Фан клуб: РК Пелистер

Член од
6 февруари 2011
Мислења
809
Поени од реакции
3.479
Od koj igraci ocekuvate brza igra , brz protok ? Dali imame plej poslednite 3 godini ?dali bekojte se probivni ? Kaj ke igras brz rakomet so vakov plej , vakvi bekoj , piker so go cekame po 30 sekundi sekoj napad da vlezi vo igra i da stigni napred , pa da izlezi oti neznael odbrana . Odbrana kaj specijalistot ilija mu letat, kaj borzas samo gi gleda kaj so prat vlezoj . Paskval da dojdi ke barate da se smeni po 1 mesec oti koj i da dojdi ne mozi da ima igra bez plej . Na babic mu karaja nekoj , valter bil zaostanat , jovic se barase da dojdi igral ubo so 2kata za posle da neznaj nisto , ne bil za prv tim , sundovski pojma nemal , brance so pogreblanito trebalo da prodolzi . Koj trener ke ti dojdi za so ovie igraci i budzetot(skrzavosta)? So da mu napraj , ne e kola da ja pojaca ? Barem opstinata namesto pari plej da zemese
Не е до играчите. Немаме систем а нема ни кој да воспостави. Неможи да ме убеди некој дека факинг Ѓоргиев и Серафимовски се подобри од нашите на тие позиции.Ама имат систем , и секој допринесува. Лазаров секоја чест мајсторе.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.562
Поени од реакции
6.215
Абе уште утре нека сменат тренер и нека дојдат среден и пикер во спротивно ова сезона ќе биди даветер од ланската

Член од
28 септември 2011
Мислења
734
Поени од реакции
1.043
Не е до играчите. Немаме систем а нема ни кој да воспостави. Неможи да ме убеди некој дека факинг Ѓоргиев и Серафимовски се подобри од нашите на тие позиции.Ама имат систем , и секој допринесува. Лазаров секоја чест мајсторе.
Ne e do igracite ic , mn jaki igraci imat zemeno . Tuku koga e poslednata evropska pobeda i poslednata evropska pobeda na domasen ko ne e do igracite ? I dali togas bese segasniot trener ?

Член од
10 јуни 2008
Мислења
473
Поени од реакции
872
На хартија од Алкалоид сме појаки на сите позиции освен ете на центар, то значи дека тогаш тие имаат 5 пати појак тренер, во ракомет победва појакиот тим не е ова фудбал па да речиме немавме среќа од корнер турнаја гол па ние 6 стативи манавме несреќно изгубивме, нема во ракомет ако си појак ќе победиш. Значи со Киро се спремиле се уиграле и поставиле добра тактика.
Бранче не е кадарен да биди тренер на ваков тим, се покажа повеќе пати. Нема ништо драстично да се смнеи. Скроз не инвентивна игра со статични бекови, слаб проток на топка до крило и очајно лоша одбрана.
Време е управата да реагира и да најди постабилен тренер, шо нема да биди outcoached од Киро и бричот од Ресен (за лига на шампиони да не прајме муабет). Дали Тамше дали некој друг нека го најдат, па и нека се преплати ако треба, макар и за следната сезона од сега да го договорат. То е основата на тимот без јак тренер џабе е ќе се мачиме и ќе ни биди играта очобол ко досега и ќе играме држ не дај утакмици со Вардар и Алкалоид иако на хартија треба да ги добиваме лесно со 6-7 гола разлика.

Друг аспект е носењето на нови играчи и креирање на ростер, тука тимот неколку сезони потфрла, се знај дека ни треба центар шо ќе ја забрза играта, шо ќе помини лесно еден на еден и пикер шо игра во два правци шо ќе биди темел за одбраната и нема да чекаме 30 секунди да се постави нападот туку ќе се игра многу побрзо, и нејасно е зошто се игнорираат тие позиции неколку годнии наназад.
Смешно и аматерски е дека сега се бараат играчи на сред сезона, сите солидни се под договор, а тие шо се слободни сигурно нема да дојдат Бранче да им е тренер. Сериозни екипи шо имаат визија уште одсега креираат ростер за 2025 и 2026.

