Фан Клуб: Пелистер

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.709
Поени од реакции
2.205
Очекувано.... секогаш дерби дуели местат во првите кола кога многу луѓе се по одмори
Ајде ќе заштедите пари и нема да одите кај душманите на одмор. Таман ќе дојдете во Скопје и ќе уживате на стадион. Љубовта кон клубот треба да ви е пред одморите и на прво место. Со среќа во новата сезона и ви посакувам да обезбедите опстанок.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.036
Дали @Goran Bt мислиш дека пола екипи во лигата ( Работнички, Беса, Вошка, Силекс, Брера, Вардар, Шкупи) се толку поквалитетни од нас па неможи да се најди екипа шо би испаднала и дека ќе бидиме ние толкава канта?
Nema so jas da mislam eve ima strucnjaci ,upravi trista cuda ednostavno e prasanjeto koj ke otpadni od ligata a da ne bidime nie koj e maz neka odgovori pa da prajme muabet na krajot od sezonata a sega za sega kako so stojat rabotite ne znam koj ke otpadni vo kvalitete site se tuka nekade nema nekoj so deli osven struga I tro skendija no edno e jasno deka site se vo prednost I povekje godini se prva liga imaat ekipi sostavi od lani osven vardar ,besa so imaat novi ekipi no I tie se pokvalitetni a voska ja racunam za poslaba iako vcera zedoja plus tri igraci a sakale uste nekoj stranec druga rabota e so site ekipi skoro se imaat svoi ekipi si imaat semi tri za tri pa pomos od ffm plus od partija mnogu pogolemi budzeti itn...
Da ne filozofiram koj saka neka kazi koj bi otpadnal ako lani se znaese pred vreme godinava ne znam koj bi otpadnal osven da go smenat Sejdini od partija pa da ja prosirat ligata vgodina da nema problemi I mir vo kukjata

Rasporedot interesen da ne recam tezok 1 kolo gostivar doma pa 2kolo vardar vo gosti, pa 3kolo sileks doma ,3kolo gosti so skendija,5kolo doma so struga,6kolo vo gosti besa,7kolo doma so rabotnicki ,8kolo gosti so brera,9kolo doma tikves ,10kolo doma skupi,11 kolo vo gosti voska itn...
Bodoj prvo kolo ,vtoro kolo i treto kolo posle ke dumame I prajme



Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
19 јануари 2024
Мислења
405
Поени од реакции
1.254
Тежок-лесен распоредот, тие се екипите... Ние склопивме интересен тим иако останва простор да се донесат уште 2-3 брзи играчи за по страните, за да дојди до израз нападот.
Од то шо го видовме како пазареја друготе екипи, највероватно ние, Воска и Беса ќе бидиме во долниот дел од табелата бареѓ во есенскиот дел, а за на пролет можи да се сменат работите кај сите екипи.
Одма после нас и овие албанските екипи следи втората тројка на екипи шо се тука негде по квалитет и ќе се борат да го избргнат тој бараж и да се стабилизират на средината на табелата а то се Работнички, Шкупи и Силекс.
Останатите се далеку поквалотетни од нас и ќе се борат за местата во европа или лесно ќе ја избегмнат опасната зона.
Ако најдиме спонзор до на зима и се појачаме со неколку странци, мислам дека сигурно ќе избориме опстанок. Ако недајбоже останиме само под општинска капа, успех ќе биди бараж за опстанок да избориме.
 
Член од
15 јули 2016
Мислења
305
Поени од реакции
714
Lucas C.....o
Автоматски споено мислење:

Lucas C.....o ?
Автоматски споено мислење:

Lucas C.....o ?
 

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.100
Поени од реакции
7.926
oti be vo 17:00 ja pishat reflektorite tolku samo stubojte a
 
Член од
19 јануари 2024
Мислења
405
Поени од реакции
1.254
Рефлекторите за Аца Лукас ќе ги пуштат наредно лето, здравје боже...
Во Август и Септември наместо да ги изиграт сите домашни утњкмици вечерни и да напрат атракција да се полни трибината, тие во 17:00 на 40 степени ќњ играт.

