Дали би се менувале со Меси?

Член од
14 октомври 2018
Мислења
388
Поени од реакции
519
sum. covekot ima preglednost i moze da zavrsi zadaca pod pritisok. toa go pravi pointelegenten nego nekoe tele sto otvorilo glupa gema, znae stranici od kniga da svrti i misli deka e pameten...
Имал Аспергер (ако е ова точно), што е тип на благ аутизам. И ваквите лица може да се гении во некоја област, а во други да се потпросечни. Ова е секако предмет на дискусија.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.450
Со комплексите што ги изнесуваш тука секој ден, смешно е што си се осудил да ме наречеш зла.

Човекот се раѓа, живее во просек 70 години, од кои само 15 можат да бидат физички пик.
Во тој краток прозор на шанса, Меси станал експерт во своето поле, во најплатениот спорт на планетава, и влегол во историјата со заслуга.

Ти читај колку сакаш на википедија за сателититите на Јупитер, ама експерт нема никогаш да бидеш.
You have a poison in your mind:D

Е да, тоа е точно Меси е историска личност за разлика од мал милион луѓе поради кои квалитетот на живот е драматично наголемен овие неколку генерации, жив чоек не знае кој измислил антибиотици ама затоа сите знаат за Меси, приоритетите кај народот секогаш биле нејасни.
Тоа се можни сателити на земјата а не на Јупитер, Крунје се движи додуша околу сонцето а не околу земјата за 365 дена една ротација што само по себе е интересно.
Не ми е цел да постанам експерт, сознанието ми е доволно, ме прави необично среќен. Камо да бев поинтелигентен да можев да сфатам Фуриеова трансформација (Фурие, уште еден лик бескрајно позначаен за човештвото од Меси а умрел сиромав).
Има Меси пробано извесни супстанци кои ја менуваат перцепцијата?
Автоматски споено мислење:

А знаеш оти глупите луѓе се посреќни, ти како "попаметен и поинтелегентен" од Меси не може да си среќен повеќе од него, или посреќен си зашто си поглуп? :свиркам: :rolleyes:..Башка милионите...ситница;)
Може кај тебе во диаспора поглупите биле среќни, а верувам дека го знаеш тоа од лично искуство, вака како да кажам...ај подобро да премолчам не е убаво тоа за еден Христијанин. :angel:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.393
Поени од реакции
24.548
Имал Аспергер (ако е ова точно), што е тип на благ аутизам. И ваквите лица може да се гении во некоја област, а во други да се потпросечни. Ова е секако предмет на дискусија.
незнам, јас дадов мое гледиште на работите. едноставно не го рачунам него за глуп, мислам дека се покажал доволно способен и на терен и надвор од него.

Pa zatoa go trgnav Mesi od ravenkata uste vo prviot post i naglasiv deka ne znam, niti pak me interesira dali inteligenten ili ne. Za random sportist, fudbaler zborame, sto znael da dodadi topka pod pritisok ili po tvoe genie. Milion permutacii vo del od sekunda sto pravi pod pritisok. Dali da ja sutni spic ili ne, brzina na veter, gravitacija na zemjata, centrifugalna i centripetalna sila, blizina na sonceto i mesecinata, vlaznost na vizduhot, formata na stadionot, pritisokot na topkata, svezinata na trevata, kolegite fudbaleri dali se naspani, dali nekoj e posebno nervozen i kapace pritisokot od sprotivniot tabor, menadjerot, navijacite, sportskiot komentator i sto li uste ne. I vo toj del od sekundata od kako gi zel vo obzir site ovie varijabili resil da ja sutni topkata so sila od 7.4 kn so blago zakrivuvanje, rotacija i azimut id 15 stepeni istocno. Na toa mislese ko rece deka mozi da ja sutni topkata pod pritisok ili genij po tvoe?
јас не го коментирав твојот пост него првичниот и баш меси во случајот.

на ова твоето, ако е на ниво на меси тогаш да. затоа што 20 години дечкото тоа го прави феноменално подобро од 99% посто или милјони милјони други фудбалери. да верувам дека тоа го прави некаков гение, всушност има и термин се вика спортска интелегенција која кај него е на највисоко можно ниво. јас верувам дека тој тип на скилови (размислување под притисок, процесирање информации, рачунање агли, брзини, предиктабилност итн) може да се пренесат и во други поинтелектуални полиња. исто ако што и физичката спремност што ја има може полесно да му помогне за физикална работа ако реши да работи.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913

Е да, тоа е точно Меси е историска личност за разлика од мал милион луѓе поради кои квалитетот на живот е драматично наголемен овие неколку генерации, жив чоек не знае кој измислил антибиотици ама затоа сите знаат за Меси, приоритетите кај народот секогаш биле нејасни.
Тоа се можни сателити на земјата а не на Јупитер, Крунје се движи додуша околу сонцето а не околу земјата за 365 дена една ротација што само по себе е интересно.
Не ми е цел да постанам експерт, сознанието ми е доволно, ме прави необично среќен. Камо да бев поинтелигентен да можев да сфатам Фуриеова трансформација (Фурие, уште еден лик бескрајно позначаен за човештвото од Меси а умрел сиромав).