Последно уредено:
Член од
6 февруари 2011
Мислења
809
Поени од реакции
3.479
Ne e do igracite ic , mn jaki igraci imat zemeno . Tuku koga e poslednata evropska pobeda i poslednata evropska pobeda na domasen ko ne e do igracite ? I dali togas bese segasniot trener ?
Ѓоргиев Симоновски , Велковски Серафимов Кизиќ … Сакаш да ми кажиш се подобри?Аве два пати мајмун го напрај Лазаров. Мурињо,Пеп и Анчелпти во едно е за Бранко.Само не е тој крив на деканот требаше да му е јасно дека со Бранко екипа не се прај

Последно уредено:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.308
Пичка ви мајчина на сите!
Уште не почнато првенството ни го зедоа цел ќеиф и мерак страм и арам да му е на сите во клубот од еден до последен па мајкаму стара поќе од два месеци јадеме лајна дека од авион се гледаат работите дека не одат дека фалат играчи и тренер овие сите си прат приватна забава да се земи плата помини месецот и сите кур ги боли
прво тн "управа" од ко дојдоа се само нешто му фали не му чини сите му се криви навивачи,гледачи,економ,физеотарапевт па дури некој со фб страна или профили од кајгана ало бе вие дебелиот го имате шо не знаеше шо е топка и кај е салата до пред некоја година од камион не знај подалеку сега другите пак се криви да се напраел паркингот, па салата, да се плаќало карти претреси,да не се пушело да се затворила вратата да немало бакљи да немало плукање, урлање да се најдело градинка и училиште со англиски да се зголемел буџетот па уште газ не побаравте , имате ум или немате луѓе не е ова работник ова е Пелистер да си прајте приватни забави на прослави од титулата скријани во фелиција па уште сите клаени на слика уште куче и маче да клаевте дај бе слезете на земја реков и порано ако има чоек пари не значи дека се знај дека е најубав арно ама тогаш сите ги браневте ај секоја чест шо го сакаат клубот даваат свои средства плус шо е уште потешко наоѓаат и спонзори но дајте бе луѓе по сериозноста суета ,его не можи поќе вака
за бранче нема шо да се пиши кажано е нема напредок само стагнирање и уназадување на сите играчи ако има тро лице ќе си дај оставка(ако нема да го бркаат како Јович" куче") и остани во клубот таму некоја функција оти ова е ебање на здрав мозок да загубиш два пати од децата на Киро е веќе поќе од проблем и не знаење не спремање на екипата(на сите услови) плус вакви, такви спори и стари нашите играчи се класа за децата кој со два играчи требаше да ги победиме и нема никакво оправдување оставка и крај на приказната !
исто важи и за играчите на сите мавање по џеб и некој шамар ко ќе почнат да излегуваат после овај пораз да се потсетат кај се дојдени фала му на бога шо не бев денес таму (Гевгелија)ќе заглавев за глупостите на сите во клубот и берете ум да не берите заби сите од еден по последен без исклучок сто пати ви се прогледа низ прсти за мир во куќата ама вие ко не не жалите со вакви порази нема ни ние !

Одговорност и оставка дури има време да се спаси сезоната плус носење барем два играчи оти пес нема да влези всала на овие последни (резултати)глупости !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Член од
2 август 2011
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.611
@Goran Bt за се си во право но едно не можам да се сложам во овај момент не ни треба носење на играчи туку бркање ослободување на ростерот. Ако се ослободиме од Манасков, Кајо, Печурица ( или како и да беше), Ходџич ( и тој не знам точно како се презива). Имаме солидна екипа со добар тренер лесно многу лесно ќе ја одбраниме титулата во ЛШ секако нема и што да бараме и со најдобар тренер сега не се прај екипа за ЛШ.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.312
Поени од реакции
8.308
@Goran Bt за се си во право но едно не можам да се сложам во овај момент не ни треба носење на играчи туку бркање ослободување на ростерот. Ако се ослободиме од Манасков, Кајо, Печурица ( или како и да беше), Ходџич ( и тој не знам точно како се презива). Имаме солидна екипа со добар тренер лесно многу лесно ќе ја одбраниме титулата во ЛШ секако нема и што да бараме и со најдобар тренер сега не се прај екипа за ЛШ.
Mozi da e taka ,jas uste sum po impressii I nervozen od densniot poraz a se si velev aj ke tepame se ke se zaboraj ama dzabe site imaat oci I usi samo tie so treba ne ,plus da ne se pram tolku "strucnjak" neka zemat nov trener toj ke kazi zema pusta igraci vazno e da ne bidi ne me interesira kako I so ke napravat no edno e sigurno deka vaka ne odi rabotata I samo teraat inaet za so na koj uste ne mozam da razbram ,se ke pomini taka I ova samo rabotata e so mozi I treba uste povekje barem sega koga e se sredeno za so pokloni da mu davame na drugite pa inaeto ni se vrakja na glava bilo kako bilo treba da se osvestst site vo klubot ova bese samar ako ne se prevzemat nesto ojde sezonata uste ne pocnata !

