Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.389
Поени од реакции
9.007
Океј немало држава и институции, народ македонски имало така? Наброј ми 10 македонски личности од 1-18век?
имаш посебна тема за историја каде можеш да читаш, тука

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.722
Поени од реакции
5.649
абе наброј 10 имиња, не ти барам линкови да ми праќаш.
Глупо ти е прашањето затоа и не добиваш одговор, и да ти кажеме знаеме што ќе кажеш, не сме ние од вчера, ја знаеме пропагандата.

Член од
2 април 2023
Мислења
225
Поени од реакции
471
Глупо ти е прашањето затоа и не добиваш одговор, и да ти кажеме знаеме што ќе кажеш, не сме ние од вчера, ја знаеме пропагандата.
аргументи за 4то одделение, не кажувал дека знаел ја шо ќе кажам, не ме смеј.
А да си малку попаметен ќе знаеш дека не постои нешто како глупо прашање .

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.722
Поени од реакции
5.649
аргументи за 4то оделение, не кажувал дека знаел ја шо ќе кажам, не ме смеј.
А да си малку попаметен ќе знаеш дека не постои нешто како глупо прашање .
Ајде малку ќе се зафркавам и ќе ти дадам две имиња, Хацон и Пребонд

Член од
2 април 2023
Мислења
225
Поени од реакции
471
Мака му е оти зборува на Хрватски јазик.
мора ова да го додадам кај делот со косово и војводина кога се браните од србите :pos:
Фала ти што ми ја докажуваш тезата со ваквите празни аргументи :cool:

Член од
2 април 2023
Мислења
225
Поени од реакции
471
Чекам одговор за Хацон и Пребонд.
Си можел слободно и Спајдермен и Бетмен да ги додадеш, колку се тие толку се и овие Македонци по националонст/народност :pos:
Ајде да видиме другите 8мина може обеќаат нешто.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.722
Поени од реакции
5.649
Си можел слободно и Спајдермен и Бетмен да ги додадеш, колку се тие толку се и овие Македонци по националонст/народност :pos:
Ајде да видиме другите 8мина може обеќаат нешто.
Па побара државно уредување и ти кажав, тие се моите претци, не ханови, ако уште нешто не ти е јасно додај.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.864
Поени од реакции
4.994
Кај е нашата историја пред ВМРО 1893г? Тврдиме антика, а немаме ни 150 години историја.
Тревата е зелена, водата е мокра, а небото е сино...

Секако дека немаме историја како наука, како форма на колективно сеќавање, која е непосредно поврзана со постоење на своја држава во историско-временски континуитет, со сите нејзини артибути, институции и установи. Тоа (основањето национална држава) ни се случува со АСНОМ, па оттогаш можеме научно да потврдиме кои сме и што сме.

Пишуваш произволни ставови, ама кога ти би сакал, би ги нашол одговорите на твоиве прашња.

Апла е познато под чија окупација (ропство) сме биле 5 векови, и дека во тој период немавме држава па автоматски нема(в)ме ниту историја, во облик од хронолошки записи, изработени од соодветно квалификувани лица.

И секако дека нашата подалечна/средновековна историја е поврзана со Самоила, со источното Римски Царство, не со Аспарух.

Се чини дека преродбениците од XIX век имале повеќе свесност за својата македонштина од тебе...

Последно уредено:
Член од
2 април 2023
Мислења
225
Поени од реакции
471
Па побара државно уредување и ти кажав, тие се моите претци, не ханови, ако уште нешто не ти е јасно додај.
Абе не се брукај, оти толку балконски ограничено размислуваш?
Генетски не сме ништо повеќе словени од бугарите, тоа што ти мислиш дека генетиката е ограничена на државни граници кои по 100 пати се менувале низ историјата, тоа си е твој проблем.

Бетер сте од германциве, ариевци се направивте мамето ваше.

Kajgana Shop

На врв Bottom