Може кај тебе во диаспора поглупите биле среќни, а верувам дека го знаеш тоа од лично искуство, вака како да кажам...ај подобро да премолчам не е убаво тоа за еден Христијанин. :angel:
Не знам зашто мислиш дека излегувањето од нечија "комфорна зона" и учење на комплетно друг странски јазик покрај англискиот кој го владее перфектно, е знак за "ниска интелегенција", а додека твоето читање на некоја рандом статија за планети, е знак за "висока интелегенција".

Според мене знак за интелигенција, е докажана способност и работа на едно поле, усовршување во конкретна област, а не "расплинување", општа култура "бош" муабети и давење во информации, небитни комплетно за твојот развој.

Еклатантен хипотетички пример, би бил оној кога Меси наместо секое утро да оди на тренинг, тој седнува пред монитор и чита статии некои си небитни за него и после седнува на форум и отвара теми за успешни луѓе, нарекувајќи се себеси "поинтелегентен" од нив, тогаш во тој случај Меси не би бил Меси, легенда, туку би бил @callejón de la muerte инкогнито најнебитниот лик на планетава и најнеуспешниот. Капиш???:D

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181

Не е Меси крив што спортот во кој избрал да гради кариера е моментално најпопуларен и најплатен.
Со тек на време и неговото име ќе избледе исто како на гладијаторите, на тркачите со коњи и кочии, како и на научниците.
Мислиш Лавоазје или Њутн биле суперѕвезди во светот? Не, биле еминентни во универзитети и меѓу нивните колеги.
Ако те прави среќен само спознавање одредена фактологија во ред, но мислам дека е непотребно ова драпање его и докажување.

Како е релевантно дали Меси се дрогира на темава?

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Лелееее овој читал за некои глупости околу планетите а од тоа што видел на википедија и едно интервју сфатил дека Меси е глупав и има некое ментално нарушување што него во овој случај му дава и тоа каква утеха да ете еден планетарно популарен шампион и мултимилијардер не знаел за тие чудата околу планетата Земја а он знае. :pos: :pos: :pos:

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.450
Бре бре Меси фан бојс на темава (и жени) па фатиле вреѓаат омаловажуваат и колнат како бабетини :rolleyes:Тек ако напишев Роналдо имаше да ме доксираат веќе (Роналдо имаше интервју кај Пирс Морган, побистар е од Меси).
Животот е колаж на милион настани, искуства и меѓучовечки односи кои во крајна линија го прават човек среќен или несреќен со својата положба на планетава. Крунје е само мал пример од илјадници спознаи кои предизвикуваат среќа. Wander to know and Psychonautics among many other things.

Поентата на темава е друга, дали парите и славата се толку битни како што не учат по меинстримот? Зошто воопшто ликови како Меси се ултраславни додека Малколм МекЛин е крајно анонимен, да не правиме муабет за Тим Бернерс Ли. Навистина срамно. Не велам да Бернерс Ли биде светски селебрити ама пак до толку да бидат непознати доволно кажува некои ствари.
Имало неколку студии околу тоа која ситуација во животот дава најдобри резултати во однос на среќата а тоа беа луѓе кои заработувале доволно за да не се мислат за плаќање сметки и да немаат големи долгови.
За амерички услови околу 70К нето фамилијарно.
Богатството немало никаква корелација со среќата.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.786
Поени од реакции
17.306
Поентата на темава е друга, дали парите и славата се толку битни како што не учат по меинстримот? Зошто воопшто ликови како Меси се ултраславни додека Малколм МекЛин е крајно анонимен, да не правиме муабет за Тим Бернерс Ли. Навистина срамно. Не велам да Бернерс Ли биде светски селебрити ама пак до толку да бидат непознати доволно кажува некои ствари.
Славата можеби сама по себе не е, ама парите да. Што сака мнозинството? Да е обезбедено до крајот на животот. Зависи кој како размислува, не можеме да знаеме што мисли Меси, ама ти кажале се остварил во еден од најпопуларните работи на светот - за спортот и затоа е ултраславен од тие наведените. Исто и како Бред Пит, Леонардо ди Каприо, Мадона, Аријана Гранде, Џастин Бибер итн.

