Ќе се вика, ќе се вика.. како!?

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Мене ме асоцираат на некои две очајни калуѓерки што пробуваат со банани, тиквици, крастајци да се самозадоволуваат.
Јас си имам кој да ме задоволува не ми требаат крастајци, тебе и на овие шо туриле смешко нив им требаат изгледа.:)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.077
Јас си имам кој да ме задоволува не ми требаат крастајци, тебе и на овие шо туриле смешко нив им требаат изгледа.:)
Се јави некој со мувата на капата.

Cthulhu^

your neighbourhood weirdo
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.505
Поени од реакции
2.180
Ако имам ќерка ќе си ја крстам Бритни.
Досега немало такво кај нас да го скршам јас мрзот.
Апсолутно, добра идеја. Само шо ја би идел со Британи. Пошо многу ја сакав Британи Марфи.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.493
Поени од реакции
26.055
Која си ти од Иконија и Евдокија ?
Или си од двете по малку зависно по потреба ?!

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.077
Небеска, или западно Celeste... Штета, да имаа две чисти, Небеска е постаро од Celeste.

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
Величе Меси Роналдо Шумуликовски
Илчо Кака Костакурта Наумовски
Николче Петрушев, Милан Медиќ, Будимир Јоловиќ, Влатко Владичевски, Милан Сотировски, Разија Мујанович Данира Накич, Стојна Вангеловски и Стојна Костовска
Доста Димоска, Козмин Контра, Џонтра Волта
Сика Пиштолова, Жан Пијанманов, Ламбе Алабакоски
Ристе Дуганов,Петровски Боби, Перо Настев Мишко Мишунов
Јанез Дршко и Мите Дупев

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
Од туркиско потекло имиња кои ги знам се: Крум, Аспарух и Борис...првите две порано биле застапени во Пелагонскиот регион, што се поистоветува со населувањето на Бугарите на Кубер во регионот.
ева ја ко Прилепчанец никош не сум слушнал за Крумој и Аспаруси од Пелагонија.
Борис ќе да влечи словенски потекла (Борец?), а ако не, тогаш грчки. Ова име го има од Русија, преку Полска, па дури и во кхм, Англија. Па шѕо останало за кај нас иако последни децении не е нешто популарно.
Ако имало Крумој и Аспаруси кај нас, тоа сето убо ќе да спичкал Василије Визнтиски под својот меч. Браво.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
12.011
Поени од реакции
18.820
Борис ќе да влечи словенски потекла (Борец?), а ако не, тогаш грчки. Ова име го има од Русија, преку Полска, па дури и во кхм, Англија.
Ако имало Крумој и Аспаруси кај нас, тоа сето убо ќе да спичкал Василије Визнтиски под својот меч. Браво.

:eek:

Иначе да биде иронијата најголема, Аспарух Јосифовски од Прилеп, е брат на Кузман Јосифовски Питу, и ја пукнал првата пушка против Бугарите 1941 во Прилеп.

Борис е скратеница од Богорис и не е словенско име.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.404
За прави стари Македонски имиња имав чуено од селоно Галичник близу Бигорски. Имаше една фб група на времето каде еден Галичанец постираше фамилијарни слики и приказни од селото уште од 18ти век. Иминјата беа ептен афтентични, сите во најмала рака.. ех византиски?. Сите се прозиваа со СКИ на крајот.
Автоматски споено мислење:

:eek:

Иначе да биде иронијата најголема, Аспарух Јосифовски од Прилеп, е брат на Кузман Јосифовски Питу, и ја пукнал првата пушка против Бугарите 1941 во Прилеп.

Борис е скратеница од Богорис и не е словенско име.
ew, фала богу во моите генерации немаше ни еден Аспарух.
А и општо чисто сумњам дека било кој Македонец при здрава свест детето би си го крстил вака поново време.

Член од
28 декември 2015
Мислења
3.973
Поени од реакции
6.452
Борис ќе да влечи словенски потекла (Борец?), а ако не, тогаш грчки. Ова име го има од Русија, преку Полска, па дури и во кхм, Англија. Па шѕо останало за кај нас иако последни децении не е нешто популарно.
Зошто си толку напорен за читање? :) Значи не е провокација, чиста љубопитност.

Kajgana Shop

На врв Bottom