Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
ОК, еве ви предизвик на сите кои сакате да ме задавите.

Понудете барем еден извор, еден единствен, настрана од македонската историографија кој тврди дека Самуил бил Македонец.

Член од
12 август 2024
Мислења
107
Поени од реакции
155
@Darling не те послушав,глуп сум кога не слушам совети.
Му видов едно видео од заебанција,се осеќам просветлено.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Ја сакам да прашам зошто некој од одговорните не пресече кога вакви фаци не прават будали при здрав памет?

Историја ни продаваат на македонски форум,АЛОООО.

:tapp::tapp::tapp:.
Цензурата никоагш не била пријател на вистината. Ако нешто не ти се допаѓа не значи дека не е вистина. Што е најстрашно, ти не ни разбираш што јас застапувам како вистина.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016

Понудете барем еден извор, еден единствен, настрана од македонската историографија кој тврди дека Самуил бил Македонец.
А што мислиш, дали на погрешно прашање се дава погрешен одговор или правилен одговор?...:icon_lol:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
Каде гледаш прашање воопшто?
Еве, не е „прашање„, туку е (твое) „барање“. ама начелото е пак исто...(„погрешно иде на погрешно„).

И не ми враќај со прашање, туку одговори што си прашан.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427

Никој ништо? Ниту еден од вас не може да понуди извор настрана од македонската историска наука кој ќе тврди дека цар Самуил бил Македонец?

Вака ли се брани македонштината бе пријатели?

Каде се аргументите, документите, фактите? Убијте ме со цитати, референци, наводи.

Ако немате, продолжете да ме нарекувате влав, циган, Албанец, тоа ќе го направи Самуил Македонец.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
На споредба на информации од различни извори и нивно вклопување во кохерентен наратив колку што можу поблизок до вистината.
Уааааааууу!...

Сакаш да ја откриеш вистината или сакаш да искомпилираш вистина по својот мерак?...

Член од
4 ноември 2013
Мислења
939
Поени од реакции
1.482
Не знам зошто се важни Септември и Октомври, и не ме интересира. Ако сакаш да водиш дискусија ти требаат аргументи, или барем нешто што личи на нив, не дисквалификации. Еве понуди ми барем еден извор, настрана од македонската историографија кој ќе тврди дека Самуил бил Македонец. Не само тоа, најди ми еден извор настрана од македонската историографија кој тврди дека во времето на цар Самуил воопшто постеле Македонци како засебен етникум.
Не ти треба ништо друго освен доказ дека тоа е така.
Извори и такви финти на друго место.
Дали доказот е од македонци , странци , ванземунци е најмалце битно.

Најбитни се аргументите , како што велиш.

Прва работа: Името на Цар Самоил ретко се наоѓа во текстови од нивната црква.
Нели они велат дека он бил "ексклузивен Бугарски владетел"

Мене првото и второто не ми идат заедно

Второ: Бугарите го викаат Самуил :facepalm::facepalm::facepalm:

На натписот во Горна Преспа што пишува ? СамOил ,или Самуил?

Aкадемците од Бугарија упорни за тој Самуил :pos:

Докази од Бугарска црковна литература каде што Самоил е Бугарски Цар.
Како што е цар Борис , цар Петар , Цар Симеон.

Ти си на ред.

Не барам многу, така?
Автоматски споено мислење:
Ау , добра ти е форава.
Си слушнал ли за 'prosecutor's fallacy' ?
Еве ти , прочитај

Ако постојат чисти Македонци, јас сум тоа. Западна Македонија, Македонец и по мајка и по татко. Што не значи дека треба да дозволам да ме лажат како мало дете.
Јас учев школо за таквите ко тебе 'чисти Македонци'.

Тој што те учел историја те излажал на дебело.

Имаш ли некое познавање од морфологија?
Сакаш да читаме заедно Стар македонски јазик?

Па после ке читаме и од бугарски од истото време.
Ако го најдеме.. :pos::pos:

Последно уредено:
Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Не ти треба ништо друго освен доказ дека тоа е така.
Извори и такви финти на друго место.
Дали доказот е од македонци , странци , ванземунци е најмалце битно.

Најбитни се аргументите , како што велиш.

Прва работа: Името на Цар Самоил ретко се наоѓа во текстови од нивната црква.
Нели они велат дека он бил "ексклузивен Бугарски владетел"

Мене првото и второто не ми идат заедно

Второ: Бугарите го викаат Самуил :facepalm::facepalm::facepalm:

На натписот во Горна Преспа што пишува ? СамOил ,или Самуил?

Aкадемците од Бугарија упорни за тој Самуил :pos:

Докази од Бугарска црковна литература каде што Самоил е Бугарски Цар.
Како што е цар Борис , цар Петар , Цар Симеон.

Ти си на ред.
Чекај, ова се бладања. Немаш никаков аргумент, ова е како мали Џокица замишња аргументацију.

Побарав еден единствен извор кој тврди дека Самуил бил Македонец. Не е возможно во целикупната светска историографија СИТЕ да тврдат дека е Бугарин и СИТЕ да се во криво, а ти да си во право со О и У.

Толку ли е тешко да најдеш некој, тој и тој историчар, кој смета дека Самуил бил Македонец?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.892
Поени од реакции
5.016
Чекај, ова се бладања. Немаш никаков аргумент, ова е како мали Џокица замишња аргументацију.

Побарав еден единствен извор кој тврди дека Самуил бил Македонец. Не е возможно во целикупната светска историографија СИТЕ да тврдат дека е Бугарин и СИТЕ да се во криво, а ти да си во право со О и У.

Толку ли е тешко да најдеш некој, тој и тој историчар, кој смета дека Самуил бил Македонец?
Ај да ти помогнам, „одоколу„...

Твојот „предизвик„ е само еден обичен протестантски трик.

Еве ако тој трик делува...

Кога протестант сака да те надмури, тој (проестантот) ќе те услови со барање упатено до тебе, барајќи да му посочиш (на протестантот) стих од Светото Писмо во кое е напишано „тоа и тоа„, Протестантот, пошто е поупатен од тебе, однапред (!) знае дека во Светото Писмо не постои стих во кој пишува „тоа и тоа„, ама ти самиот не знаеш дека во Светото Писмо навистина не постои таков стих, па во тој случај, ти си губитникот-без основ, ама сепак губитник, затоа што не можеш да му вратиш/одговориш на протестантот на неговото барање и тоа на начин кој самиот протестант го бара од тебе и никако на поинаков начин!

И сега, што велиш, дали твојов „предизвик„ а и ти со него, сте „прочитани„?...:icon_lol:

Подоцна ќе прејдам на одговор кон твојот „предизвик„.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.748
Поени од реакции
5.680
Ќе ме оставиш ненаспан вака.
Ги знаеш нашите аргументи, мислам и на форумов имаш тема околу тоа, нема што ние тебе да ти докажуваме туку на други адреси.
Притоа би додал дека Македонец со бугарски корени и заедничка историја не е Македонец туку Бугарин.
Јас сум Македонец по народност како и сите други Македонци, поздрав бугарче и се најдобро, оди да спиеш.
Се надевам дека во иднина ќе ти се овозможи образование на бугарски, да не го користиш и гнасиш мојот јазик.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Се надевам дека во иднина ќе ти се овозможи образование на бугарски, да не го користиш и гнасиш мојот јазик.
Јас никако не го гнасам македонскиот јазик, напротив мојот македонски е веројатно најдобар на форумот. Концизен, елегантен, прецизен. Јас, што би рекол Џордан Питерсон, внимателно ги бирам моите зборови. Мојата употреба на македонскиот јазик ги унапредува истиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom