Vartolu
1897 Fighter
- Член од
- 29 декември 2007
- Мислења
- 14.992
- Поени од реакции
- 5.605
Имало случај каде РФ намерно гаѓала школо/градника?
Иако претходно знам што ќе одговориш на тоа, сепак да се знае....
Имало случај каде РФ намерно гаѓала школо/градника?
Навистина?Сакаш да не пренесиш жедни преку вода. Ваков вид на тероризам не е измислен сега, постои од порано. Ама за озбилна разузнавачка служба и за обични гранични скенери, мноогу лесно се открива, поточно со обично куче трагач. Секоја озбилна било каква структура пред да прими пратка убаво ја проверува, за разлика од дилетантиве брадосани, ама неможиш да очекуваш повеќе од козоебачи.
Значи Русија - пази со Искандер (скап проектил) - намерно гаѓала детска градинка?
Лелелелееее сакатење брадосани џелати...Навистина?
Ајде тогаш, ако навистина не лупаш глупости и знаеш за што зборуваш: НАВЕДИ ЕДЕН ПРИМЕР КАДЕ ИМАШ НЕДИСКРИМИНИРАЧКО МАСОВНО УБИВАЊЕ И САКАТЕЊЕ НА ЛУЃЕ СО МОБИЛНИ КОМУНИКАЦИИ.
Ќе те почекам, нема гајле.
Ванлок, олабај другар, форум е. Не напнувај многу, можиш да се посериш (ако веќе и се немаш). Побара пример, ти дадов пример, почнуваш да вреѓаш нешто адхоминем, да глумиш фани бој, а хуморов ти базди ти смрди, па зел мемиња прај..Те чита народ еве како Стефан, и те доживува според она што го пишуваш, ти пишував дека мериш со двојни аршини, и колку повеќе се докажуваш повеќе се закопуваш, ама твојата заслепеност не ти дава можност да гледаш на работите поинаку. Нели гледаш дека од небо се гледа како се што не ти се допаѓа го релативизираш, а од друга страна за нешто што ти одговара од влакно правиш слон?@Stefan-kobe со Кико најде тикви да садиш бе?
Човекот што ми вика дека Украинското ПВО е криво за сите цивилни жртви во Украина а не се Русите виновни за цивилните жртви во Украина, ми зборува дека сум упаѓал клизачи??Друже, само имаш лошо досие со исходи од вакви дискусии. Едноставано од желба да докажеш нешто упаѓаш со клизечи, со некои тврдења кои ретко да ти се засновани на факти. И нормално, ги губиш дебатите во првиот момент кога ќе треба да покажеш пример. Како сега што те нудам да покажеш приер со недискриминирачко масовно убивање и сакатење на луѓе со мобилни комуникации (пошто кажа дека ова не е прв пат)... Инаку се извинувам за капс локот, ми се заглавува кога ќе се изнервирам малку.
Друг пат нека не користат градинки и училишта за воени цели, или барем нека не се фалат на социјални мрежи.
Иако претходно знам што ќе одговориш на тоа, сепак да се знае....
Зошто на сите тие руски барања Украинците и нивните хендлери никогаш не дозволија меѓународна истрага за наводниот масакр?Масакрот во Буча:
...
Ама ова веројатно според твојот мајндсет, се е исценирано...Сечено, лепено и монтирано....Само жртвите кога ти се брадосаните џелати се цивили, овие се само колатерална штета....
Да да, покажаа на снимките Израелците. Имаше соба со стол (таму наводно имало врзан заложник) и покажаа листа со терористите кои тука демнеле (после испадна дека е листа со смени/ротации на чистачките, ама не читаат Арапски Евреите и тоа е тоа).И во Газа болницата имаше терористичко упориште под неа, каде му беа канцелариите на водачите на главосечачите. Па овде бунт кренавте кога Израел ја рокна..
Се дозакопувам? Ако има овде закопување, ти си веќе во центарот на земјата, ништо не те откопува.Зошто на сите тие руски барања Украинците и нивните хендлери никогаш не дозволија меѓународна истрага за наводниот масакр?
Навистина толку не размислуваш?
