Што играте во моментов

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
5-6 saati vo Black Myth. Odlicna ocigledno, no kako i se stravuvase od boss do boss ne mi stoi mnogu interesno. Najcesto ke bide prazno pretrcuvanje neprijateli da se stigne od boss do boss. Kako interaktiven load screen lol.

Uzas kontroli, epten ne mi legnaa kopcinjata.

Valda muscle memory od Hades koj patem ednas go ubiv i sega pravam runs odnovo i odnovo. Konecno najdov odlicna zamena za Returnal @Донев
Screenshot_20240821_184820_PS App.jpg

Мене ептен ми се свиѓа за сега. Супер ми е тоа што имаш босови на секој чекор, а и тоа што не треба да мислам на пери и блок во гејмплејот :D

Хејдис ја пробав на кратко кога излезе само, ама не ме заинтересира тогаш.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
5-6 saati vo Black Myth. Odlicna ocigledno, no kako i se stravuvase od boss do boss ne mi stoi mnogu interesno. Najcesto ke bide prazno pretrcuvanje neprijateli da se stigne od boss do boss. Kako interaktiven load screen lol.

Uzas kontroli, epten ne mi legnaa kopcinjata.

Valda muscle memory od Hades koj patem ednas go ubiv i sega pravam runs odnovo i odnovo. Konecno najdov odlicna zamena za Returnal @Донев
ај спореди ја со Horizon Zero Dawn.

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
492
Поени од реакции
532
хм, сега кога кажа Секиро, да. Ми заличе на Horizon пошто видов таленти, собирање печурки или што не, ама па не видов никаде групи на непријатели како во Horizon, еvade со тркалање.... Како и да е, играва ќе падне пред Нова Година на Epic. Тогаш ќе ја пецнам.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.190
Поени од реакции
9.195
Немаат сличност баш, повеќе сличност има во shadow of mordor, god of war и assassin's creed новите одколку со Вуконг.

Член од
29 март 2013
Мислења
4.625
Поени од реакции
4.467
1724956025511.png

Dolgo vreme mi stoJ vo library na Steam pa aj daja probam.

Nikogas nesum igral vakvi igri Elder Rink ubae? :cautious::vrtioci:

• Љубов
Член од
30 јули 2014
Мислења
5.410
Поени од реакции
17.677
Sonkata iscistena, termalna nova staena , djojkata smeneti potenciometri, i sea ide Metal Gear Solid Phantom Pain.
Da se nadopolnam. Igrava e remek delo, vakov kompleksen combat sistem ne sum sretnal dosega, a poprilicno e dolg spisokot na igri koi sum gi igral.

Na pocetok me gnjavese toa sto mora da se zamaram so nadgradba na bazata i personalot, ali sega mi e bas zabavno, dava poseben smek i se izdvojuva od klasicni fps. Doduse, ocekuvav cistokrvna pucacina, ova mi e prva MGS voopsto, ama ova e mnogu poveke od toa, klasicna takticko spionska simulacija. Sakas stealth, sakas kaubojski stil, zavisi od raspolozenie. Izbor na oruzja ogromen, kako i na nadgradbi i kostumizacii. Se iznaigrav denovive, a gleam samo do 8 posto completion sum.

Posebno mi ostavi vpecatok 11. misija, koga se lovis so snajperot. Prejako.

• Ми се допаѓа
Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.496
Поени од реакции
28.888
Добро бе ја игра некој оваа Black Myth Wukong? Абе да ти ебам сто мајки, на секој чекор има бос фајтс гинам ко луд. Последно вака ми беше на Секиро, а играва е прилично добра ама страшно се напињам со босовиве. Ај у курац, таман убиеш еден, 5-6 мали гомциња оп на друг бос.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.629
Поени од реакции
34.014
Добро бе ја игра некој оваа Black Myth Wukong? Абе да ти ебам сто мајки, на секој чекор има бос фајтс гинам ко луд. Последно вака ми беше на Секиро, а играва е прилично добра ама страшно се напињам со босовиве. Ај у курац, таман убиеш еден, 5-6 мали гомциња оп на друг бос.
Јас ја пукам 30-40 часеви, на чаптер 4 сум. Мислам дека има над 80 босеви и е само газење до сега.

Рокенрол. :roker:

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.190
Поени од реакции
9.195
Играта е лесна како што гледав по нет, така да ќе треба да поработиш малку на трпението.
Иначе ја чекам да ја кракнат. Жирла пиратерија. :roker:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.496
Поени од реакции
28.888
Јас ја пукам 30-40 часеви, на чаптер 4 сум. Мислам дека има над 80 босеви и е само газење до сега.