Ко ќе немаш акал, џабе е се.
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
880
Поени од реакции
1.070
Сатницата во 17:00 ч. НЕ Е ФИКСНА, туку е првична. За да се игра на рефлектори треба чоек да ги намести сите под одреден агол, околу рефлекторите.

Малце за утакмицата за Работнички, другите искрено не ги гледав иако знам како изиграле ама да не е рекла казала муабети.

На претпоследна пријателска утакмица пред почеток на првенство, експерименти со составот. Прво средината Серафимовски е океј ама тој Тодороски сигурно нема да ни е носител на играта, така да незнам од кај таков тандем.

Назад 3ка... господе боже. Според мои информации (ако има некој да ме демантира слободно можи било каде да ми пиши), освен на утакмицата со Силекс, ниту на тренинг немаат 3ка пробано.

За таква формација ние треба да имаме:

● 1во и основно, ОДЛИЧНО техничко/тактички стопери, на кои нема да му биди мозокот само во долги и секоја топка да биди тресење, то го немаме или не во целост (читај меѓу редој).

Кице е преинтелегентен стопер, а се УНИШТВА на неприродна позиција...

● 2ро ФУЛ БЕКОЈ, односно офанзивни бекови кои ќе ја покриваат ЦЕЛА СТРАНА, Стефан Ивановски НЕ Е ТАКОБ бек. Карче исто шо го имам пратено мислам дека НИКОГАШ нема играно ФУЛ БЕК, можи да игра лев бек во 4ка и да е многу офанзивен ама ФУЛ БЕК исто мислам дека не е, не ни има играч во Мак Лигата шо можи то да го игра.

●3то во таква формација треба да има МНОГУ МЕЃУ простори, многу пасови позади нивни линии, а вчера ги имаше мислам 2-3 пасој само. НИЕ првото ГОЛОТ не го видовме и нема да го видиме со таа формација, второто од кога сменавме формација почнавме МАЛЦЕ опасни да сме.

●4то во таква формација напред ни требаат 3ца ТЕХНИЧКИ потковани, освен Спирко кој исто така играше на неприродна позиција НЕ Е НИТУ МИКИ ниту Георгиев, тие појќе се пробивни тип на играчи, онака се гушат.

● Нејсе, 5то и последно. Нас ни требаат моментално 4 КВАЛИТЕТНИ играчи. ДЕСЕН БЕК, СРЕДЕН ОФАНЗИВЕН И ДВЕ БРЗИ КРИЛА, од кое едно класично и еден крило/шпиц како Кардосо шо беше или Жуниор.

За играчите кој како изигра, нема да кажам да не се лутат, сами си знат.



Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Последно уредено:

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
880
Поени од реакции
1.070
Прва утакмица со Гостивар, недела во 17:00 ч., мислења, реални очекувања?

Лукас е Битола од пред 2 дена, се чека само да потпиши, незнам дали ќе биди спремен за со Гостивар.

Иначе многу слабо има играно фудбал после Пелистер, сменати над 12 клубој, без континуитет и со многу повреди. Дајбоже да се среди, да се спреми и да ни биди од корист.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Член од
28 февруари 2023
Мислења
195
Поени од реакции
740
За нас најбитно е сезоната да тргни со победа, да дајме маскимална поддршка и да се радваме после 90мин и со сплотеност и хемија зошто да не во врвот на табелата.

Само едно име знам ПЕЛИСТЕР БИТОЛА!!!
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.036
Прва утакмица со Гостивар, недела во 17:00 ч., мислења, реални очекувања?

Лукас е Битола од пред 2 дена, се чека само да потпиши, незнам дали ќе биди спремен за со Гостивар.

