Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
Се врати времето пак да имаме измислени противници. Судиите се најголем проблем, имаат 2% доверба.
Ќе се менуваат судии,судски совет.
98% од граѓаните немаат доверба во судиите затоа што немаат осудено криминалци - политичари што имаат украдено над милион евра. Измислен противник.
Финансии - нема пари државата, претходната власт многу трошела, не планирала. Измислен противник.
Град Скопје - градоначалникот да се смени, и тоа е добро. Имаме измислен противник. За совет на град Скопје гласаме, нефункционален исто како и градоначалникот. Нема против никој за советот.
„Нашите„ судии се тешка комуњара, а комуњара се‘ уште ја има реалната власт и моќ во „нашата земјата„. Никој не смее ниту да помисли да им го чепне комодитетот, а да нема реакции од нивна страна. Ете, Мицко се обиде па доби „опомена„ не од дома, туку од „странскиот фактор„.

„Нема лабаво„ со судиите...кои судат не по словото од законот, туку според количината од „предметот“ за кој, како велат „немал боја„.

Тета Данела ќе биде сменета на наредните локални избори, јасно е тоа уште денес. А до тогаш....ќе се возиме со полураспаднати и нередовни автобуси.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
„Нашите„ судии се тешка комуњара, а комуњара се‘ уште ја има реалната власт и моќ во „нашата земјата„. Никој не смее ниту да помисли да им го чепне комодитетот, а да нема реакции од нивна страна. Ете, Мицко се обиде па доби „опомена„ не од дома, туку од „странскиот фактор„.

„Нема лабаво„ со судиите...кои судат не по словото од законот, туку според количината од „предметот“ за кој, како велат „немал боја„.

Тета Данела ќе биде сменета на наредните локални избори, јасно е тоа уште денес. А до тогаш....ќе се возиме со полураспаднати и нередовни автобуси.
Истото беше и 2010-2011, комуњарски судии, па во прислушуваните разговори, слушнавме како се ставаат судии, не дека не знаевме , ама ете ...
Е сега тие комуњарски судии успех им беше да осудат, за седум години,Јане и тајфата, Јанкулоска и Јанакиески, и делумно Орце и Сашо...
Неможе комунизам уште да биде околу Данела, незнам како може она да е лоша, а советот да е одличен.. Слободно може да се распушти советот,и следните избори да гласаме само за градоначалник...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Овој глув и слеп беше кога Ахмети изјавуваше дека Македонија без албанци ќе ја немало
Сега кога СДС е опозиција Али Ахмети се заканувал
Ахмети и албанците се закануваат со децении, и државава и овојпат ништо нема да преземе.
Автоматски споено мислење:

Коклу само бев во право за Бугаринов кој пред 3 дена зборуваше за дестабилизација инаку коалциски партнер на сдс, денес мртов ладен седеше кај Ахмети како благонадежен блгарин да дели Македонска земја.
Уште еднаш потврда дека Бугарите и Албанците стојат зад дестабилизација на Македонија.
Додека Србите се упикуваат и глумат добри пријатели заради лична корист.
Каде се СДС да го осудат својот коалиционен партнер Ивон и говорот на Ахмети?
Овој колку може да збере лајкови од Бугари и Албанци неможе ни пашата.
Многу скриени антимакедонци има во политиката.
Не ја пее Јокич Македонско девојче затоа што нас не сака.
Ниту Џокович со неговите хвалоспеви за Охрид.
Слободата на еден народ и нација лежи во самиот народ.
Гоце Делчев: Ослободувањето на Македонија лежи во внатрешно востание, оној што мисли дека Македонија ќе се ослободи поинаку, тој се лаже и себеси и другите!
ezgif.com-webp-to-jpg-converter.jpg

Последно уредено:
Член од
28 јули 2021
Мислења
32
Поени од реакции
115
Не е само тоа..Има уште милиони документи и видеа на јутуб и интернет......Тоа се факти и докази..Се останато е пропаганда од всмро и сдс....Сега барем во 21ви век со интернетот може да се дознае вистината...

И со цел памет вие како држава наместо да се дистанцирате од блгарските корења вие уште толку ги славете....И нормално народот разочаран почна да се откажува и иселува од државата нефункционална и блгарска....
Абе торбеш доста плачеш,инцести и измеќари на другите ви е најголем спорт .

