противнички цивили. Не војувај за да нема противнички цивилни жртви.

Ало, кога ти кажува „грижа“ не мисли на „негување и згрижување (заштитување) цивили“.
Мисли на минимизирање на цивилни жртви.

Фаќање за некои ситници и толкувања. Aдвокати насекаде упм... И virtue signalling со наивност левел 9000.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.436
Поени од реакции
23.314
Ма јок. Грижа и војна не идат у иста реченица. Ако сакаш да ги заштитиш цивилите бегај подалеку од нив, не создавај потреба на непријателот да ги убива како колатерална штета...
Аха значи според тебе сите загинати и повредени израелски цивили (како и горе-доле сите цивили во историјата на човештвото) се легитимна мета.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.536
Поени од реакции
35.315
Тоа е оти Украинците се борат машки и не се кријат позади цивилите...
Буквално има стотици фотографии и видеа како Украинците поставуваат воена техника меѓу цивилни згради. Како паркираат ХИМАРС во шопинг центар, па го вадат надвор, испалуваат проектили, и се паркираат назад во шопинг центарот. Има документиран случај во Мариупол каде сопствени цивили од градот ги држат во зграда преполна со експлозиви, за да направат фолс флаг дека Русите ја разнеле. Планот им пропаѓа кога цивилите им избегуваат од таму. После сепак ја разнесуваат зградата и без тела прават филм/пропаганда дека таму убиени цивили. После, Каковка браната кога ја уништија ја поплавија долината после бранта и испоубија куп свои цивили. Па Доњетск што е гранатиран неколку стотини пати, и има илјадници цивили масакрирани (причината зошто Русите се запнаа да ја освојат Авидивка наместо да ја стават во котел, пошто од таму гранатираа Украинците). Па видеата со убивање на сопствени цивили кои се обидиваат да се евакуираат од опсадата на Мариупол (им требаа цивилни жртви за да ги обвинуваат Русите кои напаѓаа). Итн, итн.
Уште три страни да пишувам нема да ми стигне место да ги набројам сите срања што ги направија Украинците на штета на своите сопствени цивили.

Ти мора да не си од планетава, или ПОЈМА НЕМАШ ШТО ЗБОРУВАШ... Роднина да не си со Не сум ја членот?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.324
Поени од реакции
6.002
Моменталниот врв на главосечачите, повика на војна против Израел на плоштадот во Бејрут, во 19:00ч.

Се појавија 75 души...

Кај се тие што викаа дека кога еден ќе се убие ќе се појави друг?

Кхм...

Тотална дезорганизираност, страв, бунило и шок за козоебците.

Најново, Хезболах истрелале 5 ракети, и замислете, ја погодиле Газа..:tapp:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Моменталниот врв на главосечачите, повика на војна против Израел на плоштадот во Бејрут, во 19:00ч.

Се појавија 75 души...

Кај се тие што викаа дека кога еден ќе се убие ќе се појави друг?

Кхм...

Тотална дезорганизираност, страв, бунило и шок за козоебците.

Најново, Хезболах истрелале 5 ракети, и замислете, ја погодиле Газа..:tapp:
Овие од Газа ич немаат среќа, малер се у пм. Сега тој стрелецот од Хезболах сигурно пцуе со - да ти ибам руката...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.536
Поени од реакции
35.315
Former Israeli Security Advisor Yaakov Amidror stated that Israel is nowhere near starting to destroy the Islamic Resistance's (Hezbollah’s) capabilities in Lebanon. He further added that Israel is far from defeating Hezbollah or significantly hindering its capabilities.

Since this morning, Hezbollah has launched more than 200 rockets toward Israeli positions amid heavy bombing, underscoring the ongoing intensity of the conflict and the challenges Israel faces in neutralizing Hezbollah’s forces.

Автоматски споено мислење:

Извесно е дека вчера Израел убил повеќе цивили во Либан отколку Русија во Украина за цела години... Каде се загрижените „филантропи“ на форумов?
Ех @Vartolu ?

Некое смајли ќе постираш?

Во меѓувреме Ционистите психолошки ја припремаат западната популација за она тек претстои.

Пропагандава им е левел „градинка“... Треба од Украинците да учат.

Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Демек грижа за цивили било самоубиство на сопствената држава за да не погинат противнички цивили. Не војувај за да нема противнички цивилни жртви.