Иначе многу слабо има играно фудбал после Пелистер, сменати над 12 клубој, без континуитет и со многу повреди. Дајбоже да се среди, да се спреми и да ни биди од корист.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Ne znam I Lucas kako ke go zemat koga trenerot ne sakal plus igraci so Arsimi nemase generalka ne dojdoa gostite da ne prat trosoci vkraj ne seriozno uste od start velevme deka se slabi protivnicite pa za kraj da ne igrame so nikoj za mnogu komentari se lutat deka ne sme strucni da kazime so I kako fali vo timot no na krajot od denot pak ako nema rezultati nie ke se nervirame ,za dzabe zborame I pisime ne deka ne se mrdnati rabotite od sto bea no pak se povtoruvame karti sezonski ne se izvadija,igraci uste nekoj ne se zede,za nov dres isto ,reklama firma edna ne se najde za soblekuvalnite teci treba da se naprat I vnatre osposobat,za reflektorite ja prefrlat topkata ffm deka ne cini trafosyanicata ne podrzuva pa samo na agregati mozi da rabotata a opstinata veli ffm e kriva za avtobus treba tender nov oti sega ne saka transkop da ima brendiran rejz edino terenot e dobar iako celo Leto tuka se trenirase se razbira plus Kravari parite se tie gore dolu pa ako ne najdime privatnik odnosno ako ne dat dozvola od Skopje da vlezi nekoj vo klubot ke bidi macenje za budzet ,rebalans itn...
Muabeto mi e deka gore dolu ima ekipa sega osven upravata,trenerot da ne praj gluposti so trojka nazad cel teret ke ostani na igracite da se pokazat I nema vrska ako gubime rabotata e da igraat so srce na teren da ginat za sekoja topka da brkaat igraat pressing da se borat pa rezultatite ke dojdat I nikoj nema da se luti oti preku 12 igraci imame od strana bez nitu eden stranec so ne malku da ne recam mnogu od drugata strana treba da dobijat sansa I decata no najvazno ke bidi da izborime opstanok

P.S.fiziotarapevt go zedoja kiko od rakometo so bese so znaci se brkaat rabotite no so ke bidi krajniot rezultat ke vidime I vremeto ke pokazi !

P.P.S.Slobodno pisete si I taka se citaat samo mene mi se lutat vaka barem mozi nesto ke se smeni a I da ne se smeni zdravje


Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
19 јануари 2024
Мислења
405
Поени од реакции
1.254
Од кај го ископаја Кардозо легендите... :ROFLMAO:
Овај ако не се навлекол на хероин во меѓувреме од ко беше тука кај нас, ќе брка работа макар и во очајна форма да е.

Минчето глеам во Босна ќе оди изглеа. Штета шо неможиме него да го вратиме... Како ни фали очајно таков играч како него ама то е шо е. Колку пари - толку музика.
И овај тим шо го склопија е далеку подобар од очекувањата шо ги имавме. Останва сеа Костов да си ја заврши работата и на домашен терен да собериме шо е можно поќе бодој во борбата за опстанок.
 
Член од
6 август 2024
Мислења
2
Поени од реакции
7

Се продава негде официјален дрес или е ова единствено место кај шо можи да се купи?

Ќе бидам во Битола следниот месец па ако има негде во градо да не трошам 100 плус поштарина (имам купено од овде ракомет дрес но фаќа месец дена да стигни од Австралија) оти досега нигде немам најдено официјален дрес. Срамота е во 2024 година да не можел чоек да купи официјален дрес во својот град. Иста работа и со ракомето, како е можно уште да немаме фан шоп а ќе играме пак во Лига на Шампиони?! За маркетинг сме абсолутна 0
Автоматски споено мислење:

reklama firma edna ne se najde za soblekuvalnite teci treba da se naprat I vnatre osposobat,za reflektorite ja prefrlat topkata ffm deka ne cini trafosyanicata ne podrzuva pa samo na agregati mozi da rabotata a opstinata veli ffm e kriva
Стварно шо е работата со соблекувалните? Струја немат поврзано или?! Ова веќе историско се сторе упм... абе то требаше да e #1 нешто напраено на време со трибината. Пред неколку недели ко игравме со Гостивар гледам пак излегваме од спротивна страна :facepalm:
 
Последно уредено:

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.100
Поени од реакции
7.926
celo leto nisto ne se sraboti na stadion ruina ostana se okolu novata tribina, shajka se nema zakoeno, ni plan ni vizija, samo sranje, reflektorite ednash gi zapalija, kako edno nesto ne mozime da naprajme pozitivno
 

Kajgana Shop

На врв Bottom