Рокенрол. :roker:
Играта е лесна како што гледав по нет, така да ќе треба да поработиш малку на трпението.
Иначе ја чекам да ја кракнат. Жирла пиратерија. :roker:
Абе немам јас проблем со времето, и 250 часа ќе ја играм ама се нервирам што ме враќа на последен чекпоинт, и треба да ги поминувам малите гомца пак одново. Она бебено втор или трет бос ме измачи.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.190
Поени од реакции
9.195
Абе немам јас проблем со времето, и 250 часа ќе ја играм ама се нервирам што ме враќа на последен чекпоинт, и треба да ги поминувам малите гомца пак одново. Она бебено втор или трет бос ме измачи.
Погрешно си ме разбрал, не колку ќе ха играш туку како. Обично на овие игри треба да ја учиш механиката на напади, за да знаеш како да ги казниш. Ако идеш на јуриш нема да напредуваш.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
Можеш да ги претрчаш.

За разлика од ФС игрите, прилично добри се со чекпоинти и за повеќето босови има чекпоинт баш пред нив.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.629
Поени од реакции
34.014
Можеш да ги претрчаш.

За разлика од ФС игрите, прилично добри се со чекпоинти и за повеќето босови има чекпоинт баш пред нив.
Како шо пиша Донев, еднаш двапати ги чистиш па ако не го пројдеш босот што следи ги трчаш. Истотака не треба ресурси трошење на нив како мана или магии. Иначе за мали гомца билокој stance кога charged би ги сведел на пола-накај-смрт така да злоупотребувај го тоа за чистење.

Идајќи од супер респонсивни игри претходно, најголем проблем мене ми беше animation lock-от. Играта изгледа како hack & slash, mashing buttons поради анимациите и понатаму можеби се претвара во тоа, но на почеток мора да пазиш дека ако стиснеш два три напади комбо дека му треба време пред да можеш да избегаш или пуштиш друго и најчесто тука ме млатеа, бидејќи често мобовите имаат некои напади што не се прекинуваат и напаѓаат без разлика што ти си во анимација мавање. Тоа не е проблем, само така функционира играта и бара малце планирање на почеток. Ќе кажат ама не е ова соулслајк, ова е акција, devil may cry etc. Не, на почеток бара соулс концентрација и скил. И само затоа немав мноогу проблеми лично оти бев веќе во форма, а после неколку апгрејди можеш да стигнеш до булиинг мобови - пример вчера стегнав еден што не стигна да мавне од poise combo. Обично од прва или втора туркам босови освен ако не се чаптер ендинг босови како yellow sage (chapter 2 ending) или yellow brow (chapter 3 ending). Тие обично имаат некој гимик или фази па мора да бидеш трпелив.

Друго, многу ми смета што нема никакви вибрации џојстикот од удар фидбек до cutscenes вибрации. Знам дека ова звучи како мал проблем но мене ми фали кога го нема. Ја играв ДС3 повторно годиниве на ПС5 и исто многу ми намали искуство. Ако имаше некои вибрации Wukong може ќе помогнеше околу animation lock и ќе знаеш дали си удрил или не, па да планираш бегање.

Исто фолдер мапата од мени не е сјајно, мора да барам фолдер и подфолдер ако сакам да се вратам некаде. Можеле да избегнат мапа на многу други начини, ептен застарено ми е ова и ми смета бидејќи нема многу инфо која област е која.

Ситни работи ова иначе, мене ми е готи оти длц како shadowtree нема многу шанси да се натпреварува, иако мислам постои преседан како Вичер? Искрено уште сега планирам да ја пројдам пак.

Пробај ја FF16 демото е бесплатно.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.496
Поени од реакции
28.888
но на почеток мора да пазиш дека ако стиснеш два три напади комбо дека му треба време пред да можеш да избегаш или пуштиш друго и најчесто тука ме млатеа
Е ова многу ми беше проблем. Нема опција да го прекинеш комбото да избегаш и често јадев ќотек. Купив еден potion за reduced damage да пробам така, ама не ми смени ништо баш ради ова.

Сепак вчера ја почнав, има ли опција да се вратам назад покасно да ги довршам босовите?

Фала за советите и на тебе и Донев.

Kajgana Shop

На врв Bottom