Член од
2 август 2011
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.611
Mozi da e taka ,jas uste sum po impressii I nervozen od densniot poraz a se si velev aj ke tepame se ke se zaboraj ama dzabe site imaat oci I usi samo tie so treba ne ,plus da ne se pram tolku "strucnjak" neka zemat nov trener toj ke kazi zema pusta igraci vazno e da ne bidi ne me interesira kako I so ke napravat no edno e sigurno deka vaka ne odi rabotata I samo teraat inaet za so na koj uste ne mozam da razbram ,se ke pomini taka I ova samo rabotata e so mozi I treba uste povekje barem sega koga e se sredeno za so pokloni da mu davame na drugite pa inaeto ni se vrakja na glava bilo kako bilo treba da se osvestst site vo klubot ova bese samar ako ne se prevzemat nesto ojde sezonata uste ne pocnata !

Сите сме под импресии да не речам нервозни, сезоната е на почеток не е прашање дали ќе го сменат Бранко, туку колкава штета ќе направи дур го сменат. Колку и да не сака управата да го смени тука се наивачите ќе го плукат ќе му викат и ќе замине, ќе остави само штетата зад него. Истото беше и лани иако пишевме и на ФБ и тука и на утакмици на ПЕЛИСТЕР 2 се кажуваше дека Михајло не е кадарен да води екипа во супер лига ама таа нивна самобендисаност и ароганција истурака до крај и што бидна Михајло беше сменет само резултатот е отпаѓање екипата од супер лига, но сега е поинаку притисокот е поголем во првата екипа.

Член од
28 септември 2011
Мислења
734
Поени од реакции
1.043
Ѓоргиев Симоновски , Велковски Серафимов Кизиќ … Сакаш да ми кажиш се подобри?Аве два пати мајмун го напрај Лазаров. Мурињо,Пеп и Анчелпти во едно е за Бранко.Само не е тој крив на деканот требаше да му е јасно дека со Бранко екипа не се прај
Abe drugo napisav jas drugar i prasav . Te prasav za da vidis kolku sme jaki vo evropski ramki , znaci kakvi zasiluvanja se nosat nanazad . Nigde ne naprajv sporedba so alkaloid. Nie imame igraci za ls , takvi nosat ili samo do trenerite e ? Ako znajs od koga e to so prasav , sporedi ke vidis

Член од
2 септември 2016
Мислења
855
Поени од реакции
1.919
IMG_0927.jpeg
ke izdvojam eden komentat od fb so prilicno mnogu like duri 41 i realno reaeln komentar… ke go izdvojam od cel komentar ovaj del “
А реалноста е дека тониме и дека сте тотални аматери и не знајте да водите голем клуб.А Пелистер е огромен,вие сте минорни.И минливи.Ќе ви остани инаетот о егото.
Алал вера за вашата способност и успех во
одредени бизниси.Ама немате С од Спорт”
mislam deka ako si coek i ako imas svest ke naprajs nesto ke prezemis ke smenis dali trener dali uprava dali nezz koj
vrora rabota interesni mi se likoj od tipo na ajde pobornici na brance kuro pusaci sea zborajte .. ok aj ke kjuti rajata vie pobornici na zoran zborajte deka se e ok i ako ne se nosat igraci trenero(bez razlika dali e brance ili petko) e kriv.. site so velevme deka treba igraci ne prajte hejteri nema problem
neka vi e jasno deka ovde site ili barem 90% sme pobornici da ama za pelister pa natamu koj kako saka..
treto mnogu mi se interesni 2-3 profili so dojdoja vcera pa ke ni objasnuvat i uste ke ne vregat ovde e tie mi se omileni i gi cekam vo pp da se vidime izgoren sum da vi ebam se vas ( na tie 2-3 profili zboram ke se najdat koj se)
to e to zoran (fala) docento e minliv branko e minliv sundo sutkajte e minliv pelister e vecen koj kako saka neka me svati ic kur ne me boli ne bolelo i ke ne boli za pelister i da fala zoran so ke igrame ls kapa do pod
i da kako bese ona mozi vreme e da se spusti zavesata
IMG_0928.jpeg

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom