Ingvar
MONAD
- Член од
- 28 март 2020
- Мислења
- 4.045
- Поени од реакции
- 9.386
Машка убавина се подразбира, дефинирана широка вилица, дебели рамни веѓи и очи на хоризонтална линија, косо чело, изразени јагодици, врат со иста ширина како слепоочници.Убавина е универзална карактеристика, нема врска со пол. Машкост е уствари комбинација на нивоа на тестостерон како и деривати на тестостеронот, слободен/врзан со SHBG како и претварањето у естроген преку процес на ароматизација.
Добро си се упецала на холивудските бајки...испомеша генетика со слободен тестостерон. Не дека нема нешто вистина у ова, ама у глобала не е ова точно. Толку многу фактори се а тестостеронот не е единствен пресуден фактор у приказнава.Машка убавина се подразбира, дефинирана широка вилица, дебели рамни веѓи и очи на хоризонтална линија, косо чело, изразени јагодици, врат со иста ширина како слепоочници.
Повеќе тестостерон = поаглеста структура на ликот.
Мажите потсвесно се свесни за ова, и го украсуваат својот изглед со брада, фризура.
Нема ништо лошо во тоа.
Генетиката е многу клучна за развој на тестостеронот. Се почнува од фетусот.Добро си се упецала на холивудските бајки...испомеша генетика со слободен тестостерон. Не дека нема нешто вистина у ова, ама у глобала не е ова точно. Толку многу фактори се а тестостеронот не е единствен пресуден фактор у приказнава.
Аналогно на ова жени со повеќе естроген се поубави?Генетиката е многу клучна за развој на тестостеронот. Се почнува од фетусот.
А тестостеронот придонесува кон градба на машкото тело, каде дел е и фацата.
Апсолутно.Аналогно на ова жени со повеќе естроген се поубави?
Треба да си уметник за да видиш и да уживаш у убавината....верувам дека има уметници и на 2/3 год. ма да поретко. А уште поголем уметник треба да си за да видиш убавина у секое битие.Апсолутно.
Смисла за убавина имаат и малите деца од 2-3 годинки. Што уште немаат свест.
Треба да си уметник за да видиш и да уживаш у убавината....верувам дека има уметници и на 2/3 год. ма да поретко. А уште поголем уметник треба да си за да видиш убавина у секое битие.
Лек е да им мерат ниво на естроген пред да ги пуштат да глумат у филм и народот што гледа ќе ужива у лепота.Preference for attractive faces in human infants extends beyond conspecifics
Human infants, just a few days of age, are known to prefer attractive human faces. We examined whether this preference is human-specific. Three- to 4-month-olds preferred attractive over unattractive domestic and wild cat (tiger) faces ( and ). The preference ...www.ncbi.nlm.nih.gov
Не знам зошто се лажеме.
Па само на темана за филм и тв, критики кон глумицата за снежана, и малата сирена има еден куп. Сите повеќе сакаме да гледаме убави лица.
Излези надвор, протегни се на ова сонце и земи истрчај некои 10 Км. може ќе налеташ на некоја ливадарка...пробај да ја преобратиш и кажи ни впечатоци утре ако е така.Моментално сум на темава зошто девојките не ги сакаат добрите момчиња и ко да читам разговор помеѓу машини/киборзи за тестостерони,естрогени,SHBG (кој к*р е оваа и што значи)..премногу филозофија и огромно заобиколување за да се дојде до некоја поента..
Па ти сакаш да ме умреш брате,какви 10 км 150 метри не сум у состојба да истрчам..Какво преобратување,со ливадарки не губам ни две секудни..Излези надвор, протегни се на ова сонце и земи истрчај некои 10 Км. може ќе налеташ на некоја ливадарка...пробај да ја преобратиш и кажи ни впечатоци утре ако е така.
Објективната убавина го прави животот полесен.
Ако ги разглабиш муабетиве ќе приметиш дека wошите момчиња се најчесто високи, или имаат добар размер и црти на лице.
Апсолутно.Па само на темана за филм и тв, критики кон глумицата за снежана, и малата сирена има еден куп. Сите повеќе сакаме да гледаме убави лица.
Тоа е најлошото што правам? Ве држам на стандард да бидете подобри личности? Ако ти е чудно зошто сум во одбрана на толку групи зошто не ти е чудно што ти си толку гласен против толку многу групи?E be wotce be, dezurniot forumski zastitnik na pederite, livadarkite i sega na orospivcinjata. Si klavas nametka nesto kako super junak koga sednuvas so laptopot ili so sto i da se uklucuvas na forumot i pocnuvas da gi branis?
So go trigerna sega ona feministickoto vo tebe ?
Koj toa jas sega tormozev pa se pocuvstvuvavte povikani da intervenirate i Ti i prolivot .
Okolu prasanjata svesen si deka toa se senzitivni raboti koi ne se spodeluvaat so sekogo, posebno na javen forum, najmalce so isfeminizirani mazenca ko tebe.
Eventualno mozam so kontoto da ti izlezam vo presret, ne deka imam rabus pa trgam recki ali onaka diplomatski ke ti recam dovolno za da ko ke sednime drustvo, ljuge od doverba, prvi drugari da imame so muabet da si pravime. Sigurno ne mislis deka ljugeto samo za softverski problemi, bagoj i updejti pravat muabet. Ustvari mozi vie toa ako imas voopsto takvi, ali realno da zborame i so ke si kazite drugo
Исто фер но го прашав и од каде заклучокот па треба да бидеш и ти фер и да го земеш тоа предвид како истата шанса што ја даде тој на Агда. Владо не му е ова прв пост околу тоа, со таа гласност зошто некој би претпоставил дека не збори од лично искуство? Би слушнал и зошто го мисли тоа што го мисли и од каде доаѓа ако е нешто што е надвор од интернетот. Но Владо тоа не го споделува.Погрешна е премисата за објективност на исказот само доколку станува збор за лично искуство. Ние добиваме информации и на други начини денес, не само преку лично искуство.
Сакаш да ти најдам милион постови твои у кои кажуваш нешто релевантно/вистинито, а информациите не ти се од лично искуство.
Рака на срце, не ви ја читав дискусијата. Само твојот пост. Од него ми заличи тоа што го пишав. Не викам дека и други не се понашаат така. Штавише баш така се понашаат по дискусии многумина, потенцирајќи ја таа погрешна премиса дека ако немаш лично искуство со нешто, гарант збориш неточно за таа работа. А не е така, особено во денешново општество.Исто фер но го прашав и од каде заклучокот па треба да бидеш и ти фер и да го земеш тоа предвид како истата шанса што ја даде тој на Агда. Владо не му е ова прв пост околу тоа, со таа гласност зошто некој би претпоставил дека не збори од лично искуство?
Vlado dali site dva i pol pati koga ti imashe seks zhenite bea zaljubeni vo tebe?I ete go i tretoto isfeminizirano buljavce.
Kako na dugme ste site trojca , tandem
P.s Igec pocna be da pisis so zeni, presrami konecno