Ало, кога ти кажува „грижа“ не мисли на „негување и згрижување (заштитување) цивили“.
Мисли на минимизирање на цивилни жртви.

Фаќање за некои ситници и толкувања. Aдвокати насекаде упм... И virtue signalling со наивност левел 9000.
А кој пак пишува за ,,негување и згрижување на цивили,,? Пишувам дека цивили не смеат да се користат како штит, со тоа ги убиваш. Непријателска војска нема да ги штеди, во секоја ситуација ке ги смета за колатерална штета. Минимизирањето на цивилните жртви првенствено е грижа на нивната војска а не на непријателската. Најмалку што можеш да сториш за сопствените цивили е да не ги користиш како штит.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.325
Поени од реакции
43.108
Тие Газа не ја освоија ќе го освојуваат Либан. Лесно е со авиони бомби да фрлаш, нека влезат со пешадија.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
Тие Газа не ја освоија ќе го освојуваат Либан. Лесно е со авиони бомби да фрлаш, нека влезат со пешадија.
Не се улави да влегуваат со пешадија. За шо им се авионите? Тие да идат пешадија и да гинат а авионите, за кои дале големи пари, да им лежат по аеродромите? И, впрочем, и што тоа има да се освојува од Газа? Па и од Либан?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.325
Поени од реакции
43.108
Не се улави да влегуваат со пешадија. За шо им се авионите? Тие да идат пешадија и да гинат а авионите, за кои дале големи пари, да им лежат по аеродромите? И, впрочем, и што тоа има да се освојува од Газа? Па и од Либан?
и што ќе биде резултатот ако не влезат? Ќе им се стресат јајцата на хезболах од неколку бомби. Башка што тие бомби повише убиваат цивили него борци.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.523
Поени од реакции
18.392
и што ќе биде резултатот ако не влезат? Ќе им се стресат јајцата на хезболах од неколку бомби. Башка што тие бомби повише убиваат цивили него борци.
Ke gi potisnat Hezbolah od Juzen Liban, a za toa ke im treba pesadija. Eventualno tuka moze Hezbolah da odgovori, megutoa se zavisi od proporcijata na iranskata pomos. Ako imaat dovolno oruzje, vojnici sekako imaat, mozat da iznenadat. Od druga strana, mnogu e vazno USA kako i kolku ke se vpletka vo konfliktov. Izrael ne se nepobedlivi, iako poradi brutalnosta nivna i pasivnosta na protivnikot imaat takov imidj.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.536
Поени од реакции
35.315
@lazar31 ти објаснуваше како Хезболах провоцирале со постојани напади на Изреал?

И ова:
Најмалку што можеш да сториш за сопствените цивили е да не ги користиш како штит.
Затоа ги спомна Украинците, пошто они во мал милон примери користат цивили како жив штит? Ваљда затоа ги игнорираше примерите што ти ги дадов и сега продолжуваш да ја верглаш истата приказна како никакви аргументи да не ти се посочиле.

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.655
Поени од реакции
2.749
Нетанјаху лом ке ги напрајт и на хезболах и тој делот кај шо се сместени....се надевам од кај нас шо појке доброволци да имат .....ало ефендија пуштај звучник и збирај од чајџилниците тие со брадите...
инфор од бејрут од прва рука,банки во колапс и само 100 долари неделно давале,сите чувале под перници ама до кога

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.421
Поени од реакции
4.332
@lazar31 ти објаснуваше како Хезболах провоцирале со постојани напади на Изреал?

И ова:

Затоа ги спомна Украинците, пошто они во мал милон примери користат цивили како жив штит? Ваљда затоа ги игнорираше примерите што ти ги дадов и сега продолжуваш да ја верглаш истата приказна како никакви аргументи да не ти се посочиле.
И која ти е поентата? Дека Израел извршиле многу повеке напади од Хезболах? Од какво значење е тоа што Израел извршиле повеке напади? И мислиш тврдењето дека во многу цивилни објекти има оружје на Хезболах е лага? Па Хезболах немаат касарни и воени магацини, секако дека сите оружја, војници, штабови... им се е во цивилни објекти и по дупки и бункери под цивилните објекти. И сега за тоа што ке гинат цивили ке биде виновен Израел а не шупците што цивилите сакаат да ги користат како штит, што се кријат по цивилни објекти, што штабовите и магацините им се под цивилните објекти....

Kajgana Shop

На врв Bottom