- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.786
- Поени од реакции
- 36.793
А како ви се вклопува во историскиве аналогии тоа што Русија направи блицкриг инвазија на Украина?Pa kako vikaat - koj ne ja znae istorijata, ke mora da ja povtoruva
А како ви се вклопува во историскиве аналогии тоа што Русија направи блицкриг инвазија на Украина?Pa kako vikaat - koj ne ja znae istorijata, ke mora da ja povtoruva
Pa sega...bas se vklopuvaА како ви се вклопува во историскиве аналогии тоа што Русија направи блицкриг инвазија на Украина?
Pijana rabota, mnogu znaeja togas do kaj e Rusija. Gledas Germanci tepas, tolku.Pa sega...bas se vklopuva
Osven ako ne mislis deka ova pocnalo vo 2022...
I vo ne tolku dalecna istorija imas koga nekoja zapadna sila trgnala vo ekspanzija na istok kon Rusija, pa ovie bile primorani da gi udrat po usi i da vratat "invazija" na zapad. Malku poveke od Ukraina, dodusa...do Berlin stignale...
Dur se otreznis, op, Berlin....Eden imalo sto ne piel, nego go pustile po kazna da se pentari i zname da zakacuva po Rajhstagot....Pijana rabota, mnogu znaeja togas do kaj e Rusija. Gledas Getmanci tepas, tolku.
Ne, ne piel tuku pomalce piel. Ili poke krepel od drugiteDur se otreznis, op, Berlin....Eden imalo sto ne piel, nego go pustile po kazna da se pentari i zname da zakacuva po Rajhstagot....
A ovie drugive, taka zapieni, igrale majtap so nacistive....A Germanec, znaes, laden narod, ne sakaat mmogu zaebancii....Ne, ne piel tuku pomalce piel. Ili poke krepel od drugite
Од Берлин до Часов Јар, саде напредоци.Pa sega...bas se vklopuva
Osven ako ne mislis deka ova pocnalo vo 2022...
I vo ne tolku dalecna istorija imas koga nekoja zapadna sila trgnala vo ekspanzija na istok kon Rusija, pa ovie bile primorani da gi udrat po usi i da vratat "invazija" na zapad. Malku poveke od Ukraina, dodusa...do Berlin stignale...
Може и не пиел со оглед на тоа дека бил Киргизтанец.Dur se otreznis, op, Berlin....Eden imalo sto ne piel, nego go pustile po kazna da se pentari i zname da zakacuva po Rajhstagot....
Воено НАТО не можело да ја порази Русија…. До пред 30 и кусур години на руски збореа во Источен Берлин, сеа не можат Курск да го ослободат и чистат све руско од Украина. Ок, јаките руси големи геополитички скоковиГледаме дека воено Нато неможе да ја порази Русија, туку до каj сме со економијата нешто многу слабо скоро ич не се дискутира на таа тема, на колена ли е Русија почнати ли се со корења јадење зна ли се шта?
Ти даде дата кога ќе влезат Украинците во Курск, уште месец според тебе ќе им треба да дојдат до градот Курск. Гледам не мрдаат повеќе напред, сега менуваш реторика дека Русите не можат да си го вратат тоа мало делче назад.Воено НАТО не можело да ја порази Русија…. До пред 30 и кусур години на руски збореа во Источен Берлин, сеа не можат Курск да го ослободат и чистат све руско од Украина. Ок, јаките руси големи геополитички скокови
Дечко свесен ли си колку ви е паднато мерилото и очекувањата од една земја што е нели светска сила. Вакви работи е незамисливо дека и приближно може да се случат на земја како САД.Ти даде дата кога ќе влезат Украинците во Курск, уште месец според тебе ќе им треба да дојдат до градот Курск. Гледам не мрдаат повеќе напред, сега менуваш реторика дека Русите не можат да си го вратат тоа мало делче назад.
Што чекаат? Не можат, толку им е капацитетот, се што пратија на фронт изумре изгоре.Воено НАТО не можело да ја порази Русија…. До пред 30 и кусур години на руски збореа во Источен Берлин, сеа не можат Курск да го ослободат и чистат све руско од Украина. Ок, јаките руси големи геополитички скокови
Утре украинцине на 20км до Москва да стигнат и да застанат, тука на темава ќе се курчите дека не можат и колку се јаки РуситеШто чекаат? Не можат, толку им е капацитетот, се што пратија на фронт изумре изгоре.