Гледаш претпоставкиве, може важат за одредени жени и не можам да зборам во нивно име, во мојот случај најверојатно јас ќе одам да хендлам баш затоа што се ужаснувам и се плашам од ескалација до физичко насилство.
Пошто сум жена таков деген може да проба да ме извреѓа као глупа си жена си, ама помали се шансите да стане физички агресивен, за разлика од маж да му пратам. И чим веќе почне со обиди за омаловажување, полиција.
Нема нешто повеќе што мразам и не сакам од покажување на кој е поголем маж, макар и со "ржење" само. Верувај избегнувам места каде што се измешани многу тестостерон со многу алкохол само од оваа причина.
Vo red, taka beshe ko tebe i zenava na drugarot i sega on ne i go diga. Poshto ona " se kaci da go ishendla komshijata ". Celiot muabet mi e dobronameren, ne ste bash svesni za realnostite na zaednickiot zivot posle....
Ljubenata tvoja obicno idi i rabotata se resava znaes vekje kako. Tebe nikako da ti tekni deka finta e toa, isharet .
Ali vaka po muabetot i nekoj drug ti ja tolci.
Idis be ti nekogas na red da si ja klecnis zenati ?
Ako e arhetip Vlade mu kupuesh edna kukla na duvanjei si raat posle!
Ispravka - raat si 5-6 meseci posle treba da mu kupish druga, Vlade se izjasni mu zdosaduele po nekoe vreme kuklite, ovaj zhenite, sakal promena.
Ljubenata tvoja obicno idi i rabotata se resava znaes vekje kako. Tebe nikako da ti tekni deka finta e toa, isharet .
Ali vaka po muabetot i nekoj drug ti ja tolci.
Idis be ti nekogas na red da si ja klecnis zenati ?
Znaci puma mazo ti treba so ovaj da se razbere gore... vlade ne e agresivec ali e seljacina, ovaj e levelot.. u mk ziveete...
Eve ti najmozno scenario.... ako ti se kacish so vlade da se opraash sam vlade kje pocne da go ismejuva mazo ti ( profesor na fax ) po cel komshiluk... ko kje prosheta maz ti site kje go gledaat ko nekoe grevce i kje se smeat... kolko i da ima doktorati na mazo ti iden toa kje mu vlijae... kje prestane da mu se diga.... posle nekoe vreme kje se razvedete oti nema da imate sex lajf i tenzii.... ti kje zemesh kuce i vlade kje e kriv za ushe edna livadarka ....
Vo red, taka beshe ko tebe i zenava na drugarot i sega on ne i go diga. Poshto ona " se kaci da go ishendla komshijata ". Celiot muabet mi e dobronameren, ne ste bash svesni za realnostite na zaednickiot zivot posle....
Јас сфаќам што сакаш ти да кажеш. Нормално дека е логично мажот да се качи и да го реши проблемот со комшијата во дадената ситуација, ама не ми е нормално да се очекува од мажот да го реши проблемот преку тепање. Посебно па не кога станува збор за возрасна и зрела особа. Обично тоа е она што го прават младите и незрели мажи (тинејџери и мажи во рани дваесетти), а се со цел да се покажат и докажат пред понежниот пол. Оти нели, тепањето е машка работа. Но, како што старееш така се смируваш, сфаќаш дека тепањето не го решава проблемот и учиш како да избегнуваш такви ситуации и да спречиш ескалација на истите. Тоа од машки аспект. А од женски аспект, ако во рани тинејџерски години и рани дваесетти си се возбудувала на мажи што се тепаат за тебе, како што старееш така сфаќаш дека треба да ги избегнуваш истите тие персони, и дека многу попривлечни се мажите кои може да ги контролираат своите емоции.
