- Член од
- 16 април 2014
- Мислења
- 7.299
- Поени од реакции
- 11.604
Лупевска дното го дупнала.
Не сум зачуден ако Албанец си го погази зборот, оти ништо не го спречува Албанецот да стори такво нешто.Ова поделбава од дуи е повеќе за да протнат нов мајски договор, кој договор они самите двапати го прекршија и го поништија.
Незнам кој нормален политичар од македонска страна би им дозволил повторно принцип победник со победник, тоа веќе е историја.
Тие(албанците) што повеќе пати плукнале на документ и си ја излижале плунката не вреди повеќе да се влегува во дополнителни договори со нив.
Принципот победник со победник не го прекрши само дуи 2016, туку сите албанци.
Знам дека нема, но нека не не прават глупави, веќе го направија народов глуп за името и давањето на премногу функции на албанци, сега треба да си одржат ветувањето за бугарскиот проблем, со албанците е завршено.Не сум зачуден ако Албанец си го погази зборот, оти ништо не го спречува Албанецот да стори такво нешто.
Туку...
За кој нормален македонски политичар зборуваш? Има таков, име, презиме?...
и јас тоа го гледав, жената хистерично го напаѓаше Мицко за детето, со каква класа летал, итн. А кога комуњарите летаа никого не прашуваше.Лупевска дното го дупнала.
Треба од наша страна да се гради кон бугарија според мене, затоа што секој наш потег кон лудаците ќе го искористат да изиграваат плачи пички.Николовски ќе бара сите пари што се наменети за пругата со Бугарија да се пренасочат со Србија-Грција и брзата пруга.
Мој коментар, оваа пруга е од економско значење.
Бугарската пруга е од воено значење заради НАТО коридорот што треба да почне да се гради од Италија и да поминува низ Македонија низ Бугарија.
Очигледно ќе има пари од НАТО за овој проект.
А за коридорот 10 ќе биде од ЕУ и Европската банка за обнова и рзвој (ЕБОР) и претпоставувам од Кинезите заради SILK ROАD проектот.
Интересно е.
Italy, Albania, North Macedonia, Bulgaria Defence Ministers ink LoI to create harmonised military mobility corridor for NATO needs
Italy, Albania, North Macedonia, Bulgaria Defence Ministers ink LoI to create harmonised military mobility corridor for NATO needsmia.mk
Нато коридорот 8 кој е предвиден
Прегледај го приврзокот 424695
Парите за пругата до Бугарија да бидат пренаменети за брзата пруга долж коридорот 10, бара Николски - МКД.МК
Прашан за пругата кон Бугарија која завршува во тунел, Николски истакна дека постои долгогодишна желба за изградба на пруга и поврзување со Софија, но за овој потег какошто вели треба сериозно да се седне и да се разговара. „За овој потег треба да се седне сериозно со Бугарија, да се види дали...mkd.mk
Кратко Србија и нејзината политичка аристократија.Структурите наследени од СФРЈ
Се согласувам апсолутно.Преглупо е со соседна држава да немаш автопат кој ќе те поврзе.
Веќе не е тоа проблемот, јас стално сум зборувал за српското лажно пријателство, и денес ги ставам србите на исто рамниште со бугарите, но ако бирам поврзување помеѓу србија и бугарија ја одбирам србија, единствено поврзување кон бугарија треба да биде кон пиринска македонија и културна соработка.Македонија во оваа форма на постоење, никогаш нема да се поврзи со Бугарија...тоа да ви биде јасно
Структурите наследени од СФРЈ, нема да го дозволат тоа.
„Нашата земјата„, во склоп од СФРЈ, беше комуникациско слепо црево, ако тука се исклучи пругата по вардарско-мравската оска, која е градена не за македонски, туку за туѓи потреби. Тоа комункациско слепило се гледа според начинот на кој завршуваа(т) пругите во Македонија: во Кочани, во Кичево, па и од Битола кон грчката граница...Преглупо е со соседна држава да немаш автопат кој ќе те поврзе.