Христијанството денес

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Тоа мора да биле коментари од некој друг член, јас немам злоба кон ниту една религија, мене ме учеа дека има повеќе патишта кои водат кон вистината, нашиот Спасител е само еден од нив.
Те учеле на екуменизам.
Треба да заборавиш на се што те учеле и да почнеш од ново.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
„Прашањето е како тие православни христијани (монаси или мирјани) треба да гледаат како на неправославниот човек? Како на свој тешко болен брат по тело (сите сме од Адам), со милост и љубов. Што повеќе братот е болен, толку повеќе треба да ја покажуваме љубовта кон него.“
- линк.

Додаваш љубов на крајот за да ја замачкаш работата и ете, „сите сме христијани“, само едните несвесни и болни, другите со љубов ќе го оправаат „болниот“.
Ниту има болен ниту пак христијаните имаат љубов со која би лечеле... се е како што велат, теорија, запишано и доста е....

Ве има и што да ви правиме, ќе се дружиме на Земјата, ќе учиме едни од други... или и ние да почнеме да немаме толеранција и да не го разводенуваме новиот еон... инаку гледате, опасни времиња... екуменизам во старт, а тоа изгледа не е добро според муабетиве... :coffee:

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.044
Поени од реакции
2.482
Mi se dopagja shto mnogu manastiri pomagaat da se izlecat zavisnici, znam nekolku sho se opravija tamu i sega imaat familii i se aktivni i odgovorni individui.

Hepta imate li vie u OTO programa za sreduvanje zavisnici... droga alkohol bilo sho... ?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
Preku zaebancijata sakam da mu kazam neshto.... :)
Не се заебавај, ќе те здоболи заебанцијата и после Хепта виновен :)

Да си запознаен со Телема, нема да ме прашуваш христијански прашања... лечење од дроги и супстанции во Бигорски. Кој има маки, натаму му е мајката...
Од христијани ова сум слушнал... најдобро таму лечеле и таму наоѓале богови и спасување.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.044
Поени од реакции
2.482
Pa hepta natamu mu e majkata, bigorski... ovie hristijanive neshto praat korisno, zamisli. De prati vo telema temata te molam citat nekoj za zavisnostite kako gi hendlate....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.158
Поени од реакции
12.135
Pa hepta natamu mu e majkata, bigorski... ovie hristijanive neshto praat korisno, zamisli. De prati vo telema temata te molam citat nekoj za zavisnostite kako gi hendlate....
Љубов и слобода. Тие се најдобрите зависности со кои најдобро хендламе... :)
За другото, во Бигорски, тие прават „корисно“ нешто... го реков и јас тоа...

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Те учеле на екуменизам.
Треба да заборавиш на се што те учеле и да почнеш од ново.
Будејќи само православието и то оваа македонскара варијанта е пат кон Бог. Сите други се сатанисти.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Будејќи само православието и то оваа македонскара варијанта е пат кон Бог. Сите други се сатанисти.
Не постои македонска варијанта на православие.
Постои македонска православна црква.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.660
Поени од реакции
42.222
Џабе глумат атеисти, на крај пак попот ќе им ја отпее. А додека се тука меѓу нас само шират сатанизам и други одвратни неприродни практики.

Член од
9 јули 2024
Мислења
293
Поени од реакции
427
Џабе глумат атеисти, на крај пак попот ќе им ја отпее. А додека се тука меѓу нас само шират сатанизам и други одвратни неприродни практики.
Како јас ширам сатанизам, може да објасниш? Како може некој кој не верува ви Бог да шири сатанизам? Дали знаеш спрема христијанската митологија кој го создал Сатаната? Одговорот на наградното прашање е Бог, лично и персонално. Ајде сега да ги поврземе точките, може? Атеистот не верува во Бог, како може да шири верување во ентитет кој е созададен од друг ентитет за кого атеистот не верува дека постои?

Наместо да напишеш нешто нелогично и да се бламираш, не ти е попаметно прво да промислиш? Знам дека на форум се пишува под никови, но дури и под ник не е убаво да се бламираш.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.660
Поени од реакции
42.222
Како јас ширам сатанизам, може да објасниш? Како може некој кој не верува ви Бог да шири сатанизам? Дали знаеш спрема христијанската митологија кој го создал Сатаната?

Наместо да напишеш нешто нелогично и да се бламираш, не ти е попаметно прво да промислиш? Знам дека на форум се пишува под никови, но дури и под ник не е убаво да се бламираш.
Сви сте ви исти.

Kajgana Shop

На врв Bottom