Nikoj ne tvrdi deka mora da e so tepanje
Bitno e toj da go resi komsijata
Na kakov i da e nacin makar neka odi da mu pomogne so alati i sila da ja zavrsi rabotata pobrzo pa da ne busi vo niedno vreme
So naseto pikanje vo vakvi raboti od strav da ne eskalira rabotata pa aj jas sum zena so ke mi naprai mene mazite ni se custvuvaat emaskulirano i ne se trudat poveke pa posle ne im se diga i eden kup drugi problemi
Toj vo nasite oci saka da bide alfa saka da bide voin da ne spasi pa makar toa bilo i od pajakot na zidot ili od komsijata
So naseto pikanje vo vakvi raboti od strav da ne eskalira rabotata pa aj jas sum zena so ke mi naprai mene mazite ni se custvuvaat emaskulirano i ne se trudat poveke pa posle ne im se diga i eden kup drugi problemi
Znaci puma mazo ti treba so ovaj da se razbere gore... vlade ne e agresivec ali e seljacina, ovaj e levelot.. u mk ziveete...
Eve ti najmozno scenario.... ako ti se kacish so vlade da se opraash sam vlade kje pocne da go ismejuva mazo ti ( profesor na fax ) po cel komshiluk... ko kje prosheta maz ti site kje go gledaat ko nekoe grevce i kje se smeat... kolko i da ima doktorati na mazo ti iden toa kje mu vlijae... kje prestane da mu se diga.... posle nekoe vreme kje se razvedete oti nema da imate sex lajf i tenzii.... ti kje zemesh kuce i vlade kje e kriv za ushe edna livadarka ....
Fala vlade epten sam ti blagodaren... me potseti muabeto na eden vic
Zashto matematicar ima i zena i shvalerka?
Koga ne e doma zenata misli deka e kaj shvalerkata... koga ne e kaj svalerkata ovaa misli deka e kaj zenata..
a dodeka ovie dve se mislat on e na tavan i reshava zadaci..
Ne gi potcenuvam voopsto
Takva im e prirodata sakaat da ne zastitat e sega nema kako porano mecki volci grablivci ama ima komsii so hilti i pajaci
Veruvaj mi bitno im e mnogu
Isto ko nas so ni e bitno da ni davaat komplimenti da ne slusaat vistinski koga ke kazeme nesto
Na isto nivo e
Е ете видиш, реков јас, чим немаш "приколица" немаш гајле. Ќе има кандидати полно. Само полека не се упуштај брзо во врска, сите ветуваат брда и долини на почетокот, се е мед и млеко ама после идат знаеме сите што...
Јас кога дојдов ваму прошлата година, да се жалам од мажот дека го оставам реков, бев лута на него и инбоксот празен ми беше, зш имав "приколче" на мама сонцето, за кое сите "мажи" ваму се согласија дека е приколица и терет, моето најмило бебе, без кое не сакам да си го замислам животот, па вака така си средив со мажот, видов дека ќе останам сама со детево, бидејќи очигледно дека никој не сака жена со дете
(а само за онаа работа нема шанси да прифатам) таков ни е менталитетот, затоа бери памет со кој правиш деца зш после нема назад. А самохрана мајка е тежок и "трнлив пат" , посебно со мало детенце и посебно во Македонија. Кога ќе порасне друго е, а и најдобро е за детето да си расте со биолошките родители. Љубовта која ќе ја добие од нив неможе да ја замени никој.
Не знаев дека разлика од 4 години е голема, за да ме викаш тетка кога ти ќе си 80 јас ќе сум 84 години. Шо ќе бидеме јас и ти тогаш? Девојки или баби?
Имам 37 год. Сеуште не сум наполнила 38. Ти имаш 33. Колку за споредба јас на твоја возраст веќе вртев по болници барав кај ќе се породам, трудна до заби
Ти посакувам што поскоро и на тебе, тетке Пума таква среќа, не бирај многу зашто времето лета.
Автоматски споено мислење:
Абе и маж да ти бил шо има врска, овие тука алергични се на деца, немој само тоа да извадиш сега дека имаш, зш е тек тогаш ќе си останеш со мачките
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.