РФ буквално пазат да нема непотребни цивилни жртви во Украина. Па во Газа Израел само за првите денови испоубија повеќе деца отколку што за сите овие години војна има погинато деца од случаен/недиректен оган од руска страна во Украина (како на пример соборени проектили од украинско ПВО). Погледај ги бројките сега за Украина и за Газа, и спореди ги. Сето ова се познати факти, само нив се разбира дека нема да ги слушнеш на дневник мтв и на cnn/bbc.
Аман, само се дозакопуваш... Ај продолжи, може ќе налеташ на нешто.
Штотуку откри како функционира политика, државни интереси и меѓународни односи.Друже Јамајка, ти очигледно не разбираш што значи ЕВРЕИН. Евреин во исто време е и најгнасното суштество, но и најитрото. Зарем не знаеш колку игри и колку лица имаат Евреите? Едно лице им е глумење на сојузници со белите христијани против муслиманите. Демек исти непријатели имаме. А за второто лице пример ти е само пред 1 година кога Израел му носеше оружје на муслимански Азербејџан за да ги исчисти Ерменските Христијани од Карабах. Трето лице им е создавање на сојуз со сунитски муслимани против шиитските. За тоа пример ти се ОАЕ и Саудиска Арабија и тоа колку Израел е близок со нив и за главен непријател го сметаат Иран. Четвртото лице на Евреите им е глумење на про-палестинизам, односно финансирање на протести во којшто ќе се плука по белиот маж и Израел ќе се смета за white supremacist држава (со пари на Џорџ Сорос).
Зашто не е трајно решение. Они знаат дека единственото долготрајно решение е мировни договори, признавање на Израел а со тоа и нормализирање на односите. Таков договор имаат со Египет, имаат и со Јордан а од скоро и со УАЕ, Бахраин и Мароко.Dali voopsto im bile vrzani racete?
Mossad nema nikakvi granici i nikogas evrein ne bil pred sudot za covekovi prava i nema da bide.
Ete odlicno mozete da mi odgovorite, zosto odbiraat da ne zavrsat so Arapite vo okolinata, iako se posuperiorni voeno, i cel svet im klechi.
Neka se nistat, u sto pogolem broj. Istite tie Muslimani vo Liban, dali Hezbolah / sija, ili suni Muslimani, se istite koi se doselija vo Liban pred 50 godini i gi ubivaa i proteraa Hristijanite od tamu. Edinstvenata nekogas hristijanska drzava na Bliskiot Istok. Taka da, dali Liban ili Izrael ke strada, isto e, ni ednite ni drugite ne ni mislat dobro. Steta sto borbata ne e izednacena, pa da gledame pogrom na dvete strani. Stvarno ne znam kogo zalis ti.Зошто на сите тие руски барања Украинците и нивните хендлери никогаш не дозволија меѓународна истрага за наводниот масакр?
Навистина толку не размислуваш?
РФ буквално пазат да нема непотребни цивилни жртви во Украина. Па во Газа Израел само за првите денови испоубија повеќе деца отколку што за сите овие години војна има погинато деца од случаен/недиректен оган од руска страна во Украина (како на пример соборени проектили од украинско ПВО). Погледај ги бројките сега за Украина и за Газа, и спореди ги. Сето ова се познати факти, само нив се разбира дека нема да ги слушнеш на дневник мтв и на cnn/bbc.
Аман, само се дозакопуваш... Ај продолжи, може ќе налеташ на нешто.
Автоматски споено мислење:
Да да, покажаа на снимките Израелците. Имаше соба со стол (таму наводно имало врзан заложник) и покажаа листа со терористите кои тука демнеле (после испадна дека е листа со смени/ротации на чистачките, ама не читаат Арапски Евреите и тоа е тоа).
Автоматски споено мислење:
И не му се верува дека сеуште на неколку месеци Кико или Несумја ги спомнуваат Буча и другите глупости.
Буквално не може да поминат неколку месеци а да не се спомне тоа, или како Русија била агресор во војната.
Ќе ги ресетираат на фабричко, ќе ги држи некое време и после пак одново.