- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.314
- Поени од реакции
- 18.394
Ja ne veruvam vo rasnata superiost na severozapadnite evropjani. Cista slucajnost i period od istorijata e sto tie izgledaat najpametni. Kulturata e toa sto ja pravi razlikata.@Menethil
Види го постот на Ванлок горе, за ова ти удрив хаха пред некој ден во темана за САД.
Викаш САД имале добра демографија ама мене ми е поверојатно дека ќе станат новиот Мексико или Бразил отколку да продолжат да бидат неприкосновена број 1 сила.
Според мене Америка е суперсила баш ради демографијата т.е. дека беше со 90% северозападни европјани населена кои иако беа со различно етничко потекло имаа во глобала исти морални вредности и ги обединуваше заедничка идеја за слобода и креирање на нов свет.
Денешните имигранти ги немаат овие идеали, они имигрираат во САД поради сосема различни причини и многумина од нив се товар на државата.
Isti predrasudi imale vo Amerika i za Ircite, i za Italianite( ne gi smetale za belci). Ne gleam zasto ne bi se integrirale Latinosite. Ne znam kakvi klasifickacii imaat tamu, ama 90 posto se belci, katolici.
Amerika e super sila poradi toa sto ima ogromni resursi, geopolozba i sposobnost da absorbira i amerikanizira bilo kakva demografija od sekakva etnicka pozadina. Mozhe komotno da si ja kontroliraat demografijata i da praat cherry pick na najdobrite migranti.( sto i go praat so razni vizi).
Se ova e nebitno u temava na kraj od denot, zaso i latinosite nabrzo kje se below replacment.