Никој нив не им е крив што работеле тешко и стигнале таму каде стигнале и се прославиле за разлика од Тим Бернерс Ли. На крај краева, Меси има жена, три деца и кога ке се пензионира ке заработува, затоа што е нешто најскапото денес - маркетиншки бренд, а сите ние тука со тебе може да дробиме и да сонуваме бар да имаме 1% од неговиот целокупен годишен приход, за да бидеме „мирни“ до крајот на животот.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.450
Славата можеби сама по себе не е, ама парите да. Што сака мнозинството? Да е обезбедено до крајот на животот. Зависи кој како размислува, не можеме да знаеме што мисли Меси, ама ти кажале се остварил во еден од најпопуларните работи на светот - за спортот и затоа е ултраславен од тие наведените. Исто и како Бред Пит, Леонардо ди Каприо, Мадона, Аријана Гранде, Џастин Бибер итн.

Никој нив не им е крив што работеле тешко и стигнале таму каде стигнале и се прославиле за разлика од Тим Бернерс Ли. На крај краева, Меси има жена, три деца и кога ке се пензионира ке заработува, затоа што е нешто најскапото денес - маркетиншки бренд, а сите ние тука со тебе може да дробиме и да сонуваме бар да имаме 1% од неговиот целокупен годишен приход, за да бидеме „мирни“ до крајот на животот.
Не верувам дека успехот на Меси е резултат на некоја особено "тешка" работа, исти тренинг сесии имаат и играчи на пример на Селтик ама џабе, заработуваат 456 пати помалку и никој од дома не ги знае дека играле фудбал.
Небаре се симиња 1000м во окно или се јази по далеководи, тешка работа мош мислит :angel:
Ботом лајн се работи за вроден талент кој или некој го има или нема, чиста среќа, лотарија.
Значи Меси многу малку направил за да биде глобална ѕвезда, нит тренирал повеќе нит дриблал повеќе конуси на тренинг од некој рандом играч на Селтик, најголем дел е луда среќа. Тоа што не скренал во други правци како Гаскоњ со Етанол е позитивно за него но тоа би било се.

Џабе се парите ако немам перцепција каква што ја имам. Тоа што парите можат да ми го купат е ограничено, и вака никогаш не се секирам за сметки или храна, така да тоа е тоа. Не е све во супстанци туку тоа како ги перцепирам оние секојдневни ситуации. Не би сакал да не знам кои биле Алфавил, кој бил Милан Младеновиќ или Клан оф Сајмокс па Доменот Арнхем или пред Адам.
Секојдневно уживам во својата перцепција на универзумот :love:, наводно ситни ствари значат многу пошто знам каква е страшната алтернатива.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.412
Поени од реакции
13.435
Еве пример деновиве ме заинтересираа објекти кои кружат околу земјата од природно потекло, најинтересен е некогаш сметаната втора Месечина, 3753 Крунје. Кога би бил како Меси тоа би било невозможно.
Еве пример додека ти ја читаше таа статија Меси успеа да заработи пари што ти месечно нема да ги видиш. Сфаќаш сеа колку екстремно е глуп постов и темава?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.205
Еве пример додека ти ја читаше таа статија Меси успеа да заработи пари што ти месечно нема да ги видиш. Сфаќаш сеа колку екстремно е глуп постов и темава?
Ete zarabotil na tie neznam kolku so gi ima uste tolku. I? Pred toa ne mu stigaa? Sto mozis da kupis so 1 milijarda dolari ( lupam onaka) so ne mozis da kupis so 1 milijarda i 1 milion dolari sto gi zarabotil vo mevjuvreme duri go pisam postot?

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.450
И што со тоа? Може тебе се на светов ти се пари па затоа све гледаш низ призма на пари, Бог нек ти е напомош. Наместо да кажуваш на форум дека темава била глупа треба да згрташ пари бре, а не овде да оправаш криви дрини :icon_lol:

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.972
Поени од реакции
6.450
Нема што повеќе да се коментира и дискутира тука. Членот очајно бара фигура на мајка што ќе го фали, додека ги потценува другите.
Не е форумов место за пропагирање на едноумие. Темава си е ок, нит крши правила нит некого вреѓа, освен можеби фанатични обожаватели на Меси.
Ти како христијанка не треба да бидеш таква. Зошто си толку лоша? :angel:

Kajgana Shop

На врв Bottom