Бугарија - новата Грција

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Турска партиjа?
Со председател Бугарин?
Проблемот со таа партиjа е корупциjата, не е тоа дека е "етничка".
Реално дури "турската" ДПС има помалку гласове од предходните избори.
За бугарската jавност не са прифатливи големиот дел от партиите кои са активни во моментот.
Веке бе кажано многу пати - Бугарите чекат моментот кога Румен Радев веке нема да е президент и ке креира собствена партиjа. Тогава нема да има БСП, Преродба, ПП(ДБ), ИТН, Левица......
Ке има партиjата на Румен Радев наспорти ГЕРБ на Боjко Борисов и ДПС на Делjан Пеевски.
Како помалку кога ДПС на последните имале 347 илјади сега 366 илјади и плус 9 пратеници односно 45

Член од
31 мај 2019
Мислења
317
Поени од реакции
999
Еден од коментарите:pos:

Такви смо људи у Бугарској! На овај начин дочекујемо велике звезде като што jе Брена! Велики поздрав свим добрим људима Балкана!

Мене уште не ми се верува дека потонавме толку доле што овие сега ни поставуваат некакви услови.

Член од
27 мај 2018
Мислења
911
Поени од реакции
1.563
Еден од коментарите:pos:

Такви смо људи у Бугарској! На овај начин дочекујемо велике звезде като што jе Брена! Велики поздрав свим добрим људима Балкана!

Мене уште не ми се верува дека потонавме толку доле што овие сега ни поставуваат некакви услови.
Тоа е, за жал не учиме од минатото.. истото важи и дечките од Сврбијата,не се во можност да условуваат иначе би биле гадови левел 99 ...

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
По 8 години отсуство, Carrefour повторно ги отвори првите 6 продавници во Бугарија - 2 во Софија, 2 во Варна, 1 во Бургас и 1 во Сончев Брег.
За разлика од претходниот пат кога се отвораа големи хипермаркети, сега влегуваат со двата помали урбани формати - Carrefour Market(супермаркет) и Carrefour Express(минимаркет).
До крајот на годината треба да отворат 26 продавници, а плановите се за 2-3 години да отворат 200 продавници во поголемите бугарски градови.
К.jpg

К4.jpg

К2.jpg

К9а.jpg

К5.jpg

К3а.jpg

К1.jpg

К6.jpg

К8.jpg

К9.jpg

К9б.jpg

КЕ.jpg

К9в.jpg

К9г.jpg

На Балканот, францускиот ланец има локации и моментално работи само во Турција, Грција, Романија и Бугарија.

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
Дамјан Аврамовски - млада надеж на бугарскиот тенис.Најдобар тенисер на Бугарија до 13 години.Роден во Северна Македонија, живее и се натпреварува за Бугарија.
Среќен роденден:smirce:

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.383
Поени од реакции
4.309
Дамјан Аврамовски - млада надеж на бугарскиот тенис. Роден во Северна Македонија, живее и се натпреварува за Бугарија.

Ако е роден во 2019 и има 5 години, тогаш е роден во Северна Македонија. Ако е пред тоа, тогаш е Македонија. Сеедно, да практикуваме сите од форумов полови односи со твојата мајка, члену на татарско-монголското племе.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
какви едноклеточни дегени бугариве човече. Па уште и ко че земат по нивно да пишуваат, боже господе каков селски јазик, *си плука во пазува.
и ко че ти текни дека најпаметниот лик на форум ги застапувал токму нивните интереси, се ти е јасно

кој друг би финансирал таков коцкар. Доста бугарска афера, грозно.

Член од
27 мај 2018
Мислења
911
Поени од реакции
1.563
Дамјан Аврамовски - млада надеж на бугарскиот тенис.Најдобар тенисер на Бугарија до 13 години.Роден во Северна Македонија, живее и се натпреварува за Бугарија.

Колку што Дејан Кулушевски е швеѓанеце толку Дамјан е блгар

RTM

Член од
4 септември 2008
Мислења
844
Поени од реакции
214
Ако е роден во 2019 и има 5 години, тогаш е роден во Северна Македонија. Ако е пред тоа, тогаш е Македонија.
Добро, ако требе да сме точни, роден е во Поранешна Југословенска Република Македонија.
Така е точно, да?

Член од
30 октомври 2021
Мислења
1.629
Поени од реакции
3.782
Американскиот Стејт департмент ја одобри продажбата на Javelin системи на Бугарија.

Bulgaria to Enhance Defense with Javelin Anti-Tank Systems from US

The US State Department has approved a potential sale of Javelin anti-tank missile systems to Bulgaria, according to a Pentagon statement. The deal, valued at 114 million dollars, includes the FGM-148F Javelin missiles and associated equipment. This move is seen as part of US efforts to bolster the security of NATO allies and promote stability in Europe.

https://www.novinite.com/articles/228465/Bulgaria+to+Enhance+Defense+with+Javelin+Anti-Tank+Systems+from+US

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Насловот на темата едно, тој шо постира. Буквално ром со Ај-Кју на компир.

@Trcajlazi овие се твоите интелекти? со овие.. на овие ли ќе им градиме ние држави? Зар до толку ни падна цената ко Македонци? Не. Малку самопочит да научиш.
Секое твое мислење, од секој твој профил во иднина, ќе е од старт помножено со нула од мене. Толку.

Член од
23 август 2024
Мислења
399
Поени од реакции
771
Насловот на темата едно, тој шо постира. Буквално ром со Ај-Кју на компир.

@Trcajlazi овие се твоите интелекти? со овие.. на овие ли ќе им градиме ние држави? Зар до толку ни падна цената ко Македонци? Не. Малку самопочит да научиш.
Секое твое мислење, од секој твој профил во иднина, ќе е од старт помножено со нула од мене. Толку.
Не знам за Бугарите, но ми е страв да помислам што некој ќе мисли за Македонците ако ги чита твоите постови.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
бугари се пишува со мало б.

То е добар старт за тебе, сан стефански творителу, со огурски турци и роми ќе градел он Македонска држава. Мега фејс палм.

Абре чику бре.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
Американскиот Стејт департмент ја одобри продажбата на Javelin системи на Бугарија.

Bulgaria to Enhance Defense with Javelin Anti-Tank Systems from US

The US State Department has approved a potential sale of Javelin anti-tank missile systems to Bulgaria, according to a Pentagon statement. The deal, valued at 114 million dollars, includes the FGM-148F Javelin missiles and associated equipment. This move is seen as part of US efforts to bolster the security of NATO allies and promote stability in Europe.

https://www.novinite.com/articles/228465/Bulgaria+to+Enhance+Defense+with+Javelin+Anti-Tank+Systems+from+US
А кај ќе ги користите „Џавелините„?
Ќе им ги препродадете на Украинците?...

Ако не е тајна, мислим...:unsure:

Kajgana Shop

На врв Bottom