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
И , се насмеа ли? Сакаш искрено да се насмееме ли, или ќе ме игнорираш?
А што треба да ти пишам? Сите со црни и розеви наочари сте.. Ситуацијата во државата ви е според скечевите од к-15...к-15 ни се како симсонови ја предвидеа ситуацијата со државата. Како е тргнало како што гледам на татарски јазик ќе зборете....Славете ја бугарската историја наместо да се дистанцирате од блгарите и да формирате своја историја...Паметниот и вредниот народ се иселува...срам му е македонец да се нарече....откажува се од државата...Ќе си останете само вие со шизофренија...Кредит зема мицко за да исплате пензиите на пензионерите...

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.875
Поени од реакции
4.999
А што треба да ти пишам? Сите со црни и розеви наочари сте.. Ситуацијата во државата ви е според скечевите од к-15...к-15 ни се како симсонови ја предвидеа ситуацијата со државата. Како е тргнало како што гледам на татарски јазик ќе зборете....Славете ја бугарската историја наместо да се дистанцирате од блгарите и да формирате своја историја...Паметниот и вредниот народ се иселува...срам му е македонец да се нарече....откажува се од државата...Ќе си останете само вие со шизофренија...Кредит зема мицко за да исплате пензиите на пензионерите...
Која е твојата држава и зашто бегаш од прашањево? Толку ли е тешко за одговарање?...

Истото беше и 2010-2011, комуњарски судии, па во прислушуваните разговори, слушнавме како се ставаат судии, не дека не знаевме , ама ете ...
Е сега тие комуњарски судии успех им беше да осудат, за седум години,Јане и тајфата, Јанкулоска и Јанакиески, и делумно Орце и Сашо...
Неможе комунизам уште да биде околу Данела, незнам како може она да е лоша, а советот да е одличен.. Слободно може да се распушти советот,и следните избори да гласаме само за градоначалник...
И пред 2010/2011-тата беше истото по прашање на судиите, кои беа наместени „од прва„, со само една одлука од владата од се-де-се-то на „нашата земјата„, кога имаа монопол на власта во времето од 1994-1998-мата.

Судиите судат само вмро-овци, тоа е јасно како ден...освен на самите врмо-вци, кои непрекинато повторуваат исти грешки.

Тета Данела е една од нивните понови грешки, оти ставија кандидат(ка) кој(а) е „дискретна комуњара„. Советот на гр. Скопје, во кој веројатно преовладуваат вмро-овци, намерно ги „сопиња„ сите иницијативи од Данела и со тоа, вмро-вците ќе ги чекаат наредните локални избори за да ја сменат, оставајќи ја како градоначалник за кој(а) и Шилегов би бил експерт за управување со градски проблеми...

Последно уредено:
Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Ти пратив бугарски јазик, зашто го одбегнуваш?
Остај го тоа иселување, не успеале во Македонија, успеале во Германија?
Немора да е Македонија, истото е со Турција, и други арапски земји..
Дали во Софија има Бугарски и турски е едно исто?
Ајде сликај ти и јас од истото место каде што и ти..

Во депресија падна, краток спој. Нема лек за него. Едноставно не се снајде .
Нххдб уште чекам одговор...

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Ти пратив бугарски јазик, зашто го одбегнуваш?
Ти си пишал порака да зборуваме на бугарски јазик. Ама јас не сум бугарин како тебе, јас не славам бугарска историја како ти. Така да со погрешна личност ќе збореш бугарски јазик. Не го разбирам бугарскиот јазик...Англиски, шпански, хрватски и по малку руски јазик знам...бугарски јок...чуден ми е бугарскиот јазик така да збори сам бугарски и онака славеш бугарска историја...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.732
Поени од реакции
5.664
Ти си пишал порака да зборуваме на бугарски јазик. Ама јас не сум бугарин како тебе, јас не славам бугарска историја како ти. Така да со погрешна личност ќе збореш бугарски јазик. Не го разбирам бугарскиот јазик...Англиски, шпански, хрватски и по малку руски јазик знам...бугарски јок...чуден ми е бугарскиот јазик така да збори сам бугарски и онака славеш бугарска историја...
Ако знаеш Руски знаеш и Бугарски

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.114
Поени од реакции
30.181
А на кој јазик пишуваш тука?

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.429
Ако знаеш Руски знаеш и Бугарски
Привет и здравеи не е исто...
Хочу и искам не е исто....
Русија далеко се разликува од блгарија...И од балканските држави во напредок и развој....
На балаканот остануват црни овци нефункционални само блгарија, србија и северна македонија.
Хрватска, словенија, монтенегро, босна...одат напред и дистанцират се од балканскиот менталитет.

Kajgana Shop

На врв Bottom