- Член од
- 9 јули 2024
- Мислења
- 293
- Поени од реакции
- 427
Бугарите и Македонците се две страни на една иста паричка. Најголемата историска несреќа за Бугарија и Македонија е пропаста на Санстефанскиот договор.
Зборувај македонски јазик тогаш..Ти си пишал порака да зборуваме на бугарски јазик. Ама јас не сум бугарин како тебе, јас не славам бугарска историја како ти. Така да со погрешна личност ќе збореш бугарски јазик. Не го разбирам бугарскиот јазик...Англиски, шпански, хрватски и по малку руски јазик знам...бугарски јок...чуден ми е бугарскиот јазик така да збори сам бугарски и онака славеш бугарска историја...
Премногу читаш бугарска историја... прочитај и некоја друга историја..Ти си пишал порака да зборуваме на бугарски јазик. Ама јас не сум бугарин како тебе, јас не славам бугарска историја како ти. Така да со погрешна личност ќе збореш бугарски јазик. Не го разбирам бугарскиот јазик...Англиски, шпански, хрватски и по малку руски јазик знам...бугарски јок...чуден ми е бугарскиот јазик така да збори сам бугарски и онака славеш бугарска историја...
Фасцинантна аргументација, полна со факти и докази, се гледа дека си мајстор на дискусија.HAHAHAHAAHA
Сакаш да кажеш дека Македонија и Бугарија имаат:Учете историја, Хегел и Хајдегер покажале дека човекот пред и над се е историско битие и се разбира себеси низ историските процеси. Не се лажете со романтизирани историографии полни со лаги.
Најголем непријател низ историјата и на Бугарите и на Македонците, отсекогаш била Грција. Најголемиот пораз на Бугарите и Македонците во историјата е одземањето на Тракија од страна на Грците. Во тој момент се распадна ткивото на македонскиот и бугарскиот народ. Кога Бугарин ќе рече Мизија, Тракија и Македонија е истата работа со тоа кога Македонецот ќе рече Егејска, Вардарска и Пиринска Македонија. Истиот ламент, истата жал за распадот на националното ткиво.
Македонија и Бугарија имаат ИСТА историја. Не знам од каде ти е познато. Само Бог знае се за внатрешниот живот на вас грешниците.Сакаш да кажеш дека Македонија и Бугарија имаат:
- Заедничка историја?
- Споделена историја?
Од кај ми е ова познато?...
Мило ми е што не славиш бугарски јазик. Дали ти , и со што помогна на Македонија во овие 30 години политика? Инженер си, електро инженер, дај некој доказ дека си на светската мапа како заслужен граѓанин?Ти си пишал порака да зборуваме на бугарски јазик. Ама јас не сум бугарин како тебе, јас не славам бугарска историја како ти. Така да со погрешна личност ќе збореш бугарски јазик. Не го разбирам бугарскиот јазик...Англиски, шпански, хрватски и по малку руски јазик знам...бугарски јок...чуден ми е бугарскиот јазик така да збори сам бугарски и онака славеш бугарска историја...
Значи поголем доказ не постои дека Русија ја ама формирано модерна Бугарија. Прочитај бугарска историја и после тоа реплика дај туак. Не на мене, општо..Бугарите и Македонците се две страни на една иста паричка. Најголемата историска несреќа за Бугарија и Македонија е пропаста на Санстефанскиот договор.
Македонија и Бугарија имаат ИСТА историја. Не знам од каде ти е познато. Само Бог знае се за внатрешниот живот на вас грешниците.
Ко шо тргна работава и Александар Велики циган ке го напраите.Македонија и Бугарија имаат ИСТА историја. Не знам од каде ти е познато. Само Бог знае се за внатрешниот живот на вас грешниците.
Јас своите мислења не ги базирам на тековни политики на полуписмени луѓе.Ајде да ти помогнам и да те потсетам „...од кај ми е познато...„-познато ми е од ставот од еден несуден нобеловец из Муртино, кон ај што не знае да разликува „хоризонтала„ од „вертикала„, ама знае (не знам од каде, веројатно му текнало...) дека Македонците и Бугарите немале „споделена„, туку имале „заедничка„ историја.
Само треба(ше) да ти текне...
Александар Македонски има со тебе и со мене врска колку што има Кунте Кинте. И Македонија и Бугарија денес се партал држави, Македонија е протекторат на САД кои ги имаат Албанците како attack dog на Балканот, а Бугарија е во тешка демографска катастрофа.Ко шо тргна работава и Александар Велики циган ке го напраите.
Пола се цигани , пола се потурчени во Бугарија , ти се читаш ли што збориш?
Немој да се бламираш тука по форум и да кажуваш ние дека сме имале иста историја со нив.
Уште и Хегел го спомна